Актриса подава ръка на двойки с репродуктивни проблеми

Деси Бакърджиева дарява две инвитро процедури на нуждаещи се
15 мар 2019 13:25, Красимир Ангелов
9

Близо 150 000 души в България имат различен репродуктивен проблем, който им пречи да усетят радостта от родителството. Данните изглеждат още по-стряскащи, когато към тях добавим голям процент застаряващо население и задаваща се демографска катастрофа.

Актрисата Десислава Бакърджиева не гледа безучастно неприятната картина. В началото на март тя обяви, че ще дари две инвитро процедури. Всички хора с репродуктивни проблеми могат да участват в кампанията, изпращайки ѝ своите писма до 21 април.

"Българското население намалява. Децата заминават в чужбина, не желаят да продължат жизнения си път в нашата държава. Подрастващото поколение не е запознато какви са принципите човек да стигне до инвитро процедура. За да се стигне до тази предпоследна стъпка преди осиновяването, много семейства не са си направили съответните изследвания", сподели актрисата в "България сутрин".

Едната инвитро процедура е включена със стимуалция, а втората е с донорска яйцеклетка, отбеляза Деси Бакърджиева. По думите ѝ у нас все още има добри хора, които стават донори на яйцеклетки.

Самата тя призна, че е била провокирана да се пусне в благородното начинание от факта, че скоро е изпълнявала роля на жена с репродуктивни проблеми, а близки до нея хора са минали през ада на невъзможността да станат родители. Освен това, по думите ѝ, изключително много хора са ѝ писали, че се сблъскват с този проблем.

"Общото е желанието да имат дете. Едно прекрасно същество да ти каже "мамо" и "татко". Тази кауза ме провокира още повече да вярвам в чудеса. Науката и вярата трябва да вървят ръка за ръка", категорична е актрисата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой каза, че инвитрото е предпоследната стъпка преди осиновяването? За някои осиновяването може да е първа стъпка, за други като опрат до донорска се отказнат. Някои почват директно с инвитро като първа стъпка.А какви са вредите от стимулациите и какви са особеностите и последствията при асистирана репродукция с донорска яйцеклетка, т.е. генетичен материал от друга жена? Защо нещата се представят само в розова светлина и умиление?
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази актриса е симпатична, НО с тази услуга ин втро, която тя предлага на безплодните двойки с ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ ИМ ПОМАГА, А САМО ВЛОШАВА ПОЛОЖЕНИЕТО!Ин витрото ВРЕДИ на жената! Това НЕ нормално и естествено! Даже и животните НЕ се размножават по такъв начин, както правят някои глупави съвременни хора- в епруветки!
4
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак ще напиша: ин витрото ВРЕДИ на жената! Ако една жена се подложи на ин витро процедура и тя успее да забременее по този НЕЕСТЕСТВЕН и НЕКАЧЕСТВЕН НАЧИН, нейното ин витро дете ще бъде за сметка на неговите УБИТИ ин витро братчета и сестричета. Когато една хетеросекуална двойка прави секс с цел зачеване на дете, НО не се получава естетсвено зачеване и забременяване при жената, тогава двойката трябва да направи следните неща:- да НЕ се отчайват и да правят секс- да осиновят дете.
3
0
 
8
 
! Отговори
ани преди 5 години
Бакърджиева е само рекламно лице на Пловдивската репродуктивна клиника. Никакво дарение не прави. Има информация за това.
2
2
 
4
 
! Отговори
Чукундур преди 5 години
Аз откога разправям че динозаврите са измрели именно така. Природата и нас ще ни оправи много бързо. Гаранция. Спира ти възпроизводството и готово.
1
5
 
14
 
! Отговори
Оногондур преди 5 години
Браво, достойна постъпка.