Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!

Президентът не смята, че антикорупционната комисия може да разследва Цветанов
Обновена: 21 мар 2019 17:14 | 21 мар 2019 12:45, Веселина Йорданова
391
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Още по темата
"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", каза държавният глава в Кюстендил.

По думите му няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов.

"Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът.

Радев коментира, че създаденият от него Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, а ще търси идейна алтернатива на статуквото, стратегически решения за бъдещето на България.

Държавният глава е поканил на среща утре ръководството на ЦИК, за да се обсъди тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Цветан Цветанов вече категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата. Прокуратурата ще провери сделките. 

Правосъдният министър Цецка Цачева също е купила апартамент със същата фирма в същия кв. "Изток". И Цачева отрече по думите й спекулативни твърдения, че цената на този имот е доста по-ниска от пазарната. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16 и ще доплаща. За да се сдобие с имота, тя продала семейното жилище в Плевен.

Според Антикорупционния фонд фирмата на Вежди Рашидов е купила апартамент и два гаража в същия квартал с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър. В позиция до медиите Рашидов заяви, че парите му са честно спечелени и обявени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
2
 
19
 
! Отговори
РАдев ВНИМАВАЙ преди 5 години
През 1991- 1994 година нагли престъпници на власт вдигнаха лозунга че тн"държава "била лош стопанин и подариха народното имущество в това число хиляди перфектни заводи и фабрики на нагли комсомолчета..Милиони работни места са ликвидирани заводите с а нарязани на скраб ..Тези терористи на власт обаче се правят на големи инвеститори.Годишно прахосват по над 10 000 000 000 живи ограбени от народа лева..само за неносещи доходи корупционни обекти..
218
17
 
18
 
! Отговори
Желание преди 5 години
С БСП, България бъдеще няма.
217
22
 
21
 
! Отговори
Точно така преди 5 години
Радев е един достоен президент. ГЕРБ са непотребни, пътят им свършва.
216
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно, че познавам една дузина хора, които преди гласуваха за БСП, а сега главно за ГЕРБ. А познавам и такива, които гласуваха за СДС/ДСБ, и също гласуват за ГЕРБ. И едните и другите са жестоко заблудени.
215
8
 
18
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Трябва да разровят и мултимилионерите от БСП
214
5
 
19
 
! Отговори
Желание преди 5 години
Искам да подаря на Цветанов 40 лв. от бонуса към пенсията като на новодомец.
213
1
 
25
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Прокуратурата би трябвало да разрови не само около апартаментите на герб,но и около ТЕЦа на Доган за 50 млн. евро. Ха дано, ама нада ли!
212
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Червените милионериЦветанов и Цачева да не са пък сини. Червени са отвсякъде, ама човек трябва поне малко да прогледне. Само защото някой си е сложил някакво име, не означава, че то е автентично. Българите сами си потъпкаха системните антикомунистически сили, и си оставиха имитациите. Защо ли? Ами защото самите ние сме си имитации. Изглежда, че комунизмът много добре пасва на хора без мнение, и без усещане за свобода.
211
9
 
13
 
! Отговори
Калинка преди 5 години
Цветанов обвинява БСП, че е купил нечестно апатрамент? Народа мрази ГЕРБ, защото лъжат и крадат.
210
13
 
9
 
! Отговори
Предприемач преди 5 години
Трябва да се концентрира власт в ръцете на президента. Какви комисии за борба с корупция, като силните на деня ги редят.
209
5
 
13
 
! Отговори
интересно преди 5 години
До Анонимен 214А ББ и ЦЦ на кое посолство са на конци ???КОй не излиза от чуждите посолства и непрекъснато ходи на инструктаж "през океана "
208
9
 
16
 
! Отговори
Ууу преди 5 години
Цветанов придобил прескъп имот, но това било мероприятие на БСП. Цветанов е един напълно скаран с реалността наглец.
207
7
 
15
 
! Отговори
ррр преди 5 години
Апартаментите на Цветанов не са мероптиятие на БСП. Мероприятие на Цветанов са.
206
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Странни съвпадения: Арестът на Иванчева и сделката с имота на Цветанов са по едно и също време"Може би тогава си спрял да си пиеш хапчетата. Още едно съвпадение.
205
11
 
19
 
! Отговори
Прав е преди 5 години
Радев е напълно прав! Морала на ГЕРБ е много нисък, хората не ги харесват. Цветанов е един от най-недолюбваните популисти в политиката.
204
9
 
18
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
203
6
 
17
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
202
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм че повечето от долните постове са писани от тъщата на цветанов.
201
8
 
16
 
! Отговори
Не преди 5 години
Защо от ГЕРБ си мислят, че се радвам, че крадат от данъците ми. Може ли Цветанов да докаже произхода на парите си? Защо той има повече от всички порядъчно работещи хора?
200
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точно два месеца по-късно - на 12 юни Цветан Цветанов става горд собственик на гигантски апартамент, в който го отвежда ВИП асансьор. Най-смущаващото съвпадение обаче е в това, че строителната фирма Артекс, от която вторият в ГЕРБ купува жилището, е тази, която първа подава сигнал срещу Иванчева и Петрова за забавени преписки.