Полицаи готвят протест заради неспазени обещания

Служителите на МВР получават едва по 25 ст. на час за нощен труд
18 мар 2019 09:55, Красимир Ангелов
50

Дори в тъмната и опасна част на денонощието, полицаите продължават да следят за реда по улиците. В същото време служителите на реда получават едва по 25 стотинки на час за нощен труд.

Напрежението в сектора се повиши, след като ръководството на министерството даде празно обещание парите да бъдат удвоени. За да се случи това, са необходими 5 милиона лева, а такива на този етап няма.

Това кара служителите на МВР да се готвят за нов протест през месец май. Той е обвързан с още едно условие - полицаите водят преговори с министерството за промени в няколко закона и ако текствоете, на които държат не бъдат приети, ще се стигне до демонстрации.

"Тези промени са свързани с нормативната база, уреждаща социалния диалог в Министерството на вътрешните работи, с връзването на заплатата със социално измерим променлив критерий като средната и минималната работна заплата", коментира в "България сутрин" зам.-председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

По думите му за една нощна смяна от 12 часа, в която 10 часа са нощен труд, един полицай взима около 2 лева, а за 24-часово дежурство - 2,40 лева.

Планираният протест на полицаите през месец май съвпада с идването на папа Франциск у нас.

"Залагаме на това, че за около месец бихме могли да се споразумеем с министерството и да не се стига до тази крайна мярка. Не търсим сензацията, нямаме намерение да блокираме посещението на папата, нямаме намерение да предприемаме действия срещу държавата", катеогоричен бе Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
райт преди 5 години
До АнонименВРЕМЕНАТА СА ДРУГИ МАМА НА ТАТО НЕ ДАВА ВЕЧЕ БЕЗ ПАРИ-ГЛУПАВИ СА ТИ ИЗРЕЧЕНИЯТА.ТИ ЩЕ РАБОТИШ ЛИ БЕЗ ПАРИ А ГЛУПЕНДЪР?ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ПАРИ НЕ ГО ЛИ РАЗБРА ***?
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не би милиционерите преди 30 години получаваха пари и за извънареден труд и за нощен труд? Работеха много по всеотдайно и честно. Сега ще се сбият само за парите. Нощен труд ,извънареден труд, заплати престижни в сравнение с много други професии и все още и още искат. От къде парите като нищо в държавата не работи. А и в МВР е пълно и с пенсионери. Махнете ги и дайте парите на другите .
43
1
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
Синята мафия която е най големия крадец в България по схемата на 50 години с 20 заплати .Нещо което го няма никъде в Европа .Не плащат глоби и демонстративно паркират на тротоара . Да не говорим че събират рекет от пласьорите .Искат още пари от нас . Как не ги е срам тия ??? България е ченгеджииско -ромовска държава ;)
42
1
 
2
 
! Отговори
тя преди 5 години
Трябва всеки месец да се отчитат каква работа са свършили , а не да чакат само заплата !
41
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 5 години
Пак пари искат , а газ ще има ли ?
40
2
 
6
 
! Отговори
БЛЯК преди 5 години
Некадърността им е направо Грандиозна!!! Корупцията сред тях е над 90% (по общо мнение)... Ползват се с толкова привилегии, че направо НЕ Е ЧЕСТНО! И излизат да стачкуват, ще каза само едно - A C A B !!!
39
0
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 5 години
Ама страшно е с некадърни журналисти да правиш новини...0,25ст се ДОПЛАЩА, в договора им пише, че са на сменен режим, денем, нощем, сутрин вечер - когато се падне! Аз когато не съм доволен си търся варианти, НО се простирам според образованието, ако няма образование, сигурно остава да мрънкаш, че "малко плащат"!
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
полицаите са по-лоши и от едновремешните мутри-ракетьори. Бият народа, който ги издържа, пръскат го с лютив спрей, докато престъпниците вършеят... на всичкото отгоре заплащането им е малко.
37
1
 
6
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Първо да си вършат работата после парите.Едно разследване ми точиха 1година и накрая нищо.Оправяй се сама
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие тук явно не разбирате, но ченгетата ни изнувас нас, всички нас, данъкоплатците да им плащаме повече за нещо, което е нищо! Да си плащаме за некадърна охрана. Никога! Никакви пари повече.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм накарал насила някой да става полицай. Като не им изнася да се едюкейтнат и да бачкат друго. Но те са там заради рушвета!
34
1
 
6
 
! Отговори
Ударен и напръскан преди 5 години
Подкрепям ги ...... щото съм малко неадекватен...
33
0
 
11
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А ще си платят спрея ,който беше предназначен за демонстрантите ?!
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 34Къф труд бе, да се возиш в патрулката и да гледаш като бурсук труд ли е?
31
3
 
10
 
! Отговори
ЦДо Мили Циционерите преди 5 години
Нали не забравяте, че не ви удържат от заплатите никакви пари за пенсионно и здавно осигуряване. Нали не забравяте, че се пенЦионирате на 45 години. Нали не забравяте, че след пенЦиониране получавате 12 брутни заплати. Ха сега си направете сметката, колко ви е месечната заплата !
30
0
 
10
 
! Отговори
1234 преди 5 години
Че герб кога са спазили нешо.... А да, дебългаризират яко, но пък това са го обещали на козяк, не на нас....
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никакво увеличение, нали си имат палки!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали нямат право на протест. защо ще го правят против закона.
27
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР има нужда от разформироване и уволнение на всички тюфлeци, не от увеличение на заплатите. После назначаване на 100% нов персонал. Нали знаете - няма престъпление, в което да не участва настоящ бивш или бъдещ полицай.
26
2
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Ей полицески *** да вървите нали знаете къде