Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!

Президентът не смята, че антикорупционната комисия може да разследва Цветанов
Обновена: 21 мар 2019 17:14 | 21 мар 2019 12:45, Веселина Йорданова
391
Радев за имотите на властта: Не просто сделки, проблем на държавността!
Снимка: архив, БТА

Президентът Румен Радев заяви, че случаят с апартаментите на управляващите далеч надхвърля обхвата на една имотна сделка, защото пряко рефлектира върху доверието в политическата класа и държавността.

Още по темата
"Спомняте си, че само преди два месеца на своя годишен отчет призовах Комисията за борба с корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество и другите органи да навлязат и в старателно отбягвания периметър на властта. И много ясно казах, че ако това не се случи, то търсенето на справедливост и възмездие може да излезе извън рамките и механизмите на закона", каза държавният глава в Кюстендил.

По думите му няма как антикорупционната комисия, която е назначена и контролирана от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, да разследва именно него по "беззъбия" закон, наложен от самия Цветанов.

"Затова според мен поредно гарантирано оневиняване на Цветанов ще се размине с моралната присъда на обществото. Това е големият проблем, който ни очаква", добави президентът.

Радев коментира, че създаденият от него Стратегически съвет не е нито партия, нито служебно правителство в сянка, а ще търси идейна алтернатива на статуквото, стратегически решения за бъдещето на България.

Държавният глава е поканил на среща утре ръководството на ЦИК, за да се обсъди тяхната готовност и всички необходими мерки за провеждането на спокойни, честни и прозрачни избори.

Цветан Цветанов вече категорично отрече да има нещо незаконно в покупката му на нов апартамент и настоя, че сделката е извършена изцяло по българското законодателство. Така той опроверга съмнения в публичното пространство, че е придобил луксозното жилище в квартал "Изток" на много по-ниска от пазарната цена.

Цветанов обясни, че е направил замяна със строителя на два свои апартамента в същия район и е доплатил заради разлика в квадратурата. Прокуратурата ще провери сделките. 

Правосъдният министър Цецка Цачева също е купила апартамент със същата фирма в същия кв. "Изток". И Цачева отрече по думите й спекулативни твърдения, че цената на този имот е доста по-ниска от пазарната. Тя уточни, че става въпрос за имот в груб строеж преди акт 16 и ще доплаща. За да се сдобие с имота, тя продала семейното жилище в Плевен.

Според Антикорупционния фонд фирмата на Вежди Рашидов е купила апартамент и два гаража в същия квартал с обща площ 155 квадратни метра за цена от 90 000 евро или 580 евро на квадратен метър. В позиция до медиите Рашидов заяви, че парите му са честно спечелени и обявени публично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
1
 
1
 
! Отговори
тя преди 5 години
Просто - държавата я няма!Тия , които трябва да разследват са същите !
298
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Десиното междукрачие защо не каза за ТЕЦ а на агент Сава за 2000лв ,като е толкоз голям борец против корупцията .Нито за Техноекспорт на ***.
297
1
 
5
 
! Отговори
Боже! преди 5 години
*** е,че обикновените хора трябва да плащат солени цени за имотите,които искат,а са бедни..а тези с парите плащат 600 евро на квадрат,толкова е долно и мръсно и подло и нагло,а да не говорим колко български семейства останаха без дом,заради кредити и се разведоха и децата им тръгнаха по улиците и се поболяха хората,защото тези големци не мислят за обикновените хора как си плащат ипотеките с огромните суми..за тях нали всичко е евтино
296
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със сигурност Цветанов е прекарал някой от БСП като го е преварил да купи апартамента , Най вероятно самия президент Радев е искал апартамент в въпросния блок но не си е взел защото са се свършили.Иначе няма никаква друга причина Президент да се занимава с това.Но това вече си е лична причина, да свършат апартаментите в блока и президента да остане без апартамент.А той Радев си мечтае за нов апартамент и сега разочарован не е състояние да изпълнява задълженията си
295
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо -крадецо е взел да работят за него като *** тук най-примитивните и дебилни същества...вероятно негови съученици от училището за бавноразвиващи се във Вършец
294
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да се разследват Борисов и бившата му любовница...банкерката Цветелина Бориславова за конфликт на интереси...освен това да се разследва и защо е напуснала Борисов...след като той е супермъж...вероятно го е опознала по-отблизо и е разбрала,че това е фалшива новина...още повече,че е очевидно докъде ни докара...до кривата круша...най-бедната страна Европа сме,а ако се задържи още малко Борисов на власт ще сме в класациите и на най-бедната в света...а за тях АПАРТАМЕНТИ...
293
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ не е партия,ГЕРБ е Мафия.---------------------------------А какво е тогава БСП ?
292
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не закачайте Деси Радева,най-оправната булка. -когато Радев е лейтенант са приятели.-когато Радев е генерал са любовница.-когато Радев е президент съпруга.
291
2
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Любопитен съм какво е мнението на прецедента за апартаментите на червените му дружки.
290
4
 
5
 
! Отговори
stoedin преди 5 години
Поне 2 неща правят впечатление: 1. Радев се поставя над закона и над Народното Събрание. За него Законът е на Цветанов и е "беззъб", което би трябвало да разбираме, че е един вид обида. 2. Радев критикува и коментира само срещу членове на ГЕРБ и то базирано на .... внушения. Аз настоявам той първо да коментира дали е назначавал любовницата си на работа и уреждал ли е апартамент под наем?
289
4
 
8
 
! Отговори
от НАП преди 5 години
Радев да коментира апартаментите на Нинова ха Киро Добрев на Жаблянов на Кирил Бойчев,купувани по за 200-250 ЛЕВА НА КВ М. при цени от 1300 ЕВРО НАГОРЕ,Да коментира как Йончев си пазарува само за една година имоти за над 1 200 000 ЕВРО,да коментира как още продължават да се наливат стотици хиляди в неговата сметка за предизборната му кампания след като от две години вече е уж избран ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
288
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ГЕРБ не е партия,ГЕРБ е Мафия."---Комунистическка мафия, както и почти всичко останало в България
287
7
 
9
 
! Отговори
Морски преди 5 години
ГЕРБ не е партия,ГЕРБ е Мафия.
286
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всяка манджа мерудия. Този човек определено е РАЗЕДИНИТЕЛ на нацията. Реално няма никаква власт, задължения и отговорности, но се бърка навсякъде с политическата си окраска. Срам и резил.
285
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Решетников да си прибере вересиите немедлено!
284
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Борисов една жена не може да завърти около себе си ...тръгнал да управлява България...а коя ли ще се събере с такъв недодялан ***,който непрекъснато ни излага в чужбина и е станал за подигравка в България с прякора си взет от плод зеленчук...
283
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблем за държавността е присъствието на генерал Деси.
282
9
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
Проблем на държавността беше и източването на част от парите на КТБ към Вирджинските острови, но другаря Радев тогава игнорира повдигнатото обвинение на прокуратурата с/у Йончева и се нахвърли с/у една българска институция за да защитава честта на "Импексова и СиЕ" ... !!!
281
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
срам ме е,че такива хора като Цветанов ни управляват...как можахме да изберем такива маскари...никога повече...опичайте си акъла БЪЛГАРИ...
280
13
 
9
 
! Отговори
Чистач преди 5 години
Тук едни цоциалисти пишат как ГЕРБ са същите крадци като комунистите. Да, вярно е , крадат ,но поне има и за хората ,има и за държавата. А когато управляваха комунистите , такова крадене падна ,че фалираха 2 пъти България !!!!!! Ет това помним , другари червеногъзи цоциалисти !