Молдовските туристи у нас все повече всяка година

Борисов кани фирмите да бъдат по-активни на пазара ни
14
Молдовските туристи у нас все повече всяка година
Снимка: Правителствена пресслужба

Забележителен туристически интерес към България отчетоха премиерът Бойко Борисов и президентът на Молдова Игор Додон. 

През 2015 г. той е нараснал с около 29,3% спрямо 2014 г. През 2016 г. увеличението е с нови 10% спрямо 2015 г. През 2017 г. нараства с още 16,8% и достига 209 000 туристи. Днес Република Молдова заема 10-11 място по брой чуждестранни туристи, посетили България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Българският премиер заяви, че българската диаспора в Молдова, която е втората по-големина след тази в Украйна, е мост в отношенията между двете държави. "Това допълнително отваря възможностите за двустранни контакти и сътрудничество между страните ни", посочи още министър-председателят. Двамата разговаряха в рамките на Седмия глобален Бакински форум.

Борисов подчерта, че има добър потенциал за по-нататъшно развитие на икономическите връзки. Той подчерта, че асортиментът от стоки, изнасяни на българския пазар, е много разнообразен и прикани молдовските предприемачи да бъдат още по-активни. "Нашият пазар може да приеме дори по-широк спектър от стоки, особено в  хранително-вкусовата промишленост", каза още премиерът.

По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов и президентът на Молдова Игор Додон обсъдиха и възможността съвместни предприятия в Молдова да спомогнат за по-ниска себестойност и по-ниски транспортни разходи за реализация на продукцията. "Нужно е прагматично отношение на всякакво ниво у нас към тази страна, която се променя пред очите ни", посочи още българският премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Борисов комунисте мой !Към Евразия ни водиш ! Ненавиждам те !
12
2
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Казано по друг начин - замяна на бедните туристи с още по-бедни.
11
1
 
7
 
! Отговори
Ей, 8-ми преди 5 години
Аз пък съм виждал. В синьото поле тези коли са с "MD". Ти сигурно си мислиш че са от Македония, но те всъщност са от Молдова. А между другото повечето молдовци идват с рейсове. Мисля че има и директна линия Варна-Кишинев.
10
1
 
16
 
! Отговори
морски преди 5 години
Най-добрата реклама я прави доволния турист, който с кеФ повтаря, потретва и т.н.НО, мутрите съсипаха туризма, както развалят всичко във което се набъркват !!
9
2
 
14
 
! Отговори
Само преди 5 години
Само Президента на Молдова ли се е прежалил на среща с Бойко-РазБойко?
8
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Аз не съм видял коли с молдовска регистрация да се мотат по пътищата. Къде ги видяха тези туристи нямам идея.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За 2018г имаме 522 085 посещения от Русия при 12 368 363 общо, което е едва 4.2%.Май и молдовците ще станат скоро повече от колхозниците.
6
2
 
15
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
ЕКС ТРЕМЕНТ НИ УПРАВЛЯВА
5
2
 
17
 
! Отговори
Шкембе войвода преди 5 години
До stuxnetНищо смешно няма в смъртта на една нация. Жестока гавра с този изстрадал народец. Междодругото съм студент в Русия и ми прави впечатление, че вече няколко пъти се запознавам с модловци, които наскоро са получили български паспорти, но не владеят български език, нито пък са запознати с това къде се намира България или що за страна е тя. Провокира много въпроси.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече и молдовците са по добре от нас!Обикалят си по чужбина а в Тиквария освен шопиянците всичко останало е беднотия и мизерия!Човек не може да си позволи и на 30 километра да мръдне с тоз скъпия бензин по дупките дето гепберастията ги зове "пътища" и ни дере с винетки и данъци!
3
1
 
16
 
! Отговори
морски преди 5 години
Не е смешно,гадно е !
2
1
 
9
 
! Отговори
stuxnet преди 5 години
смях
1
1
 
18
 
! Отговори
ЕКС КОМУНИСТ преди 5 години
ЕКС КОМУНИСТ НИ УПРАВЛЯВА