Следят тормозят ли чиновниците хората за документи

Томислав Дончев праща тайни клиенти по гишетата
18 мар 2019 08:10, Елка Василева
32
Следят тормозят ли чиновниците хората за документи
Томислав Дончев. Снимка: архив, БТА

Вицепремиерът Томислав Дончев предприема проверки, при които държавни служители ще се представят за граждани по гишетата на ведомствата. Тайните клиенти ще следят дали чиновниците спазват новите правила за облекчено административно обслужване и карат ли хората да им носят ненужни документи на хартия.

Вече е създадена организация за това, предупредил вицепремиерът министрите на последното заседание на правителството, пише „24 часа“.

“Отбелязвам само, че няма да се задоволя с документалното прилагане на всички предвидени мерки. Вече сме създали организация за проверки на място. Това ще бъде в полза и за вас, с т.нар. таен клиент, т.е. лица, които ще проверят как съответните администрации спазват всички мерки, които са приложени, и те ще се представят като граждани, и ще искат една или друга административна услуга”, обясни Дончев според стенограма на правителственото заседание.

Само 2 седмици остават на ведомствата да прекратят искането на хартиени документи и да въведат мерките за облекчено административно обслужване, припомнил още вицепремиерът. Според негов отчет до правителството към момента са изпълнени едва половината от набелязаните от министрите мерки.

Контролът ще е не само за чиновниците, но и за фирми и институции, които предоставят услуги на гражданите, става ясно още от думите на Дончев. Той дава като примери детските градини и ВиК дружествата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Една българка преди 4 години
А дали някой следи за отношението на гражданите към чиновника, г-н Дончев? А психическия тормоз, който тъй наречените чиновници търпят, хубаво е да помислите по този въпрос. Не слагайте всички под общ знаменател, и едните и другите имат права и задължения, така, че спрете да черните чиновникът, защото и вие сте такъв!
27
0
 
0
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
Навсякъде Как ще направят проверки.Прах в очите на хората
26
0
 
0
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
пълни са с арогантност и са винаги изнервени и надменни поради някакви техни си причинино така е в една изостанала не реформирана администрацияако почти всичко се сведе до електронно обслужване както в развитите западни страни ще се намали губене на време , разход за чиновници като бройка,и стреса и на чиновниците и на обслужваните ,корумпираността , и мн др ..ама ние нали сме забили краката като инато балканско магаре та не на модернизиране и електронно правителство и услуги
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да мине през КАТ-София да види за какво иде реч. Там се губят хиляди работни дни на нормални, работещи хора за *** формалности всеки ден.
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая карикатура не е случайно вицепрeмиер.Злоупотребите по общините са многооо
23
1
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 5 години
До Махленска клюкарка 20 Ти остави това , ама те гласуват за БСП.
22
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маловажни проверки за спечелване на по-дори позиции .
21
2
 
7
 
! Отговори
слуга на Сорос преди 5 години
Не ме интересува какво казва този гербераст. Дончев е слуга на Сорос. В Габрово от 2000 до 2004 получава заплатка като секретар на Отворено Общество, след това се издига до ръководител на проекти във фондацията Сорос от 2004 до 2007.проверете информажията в интернет, ако не вярвате. Да си ходи в Габрово. После става активно герберастче при Бойка Борисова. Всички тези служат на чужди интереси и погребват България, за да забогатеят като лакеи. Вижте му кривата глава. Да не е роднина на Цвъки?
20
0
 
6
 
! Отговори
we преди 5 години
За да ти каже общината дали можеш да строиш на нива извън населено място до асфалтов път с вода и ток на 3 метра и трябват 18 месеца!
19
3
 
5
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 5 години
Забравих да Ви питам: имате ли куче, което водите без каишка, защото не хапе? Събирате ли след него? Карате ли колело по Витошка и по тротоарите и псувате ли шубаните пешеходци? Да продължавам ли или се сещате?
18
3
 
1
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 5 години
Оди се пери бе *** гербав е типично за тези, които говорех-винаги прави и само искащи. Сигурно си нацепена батка и слизаш и се биеш по светофарите, а в мола взимаш две места.
17
3
 
12
 
! Отговори
Махленска клюкарка преди 5 години
Аз съм за новите мерки и по-доброто обслужване. НО да питам тук плюещщите: Вие как се държите с тези с които контактувате ежедневно? Вие съвестни ли сте в работата си? Вие спирате ли на пешеходна пътека? Паркирате ли правилно пред магазина? Качвате ли се в транспорта преди другите да слязат? Или само искате? Всеки иска правилата да важат само за другите.
16
1
 
4
 
! Отговори
В ГЕРБ преди 5 години
явно е някаква мода. Колкото повече приличаш на ТИКВА в главата по-високо се издигаш
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мдаа, този е умника на ГЕРБ - учил е до втори клас.На фона на Еднокнижника и Пъпешоглавия физкултурник, направо си е гений.
14
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя настъпения фъфлек е толкова зле, че нямам думи просто ..д.
13
1
 
6
 
! Отговори
ТОЯ МИНАВА ЗА УМЕН преди 5 години
в ГЕРБ. Какви са другите....
12
0
 
14
 
! Отговори
Мапов преди 5 години
Пред всички държавни институции трябва да има паркинг за гражданите,а не само за служителите както сега са си ги пресвоили.Гразданина и неговото обслужване трябва е в центара, а не удобството на служителите.Гражданите идват и заминават,а служителите по цял ден окупират паркинга....Спи българина....
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското чиновничество в голямата си част се нуждае от превъзпитание.
10
0
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
от раждането до погребението все е тормоз аз няма да съм жива дано вие младитедоживеете по добър живот
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опитай се да си набавиш сам всички документи за строеж на къща, на всяко гише трябва да ти леят куршум, трябва да има и параклис да му дръпваш и по една молитва да станат нещата само за една година