Политолог: Амнистията за вероизповеданията беше виц!

"ГЕРБ водят мача, но си вкараха два автогола за месец"
38
Политолог: Амнистията за вероизповеданията беше виц!
Снимка: БТА

Управляващите сътвориха виц. Така политологът Първан Симеонов коментира амнистията за дълговете на вероизповеданията и промяната след последвалото обществено недоволство.

Още по темата
Според него действията на ГЕРБ са провокирани от усещането, че системно бъркат във важно политическо качество – да чуваш общественото мнение. Въпреки това от партията показали, че могат да поправят подобни проблеми.

"Това беше стъпка към увеличаване контрола и наблюдението върху дейността на вероизповеданията у нас, което е смислено и разбираемо, но не се прави така в чисто комуникационен план. В дните, когато се говори за данъчни, които под прикритие са играли хоро и се споменават суми като 1,50 лв., да кажеш опрощаваме 8 млн. лв. задължения - това е готов виц", коментира политологът пред Радио "Фокус".

По думите му подобно нещо могат да направят хора, които нямат представа от пиар или подценяват българското общество.

"Отдавна е доказано, че в съвременната политика, в нашата част от света, понякога най-опасното е просто да допускаш грешки. ГЕРБ е отборът, който води мача, води с резултата и в такава ситуация е достатъчно да не позволяваш да ти отбележат гол, но за сметка на това ГЕРБ си вкара два автогола за последния един месец – единият беше с преференциите и другият с амнистията на дълговете на вероизповеданията. И това се дължи на това увличане, че всичко е наред и че те водят в резултата", смята Първан Симеонов.

Според него случващото се не е нищо ново за последните десет години, но разликата е, че тогава ГЕРБ е била в по-изгодна позиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"увеличаване контрола и наблюдението върху дейността на вероизповеданията у нас, което е смислено и разбираемо"Кк? Ко? Не? Тоя наредлйи Дека го казва това?
25
1
 
5
 
! Отговори
Мемет преди 5 години
Султан Боко много се заседя на трона и ше земе да хване маясъл. Време е да се връща в пожарната. Ред е на ДПС да поуправляват малко. Току-виж станало по-добре.
24
0
 
10
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
колко очебийно е че герб управляват страната на принципа проба-грешкавече се чустваме като опитни мишлета в ръцете на неопитни лаборанти които ние сме назначили за този стил на експерименти
23
0
 
13
 
! Отговори
Стана ясно защо герб преди 5 години
Не закачат малцинството - явно са еднакви.вторите никога не изкарват песен до края,а първите мандата си.
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
О, да, така е. От миналата година ден не е минало без гафовете и скандалите им.
21
0
 
33
 
! Отговори
стига бе преди 5 години
Не са два, а много повече автогола. Така че как ГЕРБ водят в резултата?! Аз имам усещането, че ежеседмично се опитват да провокират народа с какви ли не гафове, които те самите си правят. Винетки, Банов, Горанов, изборен кодекс, сега тази амнистия. Преди една година се опитаха с истанбулската конвенция. Всяка седмица - гаф. Даже е по-правилно да се каже всеки ден когато Цветанов се опитва да заблуждава народа.
20
0
 
40
 
! Отговори
мак преди 5 години
Не е виц, а опипване на почвата, кой номер ще им мине, доколко могат да се сближат с дпс, за да останат във властта. Пък и не е сигурно, че тези ще си платят, "матрияла" ще негодува и ще забрави. Освен ако някой не следи развитието на това разсрочване.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А президентските избори забрави ли банко
18
1
 
25
 
! Отговори
A преди 5 години
До Анонимен 13 Майки щели да излизат на протест -нямало места в детските градини. Нека водят децата в църквите да се учат да се молят. Вижте ББ и ЦЦ и герберските калинки знаят как да се молят и имат милиони в сметките по света, а който не знае-няма работа, няма пари - пие студена вода -а може и за това да няма пари.
17
36
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лошо впечатление ми прави неуважението към Борисов. С какво Бойко е заслужил такова отношение?
16
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да кажат или направят оттук нататък, станаха за посмешище и никой нормален човек не им вярва вече.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Банко , Нинова срещу борисоВ е 10 : 0 .
14
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В крайна сметка? Последно? Или всеки ден ще излизат с нови решения?
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вицове, мачове.... Какви политолози само....
12
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такива маймунски номера не е имало никога!
11
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още днеска да бъдат извикани тези свещеннослужители в полицията, да им бъдат обръснати брадите и да ги писнат да си отидат пеш,като минат по,,Царя
10
5
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки истински гербер трябва да се обреже, за да не се наруши етническият мир.
9
6
 
30
 
! Отговори
БАНко преди 5 години
....Нинова v Тиквата Осъден за лъжаОтказа Истанбулската конвенцияМахна ГлавччевСвали на куп трима издънки министри Свали Валерката с релсатаВърна преференциално гласуване Спаси 8 000 000 народна пара ........Оказа се МЪЖКО МОМИЧЕ срещу ЖЕНСКО МОМЧЕ !!!!!!
8
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виц става, когато Вождът го коригира. Преди това полотолозите и капитолозите го приемат сериозно и без насмешка. Политолозите и социолозите винаги се смеят на шегите на Вожда и началниците. Първо Вожда почва да се смее, а после всички се смеят на вица.
7
3
 
52
 
! Отговори
КОЙ преди 5 години
Аз не знам след тези подигравки с хората кой разумен човек ПАК ще гласува за ГЕРБ.....