Гражданските сигнали: Разбити тротоари, спирка, преливащи кофи

Новите сигнали в платформата HelpBook.info
16 мар 2019 12:15,
23


Каква е грижата за тротоарните настилки и има ли я изобщо? В платформата на Helpbook.info  получихме сигнал за половинчато извършен ремонт на тротоарите около столичната ДГ 196 "Шарл Перо".

След скорошен ремонт на двора и оградата на заведението, част от тротоарите са оставени в изключително лошо състояние- от към ул. Могилата плочките са счупени, изровени, разместени или липсват. Всичко това създава предпоставки за инциденти и застрашава здравето и сигурността на преминаващите.

След скандала с плочките и предпазващите елементи на Графа, се натъкнахме на сходен обезпокоителен сигнал, относно рушаща се настилка на автобусна спирка на централен столичен булевард: „На спирка бул. Ал. Стамболийски на трамвай N8 плочките са разбити и падат. От другата страна спирката е на такова място, че на хората се налага да ходят по трамвайната линия.“ Надяваме се отговорните органи да реагират преди да се случи поредната беля.

Получихме сигнал за невероятна мизерия около сметосъбиращи съдове в столичния квартал Младост. Потребителят посочва, че в кв. "Младост 1", до бл. 46 срещу бл. 52, около кофите прелива от едрогабаритни и всякакъв друг вид отпадъци.

"Снимките, които Ви изпращам са правени в продължение на няколко дни и както е видно боклука се увеличава в геометрична прогресия. Кофите за боклук се изхвърлят редовно, но за сметка на това купчината зад тях расте - стари дограми, прозорци, изтърбушени табуретки, телевизор, чували с отпадъци, врати от гардероб, а за капак днес някой е наместил върху цялата тази купчина и два броя матрака. На последната снимка съм заснела цялостната картинка- абсолютна свинщина! Моля, вземете мерки- в близост се намира училище като пътя на учениците минава в непосредствена близост до купищата мръсотия.“

Завършваме днешния обзор на сигналите пристигнали в платформата на Helpbook.info отново с такъв за изоставени автомобили. Нашият потребител прилага снимки и е описал проблема така: „На кръстовището на ул. Билина ливада и ул. Суходолска, което е много близо до бул. Ал. Стамболийски има няколко изоставени коли, като са от всички страни на кръстовището.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
2
 
! Отговори
Фандъкова кажи, преди 5 години
Какво чакат общинските служби и не минават по кварталите да окастрят клоните на дърветата.Пролет е."Работещите" у социала могат поне това да вършат а не да лежат у дома или да скитосват по улиците докато чакат да им преведат парите без положен труд по дебитните карти.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преливащите кофи са защото извозващите не ги изпразват докрай,и не събират разхвърляно около тях,защото ромите като ровят и не връщат обратно това което не искат а го разхвърлят наоколо.Отделно магазини и заведения изхвърлят цели кашони без да ги сгъват и редят в разделните сметосъбиращи кофи.Отвратително е че се заформят малки неформални сметища и от битови отпадъци около тях.Минаването по събирането им е от дъж на вятър и неприятната гледка е по цели седмици.
16
0
 
0
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
и друг път съм казвал че живея в едно испанско градче от 5-6 хил. д. , и преди време минаха някакви (роми предполагам) и задигнаха 2 отводнителни решетки и на другия ден минаха от кметството и завариха нови. Всяка година минават и подменят и залепят плочките по тротоара. Улиците имат определена площ кръпки- след това ги асфалтират на цяло, за последния месец смениха уличното осветление с LED и без града да е столица.
15
3
 
1
 
! Отговори
м даа преди 5 години
до някъде оправдавам Софийската община, че не обръща внимание, какъв е смисълът да ви ремонтира плочките, като после ще паркирате отгоре. я си карайте в калта, както сте я карали на село.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
София прилича на африкански град хахАХАХахахахаахахахах
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей това е София ...кмета на София на среща с президента на Републиката
12
1
 
5
 
! Отговори
Маната.... преди 5 години
Тъпотия.Кметсвото е виновно и живеещите.Нещо неясно?24часа да обясняваш на нашенецът, че така не бива.....той ...ще ти извади от 99кладенеца вода.
11
0
 
4
 
! Отговори
Смирен депутатт преди 5 години
Е нали парите са усвоени,какво толкоз.
10
1
 
12
 
! Отговори
Обяснявам защо преди 5 години
На бабата не и дреме, защото си отива, както и на властта.
9
2
 
14
 
! Отговори
На бабата не и дреме преди 5 години
София постепенно потъва в ***. Даже в центъра и има разбити улици и тротоари, плевели покрай сградите, захвърлени от месеци ***, накъсани полиетиленови торбички по уличните дървета. Подновени преди 5-6 години булеварди са с напукан асфалт, разбити тротоари и велоалеи, изкорубени капаци на кабелни шахти, изкъртени предпазни колчета по тротоарите. Столицата ни никога не е билав толкова окаяно състояние.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Uuuuu, christianski teroristi
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама как може? Та нали Фандъкова е толкова честна и непорочност. Самата Дева Мария и Майка Тереза.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-бедните в Европа, най-мръсния въздух, най-крадливо племе ....
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама как може? Та нали Фандъкова е толкова честна и непорочност. Самата Дева Мария и Майка Тереза.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и кой е виновен за това?! то само със сигнали не става. едни си паркират колите по тротоарите, други си изхвърлят следремонтните *** в кофите, трети чупят спирките, четвърти и трите заедно. култура някаква трябва - елементарно е!
3
6
 
14
 
! Отговори
Цвента Цветан преди 5 години
Така е при ГРОБАРИТЕ.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видими резултати. Обаче милионите се усвояват с пълна сила.
1
2
 
13
 
! Отговори
Фандъков преди 5 години
..... Свиквайте с боклуууука . Това е бъдещето .