Следят тормозят ли чиновниците хората за документи

Томислав Дончев праща тайни клиенти по гишетата
18 мар 2019 08:10, Елка Василева
32
Следят тормозят ли чиновниците хората за документи
Томислав Дончев. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Томислав Дончев предприема проверки, при които държавни служители ще се представят за граждани по гишетата на ведомствата. Тайните клиенти ще следят дали чиновниците спазват новите правила за облекчено административно обслужване и карат ли хората да им носят ненужни документи на хартия.

Вече е създадена организация за това, предупредил вицепремиерът министрите на последното заседание на правителството, пише „24 часа“.

“Отбелязвам само, че няма да се задоволя с документалното прилагане на всички предвидени мерки. Вече сме създали организация за проверки на място. Това ще бъде в полза и за вас, с т.нар. таен клиент, т.е. лица, които ще проверят как съответните администрации спазват всички мерки, които са приложени, и те ще се представят като граждани, и ще искат една или друга административна услуга”, обясни Дончев според стенограма на правителственото заседание.

Само 2 седмици остават на ведомствата да прекратят искането на хартиени документи и да въведат мерките за облекчено административно обслужване, припомнил още вицепремиерът. Според негов отчет до правителството към момента са изпълнени едва половината от набелязаните от министрите мерки.

Контролът ще е не само за чиновниците, но и за фирми и институции, които предоставят услуги на гражданите, става ясно още от думите на Дончев. Той дава като примери детските градини и ВиК дружествата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
28
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Всички служители НЕ трябва да са зад разни прегради,гишета с малки прозорчета ,а нормалното е гражданина да седне срещу тях на бюрото на стол еднаква височина и да го обслужват, и да не стои прав или приведен и да се надвикват зад преградата и мини прозорчето. Но това на никои не прави впечатление....
7
4
 
13
 
! Отговори
Този е хитра преди 5 години
лисица, но как се върза на акъла на Боко? Явно е хитър селски тарикат който използва един *** и цоца от държавата!
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ми поискат на гишето лична картааи почвам да бегам бате, и почвам да бегам
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И освен това се държат надменно и арогантно!
4
0
 
28
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
От години получавам безплатно винетка като инвалид от социалното министерство. Всички документи ги има в компютъра и въпреки това ми поискаха отново всички документи.Върха на просто..тията беше че ме върнаха да снимам и гърба но големия талон на колата. Гърбовете на всички талони са еднакви.Томиславее, Томиславе !Къде си ?
3
3
 
14
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Много добре би било, ако беше наистина, а не фиктивно. Но на тиквите и суджуците цялата им работа е ялова и виртуална, само краденето е съвсем реално.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Томи, провери агенцията по храните. Не пропускат никого. За рарешение се чака цял месец. Вупреки че всички проекти са одобрени от общината и са минали през всички комисий. -Ела в сряда, ще видим какво можем да направим. Без под масата не може да се мине.
1
1
 
24
 
! Отговори
монтана преди 5 години
отивам в монтана да подам в данъчното декларация за закупен имот-на гишето ми заявяват, че няма да я приемат, защото адресът бил друг, т.е. от името на улицата отпаднало името на жил.блок и сделката /минала през нотариус и съдия по вписванията/ била незаконна. От там отивам в Общината /данъчното също е общинско/ и срещу 5 лева и 1 час чакане вземам докумен, който доказва, че това е 1 и същи адрес - ЗАЩО Е НЕОБХ. ТОВА, СЛЕД КАТО И ДВЕТЕ ОРГАНИЗАЦИИ СА ОБЩИНСКИ !!!!?????