Оперират днес Николай, който падна от мост в Пекин

Родителите му нямат възможност да са до него
15 мар 2019 11:10, Красимир Ангелов
11

Тази сутрин започна операцията на българина, който е в критично състояние, след като падна от мост в Пекин. На 9 март, след инцидент в китайската столица, 31-годишният Николай Маринов е с тежки счупвания на гръбнака, ребра, подбедрица и по краката, както и със сериозен кръвоизлив в корема.

Още по темата
Операцията му е ще струва 40 хиляди евро, а застраховката му не покрива напълно тази сума. Първоначално интервенцията беше забавена заради липсата на средствата. Министерството на външните работи обаче увери Bulgaria ON AIR, че е дало гаранция на болницата, че парите за лечението на Николай ще бъдат изплатени.

Лекарите са посъветвали неговите близки да са до него след края на интервенцията, за да помагат за възстановяването на младия мъж. Родителите му Красимира и Горан Илиеви обаче нямат средствата, които са необходими, за да заминат до далечната страна.

Двамата отхвърлиха категорично възможността инцидентът със сина им да е опит за самоубийство. Красимира разказа, че са успели да се свържат и да говорят за кратко с Николай.

"Зарадвах се да го чуя. Първата ми дума беше "как си". Не съм го питала как се случи, защото за мен е важно той да е добре и да се оправи", сподели майката на Николай Маринов.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR тя разкри още, че от посолството ни в Пекин са ги потърсили, за да ги информират за инцидента със сина им. Бащата на младия мъж Горан разказа, че не е повярвал на чутото в първия момент.

"Мислех да затворя и да се обадя веднага в полицията. Представиха се и вече ми казаха имената. Тогава вече изтръпнах", сподели той.

Родителите на Николай Маринов разказаха, че двамата се издържат от една пенсия от 320 лева, защото жената е безработна, а мъжът е с онкологично заболяване и няма как да си позволят да пътуват до Китай, за да видят сина си. Информирани са от институциите в Пекин, че трябва да приготвят и сериозна сума пари за лечението на Николай.

Красимира и Горан казаха още, че са благодарни на консулската ни служба в китайската столица за съдействието, което са им оказали и очакват с надежда и свито сърце резултатите от операцията на своя син.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Хм преди 5 години
До House M.D. Знам ,че няма да видиш от преди месец инфо ,но все пак... : В договорите с китайско училище /частно/ винаги те поемат пътя ,визата . В договора на дъщеря ми поеха и наема на жилището докато е там. Зависи какво си гледал като си подписвал. Има хора които не искат да им плащат тези неща и си уреждат мизерна евтина квартира ,за да вземат повече паи на ръка. Пътя до Китай и обратно не е толкова непосилна сума. Заплащането за учител по английски ,най- ниското е около 1000 паунда...
10
1
 
7
 
! Отговори
123456789 преди 5 години
До 3....Що не се запознаеш със случая преди да коментираш? Касае се за нещастен случай на човек, който работи в Пекинско училище - преподавател по английски. Застраховката не покрива злополука, настъпила през почивен ден. Разбираш ли, бе - ЗЛОПОЛУКА, а не опит за самоубийство.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не давате някаква информация за сметка за събиране на пари или смс? Дано се оправи момчето!
8
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
З е доте пари няма да спасят човека... Мааашаалааа в какви време живеем. Едно време хората са били мили добри и са си помагши а днес... Ю чакали и вълци!
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано се оправи човека, но като се събират средства за нещо, се дава подробна информация за какво, как и т.н. Не е опит за самоубийство, но не се казва какво е. Не го питала майка му, защото е важно да се оправи, само че като търсиш помощ, се налага да обясниш... Въбоще цялата ситуация е доста странна. И дано не е селфи, щото от това по-голяма тъпотия няма.
6
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЕЛФИ?
5
1
 
5
 
! Отговори
Cat преди 5 години
Мюфтиите да дадат!!
4
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
горките хора... Дано се оправи човека, но ще са необходими още много средства за това. След като събраха пари за една кифла от ансамбъла по художествена гимнастика, която скочи от балкона, сега за този човек няма ли как да се помогне?
3
35
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
1. Как така е имал пари за да отиде до Пекин, а няма пари за операцията и следоперативното лечение?2. Пак ли българският данъкоплатец ще плаща за нечие скъпо хоби?3. Кой се интересува от лични съдби?4. Как се промени индексът NASDAQ след тази новина?
2
18
 
6
 
! Отговори
Застраховката преди 5 години
покрива ли щета причинена от опит за рисково селфи?
1
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стискам палци да се оправи