Десетки таксита блокира "Цариградско" и центъра на София

Протестът на шофьорите е заради нелегална конкуренция
Обновена: 21 мар 2019 16:28 | 21 мар 2019 16:15, Камелия Цветанова
35

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Десетки таксиметрови шофьори излязоха на протест срещу нерегламентираните превози на пътници. Жълтите коли тръгнаха от бул. "Цариградско шосе" в посока центъра на града.
Още по темата
Недоволството им е заради приложение в интернет, чрез което се извършват нерегламентирани таксиметрови превози.

Става въпрос за такситата на "Максим", които според протестиращите браншови организации обаче нямат необходимите лицензи.

"Протестът ни цели институциите да се сезират и да се реши проблемът с нерегламентираните превози", заяви Спас Атанасов, председател на Браншовата камара на таксиметровите превозвачи.

Така че за да привлекат вниманието те минаха през бул. "Цариградско шосе", "Цар Освободител", улиците "Георги С. Раковски" и "Оборище". 

Очаквано това създаде неудобство на останалите шофьори като движението по маршрута на шествието беше спирано периодично, за да се пропуснат такситата, което доведе до образуване на колони от автомобили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
5
 
! Отговори
xaxaxa преди 5 години
Абе жълти стотинкаджии, я ми кажете как така хората карат на бензин и дизел и предлагат по-ниски цени?А вие на газ и метан на половин цена - по-скъпо? Нещо сметката, а?Освен това мобилното приложение не предлага таксиметрова услуга - то просто свързва хора, които пътуват и искат да си споделят пътуването с други такива. Кое точно е незаконно? Незаконно е да возиш някой в колата си ли? Смешници ...
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 21Ако стане така, че да те возят научните сътрудници от БАН, отсега си запази място в някой от гробищните паркове, защото и тези места са на привършване /ако си от София/. Ако пък случайно оцелееш докато те вози някой от НЕДОучените БАН-аджии, психически се приготви да те дерат повече от бакшишите, защото в БАН важат принципите "вуйчо-владиковото", "на баницата мекото" и "от общия казан - с големия черпак". Не ги слушай, че се жалят от ниски заплати, те бозаят от по няколко вимета
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Твърдо съм за UBER, смешниците бакшиши клиент да не видят
26
1
 
7
 
! Отговори
БАН преди 5 години
До АнонименНе, не са. Всеки може да върти геврека и да вози хора. Това е положението. Както искат да го приемат бакшишите. Кар полинг, кар шеринг, спарк, юбер лифт и тепърва ще навлизат и все повече бакшиши ще фалират. Сами са си постлали така-селски номера, кражби от всеки клиент като автоматично си закръглят нагоре...Какво очакват всички да са радостни ли?
25
1
 
7
 
! Отговори
Мен преди 5 години
На тия смешници кой им позволява в работен ден да блокират улици?!Какво значи нерегламентиран превоз - бакшиша изкарал книжка и цял живот на това чака. Няма как да стане, в 21-ви век всеки може да кара кола и да вози който си поиска. Истината е че имат конкуренция и това ги плаши защото услугата им е некачествена и те усещат че дните са им преброени. Юбер е само началото...
24
1
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Бакшишите-рекетьори и този път ще победят ! Правителствата се страхуват от тях.
23
6
 
1
 
! Отговори
Сата Н. преди 5 години
Не може да има нерегламентиран превоз, без лицензи и без плащане на данъци. Особено от руснаци.
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление, такситата винаги постигат каквото искат. Защото в България властва законът на силата, а те чисто физически могат да причинят много проблеми на властта. А това кой го кефи Убер, кой не го кефят шофьорите пълни п.миари дето в колата смърди на цигари, лее се чалга и се храчи, никой не ни пита.
21
2
 
7
 
! Отговори
hm преди 5 години
С тези цени, бакшиши и лошо отношение, за какво претендират? Защо не се върне UBER?
20
2
 
8
 
! Отговори
клиент преди 5 години
Яд ги е, щото ги накараха да си плащат 700-800 лева. А досега бе, байновци, плащахте ли 1 лев, а ?
19
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бакшишите" били *** и можели само геврека да въртят . Че то шофьорите на Максим и Юбър да не би нещо по-различно да правят !? Или те са всичките научни сътрудници в БАН ?
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестират защото им секват паричките които взимат и не декларират никъде. Долни селски тарикати са това бакшишите. Простички са горките. Много рядко има свестни от тях. Друго и не могат да правят, само геврека да въртят, ама с такситата е все още далавера. Убер, Максим и други апликации им мътят водата. Трябва да се даде шанс на всеки, всичко друго е монопол
17
0
 
7
 
! Отговори
бойко преди 5 години
интересно -в полицията има хиляди свободни места -но не и в кат
16
4
 
7
 
! Отговори
До 9-порно любител преди 5 години
Системата я съборихме на 10 ноември 89та,ама много бяха тия като теб и още са инфилтрирани и продължавате да пречите. Но трябва да проумеете -социализЪма няма бъдеще момко бледен,голобрад-живота го доказа. Само с лозунги и популизъм ,,НИЕ ЩЕ"нищо не стана.!Сега е в пъти по добре от ,,онази система на Луканов,Попов,Беров,Виденов,Симеон, тройната коалиция и непрекъснатата ,,сянка на Доган"Ние преживелите не щем пак да ,,настъпваме мотиката".....Panta rhei !!!
15
2
 
18
 
! Отговори
Смех преди 5 години
НАЙ-ГОЛЕМИТЕ КОЖОДЕРИ НА ПРОТЕСТ!ТУКА---Е ТАКА!!
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички Бакшиши са обирджии.Сойфия да напълнят все ми е тая!
13
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големите крадци на протест. Всичките таксита в София дерат кожи и имат по 20 помпи.
12
0
 
3
 
! Отговори
снайпера преди 5 години
До 12Тука ли се бе кeнгyp
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само тесла за Бакшишо.Съдират по 10 кожи на човека.Знаеме ги чудесно!
10
4
 
10
 
! Отговори
есенце преди 5 години
Ученици, пролетта настъпи! - казала учителката. Всеки да напише възможно най-кратко съчинение на тема: Първа пролет. Написали децата кое една страница, кое половин страница, а Иванчо само едно изречение: "Пролетта дойде и на Марийка сливата цъфна!