Децата не ходят на училище редовно? Спират детските!

Целта е родителите да стимулират децата да учат
Обновена: 20 мар 2019 22:14 | 20 мар 2019 21:37,
21

Помощите за семейства, чиито деца не посещават училище редовно, ще бъдат отнети. Това заяви депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова в Денят ON AIR и допълни, че с подобни санкции за последните две години в класните стаи са се върнали 40 000 ученици.

Тя заяви, че липсата на образование прави следващите поколения неконкурентоспособни. Именно поради тази причина се стига дотам, че те стават контингент на социалното подпомагане.

"Целта на внесеното предложение е по-строгото обвързване при получаване на помощи за безработни и деца. Липсата на образование прави тези деца неконкурентоспособни", заяви тя.

Още по темата

Ангелова допълни, че целта е родителите да бъдат ангацирани и да стимулират децата си да учат редовно.

"Трябва да бъдат направени комплексни мерки за този проблем. Предлагаме, ако в един месец има повече от три дни отсъствие за дете от предучилищна възраст, и за ученици, които са пропуснали над 5 учебни часа, помощта за семейството да се спира за срок от една година", каза Ангелова пред Bulgaria ON AIR.

Тя сподели още, че помощите в момента не са никак малки и поради тази причина се надява санкциите да имат дисциплинарен ефект.

"Образованието е приоритет на правителството. Месечните помощи не са никак малко. Тази мярка трябва да има дисциплинарен ефект. За две години върнахме около 40 000 деца в училище. При първолаците помощта при семейства с доход под 450 лева е 250 лева. Тя е еднократна. Досега тази помощ се изплащаше веднага, но тогава децата не посещаваха редовно часовете. Затова сега тя ще се изплаща на два транша - в начало на учебната година и в началото на втория срок. Сега помощите за едно дете са 40 лева, за две са 90 лева, за три - 130. При повече от три за всяко дете се получават по 35 лева на дете", завърши Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е за доклад до ЕНП.
13
0
 
0
 
! Отговори
директор преди 5 години
А какво става с тези, които не получават помощи, но децата им допускат отсъствия??
12
1
 
2
 
! Отговори
Повредиха децата преди 5 години
Затворете всички училища и детски градини подава охраната на България. Децата са тероризирани еже секундно с тежко терористична дигитално холограмна видео техника снабдена с грип и СПИН деструктори и активатори..Няма неповредено дете.Техниката е закупена от терористи с ограбени от народа хиляди милиони живи кървави евра, ВЪПРЕКИ ЗАБРАНАТА НА КОНСТИТУЦИЯТА чл32,чл29 и чл 28.
11
0
 
3
 
! Отговори
до 71 преди 5 години
Всяко едно малцинство на територията на ЕС е под специална законодателна закрила и се наблюдава под лупа от ЕС--както знаеш ЕС-законодателството е НАД национално...разбирам ви идеите какви са ,но вие не разбирате ,че първо трябва да се излезе от ЕС и тогава да си твориш закони против малцинството. да им ограничиш раждаемоста ,да ги вкараш с тоягата в у-ще .....в момента всички тем подобни предложения са популизъм/ предизборен/ празни приказки ,алабалистика , да се раздвижи електората....
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези закони директно са против ,,ромската раждаемост,, и понеже няма как ,,ромското семейство да изпрати 7-те си деца едновременно на у-ще -те даже нямат пари да ги нахранят и облекат, камо ли да ги пратят и 7-те на у-ще---ще трябва да имиграт ! Да ама западняците вече са ревнали и ще ни обяснят вежливо, че така не може...а и тези деца какво ще правят на у-ще без дрехи и учебници--учителите ще станат хахо и ще напуснат за нула време те са у-ли не укротители--това са мъртвородени закони...
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Целта е родителите да стимулират децата да учат.................че те си ги учат в къщи : да крадат по улици, по къщите и дворовете на старците, по автобуси и трамваи.....да просят тук и в чужбина, да мамят бабите по телефоните, да си купуват дипломи за 8-ми клас, шофорски книжки, ТЕЛК-решения..............."електората" се е изучил без да губи време в у-ще.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гроб от години се чуди как да направи децата по-***, това е мярка в тази насока. В класа на детето ми има **** (4 клас) не познава буквите. Трябва да е там, независимо, че пречи на останалите, тормози по-слабите психически и физически. Това е целта на гроб и цялата тая толерастия - тотално затъпяване
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тук от време навреме един дава много разумно предложение - детски надбавки за всички деца, но да не се изплащат ежемесечно, а да се приспадат от данъците.Който не плаща данъци, няма да получи надбавки!Стига вече управляващите са хрантутили тър_теи и техните безбройни деца с нашите пари, изкарани с честен труд!
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е да бъдат стимулирани онези,които искат да учат и да не се дава възможност на останалите да им пречат.Защото утре развитието на държавата ще зависи от образованите.Не ми е ясно защо не те са в центъра на вниманието и грижите на властимащите, а вместо това се чудят колко усилия, финансови средства и всякакви старания да положат, за да докарат в класните стаи същества,които утре ще са излишният товар на обществото, а днес нямат намерение дори азбуката и таблицата за умножение да научат!
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тази мярка не се решава абсолютно нищо. Просто ще бият и учителите наравно с лекарите, за да не пишат отсъствия. По-умните и сега така действат
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе ?ГЕРБаджиите ще спрат на ци .г.ан.ите парите ,на куково лято . Чакайте писмо от рая . Или ада .
3
0
 
18
 
! Отговори
Владимирова преди 5 години
Интересно ми е каква санкция се предвижда за отсъстващите, които се водят "заможни" и не получават детски надбавки, те също бягат от часове? Учител съм в малко градче и не получавам детски за моите деца, а и установих, че почти половината деца от моя клас също нямат право на тази екстра. И страшно дразни, че се опитват да сплашват с отнемане на несъщесвтуваща за голяма част от българските деца привилегия, а именно - да получават ДЕТСКИ надбавки в собствената си държава.
2
3
 
0
 
! Отговори
До-властта.... преди 5 години
Във- двора, ще-бъдат,...Строени, със- бащите,....Корана, не- се- шегува......
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детските отиват за цигари и акциз, ДДС. Връщат се обратно в бюджета. Не ги спирайте, ще докарате по-рано чаканата икономическа криза.