От Денвър до с. Чавдар: Да избереш България заради родния хляб

Антон и Мария: Насилието в САЩ стана ежедневие
15 мар 2019 09:00, Анисия Иванова
100

Защо двама географи отварят пекарна - собствен бизнес, в родното си село. Кое ги мотивира да напуснат уредения си живот в Съединените щати? Тази седмица в "Завърналите се с Петя Кертикова" Bulgaria ON AIR ни отвежда в една от най-малките общини в България - Чавдар.

Антон и Мария се завръщат от Щатите, за да отворят собствен бизнес в с. Чавдар в едноименната община. Тяхното верую е "Хляб не се хвърля".

Двамата изкарват 13 години в Денвър преди да вземат решение да се приберат в България. Причината е нарастващата вълна от насилие зад Океана. След завръщането си те решават да се впуснат в света на бизнеса. Сега двамата дават работа на петима души от региона.

"Пускахме хляб няколко пъти седмично, който обаче не се продаваше. Затова го раздавахме. Когато излезе крайният продукт и разчупя топлия хляб, ми се разтапя сърцето. Винаги сме си говорили, че един ден ще се приберем. Като отидохме в САЩ имаше по 1-2 масови стрелби в годината. Накрая станаха всеки месец. Затова и решихме да се приберем", разказа Антон Митов.

Неговата половинка Мария Цачева пък разкрива, че вече са сбъднали американската си мечта и сега трябва да сбъднат българската си. Затова и вкарват всичките си пари в новия бизнес.

"Взехме решение да направим наш бизнес. Сутрин, като ставахме за хляб, той вече беше свършил и така се решихме да направим пекарна. В началото нямахме идея как се пече хляб. Идеята за хляба ни доведе тук, за да можем да прекарваме повече време с близките си", сподели тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
14
 
! Отговори
Галилео преди 5 години
Браво...Много се радвам на такива Българи.Хора които знаят, че не всичко е цветя и рози навън. Разбира се, че само човек, който е живял години в чужбина, може да осъзнае в пилна сила, че България е едно наистина прекрасно място за живеене. Но, за огромно съжаление, има и много мрънкащи в България на които все някой друг им е виновен...кофти манталитет.
5
9
 
12
 
! Отговори
dtrumpppp преди 5 години
отивам да плача
4
11
 
24
 
! Отговори
Така е .. преди 5 години
По добро от родния край няма.
3
26
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва е да нямаш мозък, да напуснеш щатите при положение че имаш уреден живот за да дойдеш в обезлюден район без перспектива за да правиш хляб...и после се чудим защо бабите си хвърлят парите през балкона...
2
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една година е напълно достатъчна да разберат, че са сгрешили!
1
11
 
17
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Като ги надуват на бате Бойко цъкнете избиратели бързо ще забегна пак към САЩ. С ГЕРБ на власт тая държава е обречена на цигaнизация.