Оперират днес Николай, който падна от мост в Пекин

Родителите му нямат възможност да са до него
15 мар 2019 11:10, Красимир Ангелов
10

3805 гледания   |  Още видео

Тази сутрин започна операцията на българина, който е в критично състояние, след като падна от мост в Пекин. На 9 март, след инцидент в китайската столица, 31-годишният Николай Маринов е с тежки счупвания на гръбнака, ребра, подбедрица и по краката, както и със сериозен кръвоизлив в корема.

Още по темата
Операцията му е ще струва 40 хиляди евро, а застраховката му не покрива напълно тази сума. Първоначално интервенцията беше забавена заради липсата на средствата. Министерството на външните работи обаче увери Bulgaria ON AIR, че е дало гаранция на болницата, че парите за лечението на Николай ще бъдат изплатени.

Лекарите са посъветвали неговите близки да са до него след края на интервенцията, за да помагат за възстановяването на младия мъж. Родителите му Красимира и Горан Илиеви обаче нямат средствата, които са необходими, за да заминат до далечната страна.

Двамата отхвърлиха категорично възможността инцидентът със сина им да е опит за самоубийство. Красимира разказа, че са успели да се свържат и да говорят за кратко с Николай.

"Зарадвах се да го чуя. Първата ми дума беше "как си". Не съм го питала как се случи, защото за мен е важно той да е добре и да се оправи", сподели майката на Николай Маринов.

Пред камерата на Bulgaria ON AIR тя разкри още, че от посолството ни в Пекин са ги потърсили, за да ги информират за инцидента със сина им. Бащата на младия мъж Горан разказа, че не е повярвал на чутото в първия момент.

"Мислех да затворя и да се обадя веднага в полицията. Представиха се и вече ми казаха имената. Тогава вече изтръпнах", сподели той.

Родителите на Николай Маринов разказаха, че двамата се издържат от една пенсия от 320 лева, защото жената е безработна, а мъжът е с онкологично заболяване и няма как да си позволят да пътуват до Китай, за да видят сина си. Информирани са от институциите в Пекин, че трябва да приготвят и сериозна сума пари за лечението на Николай.

Красимира и Горан казаха още, че са благодарни на консулската ни служба в китайската столица за съдействието, което са им оказали и очакват с надежда и свито сърце резултатите от операцията на своя син.


10
Още от Общество
От Денвър до с. Чавдар: Да избереш България заради родния хляб
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
5
 
! Отговори
123456789 преди 1 седмица
До № 3....
Що не се запознаеш със случая преди да коментираш? Касае се за нещастен случай на човек, който работи в Пекинско училище - преподавател по английски. Застраховката не покрива злополука, настъпила през почивен ден. Разбираш ли, бе - ЗЛОПОЛУКА, а не опит за самоубийство.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо не давате някаква информация за сметка за събиране на пари или смс? Дано се оправи момчето!
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
З е доте пари няма да спасят човека... Мааашаалааа в какви време живеем. Едно време хората са били мили добри и са си помагши а днес... Ю чакали и вълци!
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дано се оправи човека, но като се събират средства за нещо, се дава подробна информация за какво, как и т.н. Не е опит за самоубийство, но не се казва какво е. Не го питала майка му, защото е важно да се оправи, само че като търсиш помощ, се налага да обясниш... Въбоще цялата ситуация е доста странна. И дано не е селфи, щото от това по-голяма тъпотия няма.
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
СЕЛФИ?
5
0
 
4
 
! Отговори
Cat преди 1 седмица
Мюфтиите да дадат!!
4
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
горките хора... Дано се оправи човека, но ще са необходими още много средства за това. След като събраха пари за една кифла от ансамбъла по художествена гимнастика, която скочи от балкона, сега за този човек няма ли как да се помогне?
3
32
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 1 седмица
1. Как така е имал пари за да отиде до Пекин, а няма пари за операцията и следоперативното лечение?
2. Пак ли българският данъкоплатец ще плаща за нечие скъпо хоби?
3. Кой се интересува от лични съдби?
4. Как се промени индексът NASDAQ след тази новина?
2
16
 
4
 
! Отговори
Застраховката преди 1 седмица
покрива ли щета причинена от опит за рисково селфи?
1
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Стискам палци да се оправи