Родната полиция ни пази, но не съвсем – не е добре обучена... Газ!

Самообгазили се, защото не били тренирани и без екипировка
Обновена: 18 мар 2019 09:18 | 18 мар 2019 09:10, Камелия Цветанова
105
Родната полиция ни пази, но не съвсем – не е добре обучена... Газ!
Снимка: Facebook

След куриозната случка на протеста пред МС, когато полицаи използваха лютив спрей и се самообгазиха става ясно, че те не са обучени за борба с масовите безредици.

Още по темата
На протеста против политическата система органите на реда използваха спрея, защото някои от недоволните се опитаха да пробият полицейския кордон.

Поривите на вятъра разнесоха спрея и така засегнати от него се оказаха и граждани, и полицаи.

Според ексглавния секретар на МВР Николай Радулов ситуацията е показателна за това, че нашите полицаи не са тренирани и им липсва екипировка.

"Къде им бяха противогазите, каските, очилата. Ако наистина се беше стигнало до неконтролируема ситуация, те нямаше как да реагират. Сълзотворният газ се изстрелва със специални пушки, а самата полиция няма противогази и маски", коментира той пред bTV.

Той добави, че газът е използван без видима причина, понеже масови безредици не е имало.

Според него това, че е било разпоредено да се използва спрей е тревожен знак за по-твърдо отношение на властта към протестиращите.

По данни на МВР трима души са били прегледани в ИСУЛ, след като се оплакали от парене в очите.

Кадрите предизвикаха и оживени коментари в социалната мрежа Facebook.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родната полиция може да бие възрастни хора, майки с инвалидизирани деца, да иска по-големи заплати и да пази народните (не)избраници от народната любоФ!!!Когато им се наложи да свършат нещо по-сериозно те започват да дават жертви!!!В общи линии родното кино вместо да се хаби да снима разни "уютни" филми, може спокойно да заснеме един сериал с нашите тупани... Предполагам, че ще бие по гледаемост и "Полицая от Петрово бърдо" и "Полицая от Сен Тропе"...
97
0
 
4
 
! Отговори
Тиквенбург. преди 5 години
*** да ги пратят както Цветанов ходи на учение 2 месеца горския като не може да говори *** чия фискултур ура. Че и те имат нужда от командировка и учение милите тапа и. Че те някои да не кажа че и никой не е ходил войник камили да е стрелял с Калаш и.
96
0
 
10
 
! Отговори
The state преди 5 години
Къквато държавата, такава и полицията...
95
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, че използването на спрей против 100 души с плакати е абсолютно свое на Боко Тиквата е ясно.Обаче да си спомним и "нощта на белия автобус", когато имаше пролята кръв от страна на БСП!
94
0
 
13
 
! Отговори
Maximus преди 5 години
Казано е: Който спрей вади от спрей реве.
93
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко добре си живеят софиянци, след като само 100 човека (половината пенсионери, като онзи Йоло Денев) са излезли да протестират... Колкото до униформените - клипът е достатъчен ! Сълза и смях в действие, Цецо къде си ?!
92
0
 
12
 
! Отговори
Минало преди 5 години
това ако се беше случило преди 10.11.1989г. щеше да има многохилядни протести срещу органитее, щеше да има оставки в ръководството на МВР, а разни правозащитни органи щяха да излязат в защита на протестиращите. Сега нищо!!!
91
0
 
14
 
! Отговори
на баба ви фърчилото преди 5 години
Мухахахахаха, все някой филм с Луи дьо Финес. Псевдо държава, превдо куки, всички е измислено, като в смешен филм живеем. Само дето е малко тъжно, че не е филм.
90
0
 
15
 
! Отговори
Ууууухаааа преди 5 години
Поредното доказателство за тъпоглавието и скотоумието на родната полиция..Нямали оборудване-ами къде отидоха милионите на няколко транша от времето и на Бъчварова, и от другия празноглавец Радев...да не говорил за преди това.. Каца без дъно...ей това са тия маникени, търси ги за всичко друго,но не за работа.Не могат,милите...това им е капацитета...
89
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
смешници
88
0
 
9
 
! Отговори
Киро Теракота преди 5 години
МуахаааахааааМуахахахагахахахахахайаймуахахахахагахахахахахахсхмуахахахахаМуууахааааахахахахахаха
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли да накажат началника на тия юнаци, че не ги е научил
86
1
 
19
 
! Отговори
Селянин преди 5 години
Слаба подготовка, слаби резултати. А после искат увеличение на заплатите. Да наистина заплатите не стимулират да си продуктивен в тяхната сфера на работа, но на манекените в магазините нищо не им плащат. Голямо излагане!
85
2
 
7
 
! Отговори
виц-за противогази преди 5 години
На един кашляш му викал началника да свали противогаза ,а той му отговаря че го е свалил началника го гледал гледал и той насълзен и му рекъл ; гати и мутрата !
84
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама те ходили ли са войници за по 2 годишна служба щото там в армията се отработва туй упражнение при команда-Газ,чорапи,наметало-и естествено от командира по ранг,а не всеки по себе си и за себе си щото няма синхрон в действията на обучаващата се група,а е важно също така,даже по важно за колко време ще се справят всички заедно в групата как за норматив време,колко по-бързо изпълнят командата толкова по-голям е синхрона между тях заедно с командира и командващия за провреките от щаба генералния
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те не плачат от газта а от мизерията на народа си. древнобанкянска поговорка
82
8
 
3
 
! Отговори
Унуфри преди 5 години
До Старо кучеЗа теб върха на жизнения ти цикъл е била казармата, където като старо куче си таковал новобранците, като отмъщение за това, че теб самия преди това са те таковали. А, това, че надменно демонстрираш, че знаеш абривиатурата БОВ, със сигурност означава че си бил двойкаджия...не само по химия.
81
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в къчмите ги черпят.... муахаххаха. или по скоро в кръчмите не си плащат сметките. рекетец му севика. а като пръдят по 4ма в лампираните маршрутки докато спят по време на работа дали трупат килца. или като събират парсата от труженичките, пимповете и дилърчетата? емигрирала минцифайка нема. нема и да има. в бела държава ще требва да работят а като ги видят със шкембелите и работа няма да им дават.
80
5
 
11
 
! Отговори
Старо куче преди 5 години
Да бяха ходили в казармата щяха да знаят как се използва противогаза !А и доста неща за Б О В !Ако не знаете какво е това , по-добре да не коментирате !
79
10
 
5
 
! Отговори
д-р Емилова преди 5 години
Всички критики за сегашните полицаи са основателни с изключение на тези за наднорменото тегло. Аномалиите в теглото се получават от аномалии в миенето на зъбите. Когато си миеш зъбите сутрин преди лягане, а не сутрин след ставане, метаболизма се шашка и трупаш килограми. Освен това те се хранят с фастфууд на крак, тогава когато сварят.В малкото почивни дни за съжаление тушират стреса с ядене и пиене вместо с туризъм и фитнес. На полицаите не се осигуряват условия за спорт, а в кръчмите ги черпят