Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!

Президентът не смята, че антикорупционната комисия може да разследва Цветанов
Обновена: 21 мар 2019 17:14 | 21 мар 2019 12:45, Веселина Йорданова
391
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Още по темата
"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", каза държавният глава в Кюстендил.

По думите му няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов.

"Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът.

Радев коментира, че създаденият от него Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, а ще търси идейна алтернатива на статуквото, стратегически решения за бъдещето на България.

Държавният глава е поканил на среща утре ръководството на ЦИК, за да се обсъди тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Цветан Цветанов вече категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата. Прокуратурата ще провери сделките. 

Правосъдният министър Цецка Цачева също е купила апартамент със същата фирма в същия кв. "Изток". И Цачева отрече по думите й спекулативни твърдения, че цената на този имот е доста по-ниска от пазарната. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16 и ще доплаща. За да се сдобие с имота, тя продала семейното жилище в Плевен.

Според Антикорупционния фонд фирмата на Вежди Рашидов е купила апартамент и два гаража в същия квартал с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър. В позиция до медиите Рашидов заяви, че парите му са честно спечелени и обявени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
12
 
6
 
! Отговори
стар пожарникар преди 5 години
До наблюдаващотдалечЯвно, трябват ни двама президенти. Радев, президент на вътрешните работи, Плевньо, президент на външната политика.
238
17
 
23
 
! Отговори
Ясно преди 5 години
Искам правителство оглавено от Радев, не от сегашните наглеци.
237
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква държавност, единият обяснява апартаментите си с тъстовете, другият с кръстниците, третият с лелинчо си по бащина линия. Аз ако получа 1000лв по банков път, веднага ми се удържа данък и трябва да ги декларирам, щото иначе ревизии, глоби и не знам си какво. Тия хора са скътали някак си чудодейно милиони, и си ги препират лееекинко през апартаменти на 1/3 цена. И изобщо не им дреме. И на държавата не и дреме. И на прокуратурата. Щото всичко е ок. Събрали ги били милионите от закуски. ДА БЕ!
236
16
 
19
 
! Отговори
ь преди 5 години
Медицинските сестри мизерстват, а тези си пазаруват скъпи апартаменти. Това е морала на ГЕРБ.
235
12
 
11
 
! Отговори
наблюдаващотдалеч преди 5 години
Във вътрешно политически план, Радев си е добре. Ако не е слуга на масква, щях да го призная за добър президент.
234
12
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Прав е Радев, моралната присъда на народа не е в полза на ГЕРБ.
233
16
 
11
 
! Отговори
Зная преди 5 години
Радев е човека носещ надежда за българите. Имаме си свестен президент, поздравявам го.
232
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До МнениеРадев не служи на български интереси.
231
17
 
18
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Надеждата ми е в Радев, не в ББ, ЦЦ и крадливите мишки от ГЕРБ
230
11
 
16
 
! Отговори
Italian job преди 5 години
До Българин 253ТИ ДА НЕ СИ ПАДНАЛ ОТ МАРС ...КОЙ ЗАРЕЗА ЖЕНА И ДЕЦА , ЗА ДА НАЗНАЧИ ЛЮБОВНИЦАТА СИ - ДЕСА МЕРЦЕДЕСА
229
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко се е принудил да сключи сделка с бившите от СДС,защото те клатят властта,ако бяхте го подкрепили ,тези корпоративни антибългарски интереси,нямаше да влязат във властта!Любомир Павлов, Огнян Донев и Иво Прокопиев са представители на тайната, скрита корпоративна власт, която иска да измести официалната и да я превзема, обяви гостът в студиото. И предупреди, че това им начинание може да бъде много опасно.Бойко Борисов пък, като представител на легитимната държавна власт бил човекът, който ясно им противостои. Той вече 10 години се занимава със защита на държавността, допълни бив
228
9
 
17
 
! Отговори
митница Олтоманци преди 5 години
УДАРНИК : ЗАМЕСТНИКЪТ НА НИНОВА - КИРИЛ ДОБРЕВ СИ КУПИЛ 3 АПАРТАМЕНТА ЗА ЕДНА ГОДИНА . КОРНЕЛИЯ НИНОВА Е ЗАКУПИЛА АПАРТАМЕНТ ОТ 90 КВ.М. В КВ. ОВЧА КУПЕЛ ОТ 241 ЛВ. НА КВ.М. ОБЩАТА ЦЕНА , КОЯТО НИНОВА И СЪПРУГЪТ И МИТКО СА ПЛАТИЛИ Е 21500 лв. СПОРЕД ИМОТНАТА ДЕКЛАРАЦИЯ НА ЛИДЕРА НА СОЦИАЛИСТИТЕ ...
227
11
 
2
 
! Отговори
Елка Василева преди 5 години
Болният еврофоб Драмата в живота на този човек е, че никой не го е попитал дали България иска да бъде член на НАТО, а по-късно - и на Европейския съюз. За него Европа се изразява в една непрекъснато мастурбираща Кончита Вурст, някаква трансексуална, самозадоволяваща се и неспособна да се възпроизведе общност, която е осъдена да загине, като преди това изпее една *** песен на "Евровизия", а ние трябва час по-скоро да се махнем от там. Ако българските политици бъдат достатъчно глупави да подложа
226
20
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Радев с достоинството си е много по-силен от цялата крадлива герберска шайка.
225
7
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До "Червените милионери" и "Комунистите ограбиха": Пак ли извади копи/пейста за поредна употреба? От това, че го публикуваш вече сто пъти не става по вярно. Всички знаят кога беше бандитската приватизация. В т.н. "преход" невинни няма.
224
4
 
14
 
! Отговори
До ВСИЧКИ политици преди 5 години
Съсипахте България!
223
8
 
13
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите от ГЕРБ ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги след като станаха "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Цветанов и цялата му пасмина са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
222
3
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Всички ще се наядете, и червени, и сини и турско сини! Ще започнете даже да повръщате от преяждане и не сте безсмъртни, така че колкото и апартаменти да притежавате, няма да ги отнесете в гроба! Президентът да попита не само управляващите, но и червената опозиция, която го избра, как са придобили имотите си! Да попита и турската олигархия! И тогава да застане срещу нас, ограбените отрудени хора, иначе е ала-бала!
221
5
 
11
 
! Отговори
Гонете Борисов преди 5 години
БОрисов и други подставени на власт се поят със спец наркотици и пси препрограмират с цел ограбване и ликвидация на важни НАЦИИ.Видимо Борисов е отровен с наркотици вкл подавани чрез наркотизирани документи и дръжки на врати..ЗА него примерно подаряване на над 4 500 000 000 на некакво БДЖ "пътнически превози е кеф..Купуване на ненужно реактори за Белене голям кеф..Даване на над 1 000 000 000 за дигитално холограмно видео терористична техника въпреки забраната на Конституцията също
220
8
 
8
 
! Отговори
НЯМА ДЕЦА преди 5 години
Заради демографската криза сега 2 000 000 000euro прахосани от наглеците на власт начело с Борисов струват вече над 200 000 000 000 euro на Бъдещето на БЪлгария.Няма деца .Последните годни за човешки майки жени и моми са увредени седят без доходи.За първи път от над 10 000 години домашни хора по нашите земи не могат да си ЗАДОМЯТ МОМИТЕ за да родят читави здрави деца..