Раждаме се с НОИ, умираме с НОИ... Идва ли време за реформа?

Президентът на КТ "Подкрепа" алармира за фалшиви трудови книжки
Обновена: 14 мар 2019 14:26 | 14 мар 2019 11:15, Красимир Ангелов
89

След арестите в НОИ Силистра отново се заговори за схемите с фалшифицирането на трудовия стаж. Всичко това на фона на български пенсионери, които продължават да живеят с пари под прага на бедността. Дойде ли времето, в което реформата в социалната система не само е препоръчителна, а и наложителна?

Още по темата
"Трудовата книжка е много потребна, когато започнем да се пенсионираме. Това е документ, защитен от държавата. Получих данни, че се печатат фалшиви формуляри. Когато формулярът е направен по съответния ред, той е защитен. Трудовата книжка е едно от малкото доказателства какво се е случвало с работника преди 1997 година", заяви лидерът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов в "България сутрин".

"По законов ред аз съм длъжен да уведомя Министерството на финансите. Ако те преценят, че това е престъпление – тогава да подадат сигнал към прокуратурата", подчерта още той.

Синдикалният лидер подчерта, че НОИ започва да работи с всеки един български гражданин 45 дни преди да се роди и продължава месец, след като е починал. Раждаме се с НОИ и умираме с НОИ, обобщи гостът пред Bulgaria ON AIR.

По отношение на предстоящите избори Маринов изтъкна, че го дразни опитът на политиците да използват проблемите с труда на хората, за да трупат политически дивиденти. Според него в държавата ни няма адекватен капацитет, който да проведе социалната реформа.

 


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
ДЕМ преди 1 година
След като с държавната пенсия от НОИ се случва такъв регламентиран рекет ми се струва, че когато дойде време да се пенсионират първите хора от набор 1960 г., ще разберем и в какви пирамиди са ни набутали така нареченото ДЗПО. Предвиждам масов фалит на Пенсионно-осигурителни дружества. И пак реформи и нова схема и нейсе, пак фалити и грабежи. Мисял, че флоралните и други организации, наричащи се партии нямат нищо общо. Общото е едно: прост освирепял за власт държавен хрантутник. Без род и партия.
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
НОЙ ? по скоро *** !
76
0
 
0
 
! Отговори
А НОИ преди 1 година
не изплащат реални болнични - мошеници гадни!!!
75
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мошеник корумпиран, защо с новите правила за пенсионеране, орязахте 3 до 4 пъти пенсиите на хората, които и без това са мизерни.
74
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
Натъпкани сме в ковчега като животните на дядо Ной...
73
1
 
6
 
! Отговори
селянин преди 1 година
До Лични и поименни
ТОЧНО ТОВА Е СОЛИДАРНОСТ , защото и в други европейски държави е точно така, както си го написал а тук ни мачкат нас раята за да има повече за да крадат.
72
2
 
4
 
! Отговори
селянин преди 1 година
МАРИНОВ , ЗАЩО ТОГАВА ПРЕДИ ДА СЕ РОДИ ДЕТЕТО МИ ПРЕЗ 2001г.ЧАСТНИЯ РАБОТОДАТЕЛ НА ЖЕНАТА, С КОЯТО ЖИВЕЯ НА СЕМЕЙНИ НАЧАЛА Е ИЗТЕГЛИЛ ПАРИТЕ И ЗА БОЛНИЧНИ ПРИ БРЕМЕННОСТ ПРЕДИ МАЙЧИНСТВО. А КОГАТО ОТИДОХ В НОИ БУРГАС МЕ ПОСРЕЩНА ЕДИН ИНСПЕКТОР И МИ КАЗА ТОВА. БЕЗ ДА ПОДАДЕ СИГНАЛ ДО ПРОКУРАТУРАТА ЗА ИЗВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ? А ЖЕНА МИ ВЕЧЕ 18г. ?ПИЕ СТУДЕНА ВОДА ЗА ТЕЗИ ПОЛАГАЩИ СЕ ПАРИ.
71
1
 
15
 
! Отговори
Лични и поименни преди 1 година
Ами здравните осигуровки? Защо са в общия кюп? 30 години плащаш; почти нищо не си ползвал, накрая заради три месеца пропуснати, защото си притиснат без работа и дихиди, нямаш право на преглед дори! А толкова много си внасял! Поименни индивидуални партиди за всичко, а не в общия кюп! Да можеш да ползваш от личната си партида когато ти се наложи. А иначе кой ги ползва? Сигурно някой постъпил преди три месеца, но " внесъл " всичко (ама за три месеца). Осв ен това: да имаш право да дадеш на близък
70
0
 
3
 
! Отговори
Дуро преди 1 година
БЛИЗКИ СРЕЩИ С ПЕТИ ВИД-мишок!
69
2
 
11
 
! Отговори
40149 преди 1 година
Всички, които са получавали пари с незаконен ТЕЛК, фалшиво пенсиониране и източват фондовете, да върнат парите, които са придобили чрез измама. После нека вкарат в затвора служебните лица, които са вършили беззаконието. ПЪРВО ДА СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ!!!.
68
2
 
3
 
! Отговори
43908 преди 1 година
До плюл съм в тая ориси

Грешиш това го сториха първо седесарите и после ГЕРБ
67
0
 
18
 
! Отговори
72858 преди 1 година
Фалшиви ТЕЛК документи, фалшиви миньори, фалшиви трудови книжки. Аз съм от трудещите се. Гордея се, че имам 36 години трудов стаж. Преживявам четвъртата пенсионна реформа, която ми отнема живота до 2000 година. Обричат ме на оскотяване от бедност. ЗАЩОТО НЕ ВЛЯЗОХ В СИВАТА ИКОНОМИКА, ЗАЩОТО НЕ БУТНАХ РУШВЕТ НА ЛЕКАР, НИТО НА ЧИНОВНИК ОТ НОИ! ... а трябваше... трябваше да замина още 1991!!!
66
0
 
12
 
! Отговори
до х преди 1 година
Помня, защото лихвоточките ми станаха от 25 хиляди лева , на 24лева.
65
1
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 1 година
Просто безработно дребно и зло същество.
64
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някога се заслушвах в думите на това нещо, говорещо с решителност близо 30 години.
Какви реформи, пеете песните на на управляващите и работодателите и това не ви прави профсъюз.
Можете ли да обявите заплатите и откъде ви плащат?
За вас "реформа " значи рестрикция, грабеж, крадеж и всичко подобно.
Нима пенсионерите не са бивши трудещи се и вие си премълчавате за непрекъснатото и ТАЙНО, ПОДЛО измамничество с пенсиите?
Мълчите ,че тези, които работят , хранят ци..ганите.
Лапате на яслата!
63
9
 
11
 
! Отговори
плюл съм в тая ориси преди 1 година
Коэмунистите държаха печатницата в свои ръце. Те си изкараха нотариални актове, книжки, високи вноски в Държавния осигурителен институт и въобще заграбиха държавата и сега доят до кръв от бедния български народ.
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
струва ми че нередно, че пенсионерите се изкарват най-големите измамници и най-големите печеливши от държавата. Това е абсурдно. Приемам че има пенсионери, които са работии в големи частни предприятия имали са възможност да внасят големи вноски, или пък са били държавни служиетили и са изкарвали добри пари - като полицаите. но такива пенсионери не ЧАК толкова много. Огромният процент от пенсионерите кретат с пенсия 300 лева. Е, да сигурно ще се намерят 1000 човека с над 5000 лева пенсия....
61
5
 
17
 
! Отговори
Хикс преди 1 година
България е една от много малкото държави в Европа, където е безсмислено да си държиш парите в банка. както се видя от КТБ и СИ *** банките изобщо не са сигурни.СТрес теста показа че няма нито една банка, която да покрива изцяло условията. трябва сериозна реформа на банковата и застрахователната система, и затова съм щастлив, че ще влизаме в ЕRM II и оттам ще натиснат нашите мафиоти за по-силен банков и застрахователен надзор
60
0
 
11
 
! Отговори
хикс преди 1 година
за съжаление много хора забравят, че в България имаше летяща инфлация през 1997, заедно със срив на банки, после дефлация, после тиха инфлация, посел отново срив на банки и заеми.нека предположим че си влагал пари преди 1997. После се махнаха 3 нули - 10 000 лева отпреди 2000 г са равни на 10 лева. После имаше тиха инфлация от 3-4 процента на година и тези пари още повече се обезстойностяват.
59
0
 
27
 
! Отговори
Продължавам... преди 1 година
...да напомням! Строго индивидуални партиди в НОИ за всяко физическо лице, под формата на банкови сметки в Швйцария! Колкото се натрупат от здравно осигуряване, натрупат. След смъртта на лицето парите да се онаследяват от най-преките му наследници и роднини! Аз така и така си плащам за всяка услуга в болницата, така че всичко в индивидуални сметки моля!!! На секундата!