Тревожно: Скок на домашното насилие, завършващо със смърт

Най-често мотивът на убийствата е ревност
21 мар 2019 20:36, Красимир Ангелов
47

2828 гледания   |  Още видео

Поредното убийство на жена от съпруга й, извади на преден план темата за насилието. Оказва се, че Камелия от Ботевград е 86-а жертва на домашно насилие за последните три години.

Още по темата
Според данните на МВР, трайно се очертава тенденцията за увеличаване на агресията в дома с фатален край.

Статистиката сочи, че в почти всички случаи на домашно насилие с фатален край жените са убити от свои партньори или близки роднини, а най-често мотивът е ревност.

Липсата на публични данни и анализи по темата принуждава неправителствени организации да събират информация за всеки един случай в страната.

Въпреки завишените наказания в наказателния кодекс за домашно насилие, юристи забелязват значителен отлив на потърпевшите, които търсят правата си в съда.

Според Българския фонд за жените за тази година при домашно насилие са загинали 9 души.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
щирлиц преди 3 седмици
по никакъв начин не оправдавам убийството на жена,мъж или дете.но от тези 86 жетрви колко от тях реално са имали любовници и са изневерявали на съпрузите си?предполагам поне над 50%. и да конкретизираме тези 50%-не е било нужно да я убива а да и иска равод-така е е но неверницата не е ли трябвало тя да иска развод да придобие бащината си фамилия след него и тогава ако иска и със 100 мъже да пПеспи.ИМА И СВЕСТНИ МЪЖЕ ПОПАДНА ЛИ НА КОФТИ ЖЕНИ!
44
0
 
0
 
! Отговори
v преди 1 месец
До До 42
Убиват се мъже срещу мъже, схвана ли разликата сега? А ако видиш регистъра за населението по света ще видиш, че мъжете са с 70 млн повече- заради убийства на женски ембриони.
43
1
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 1 месец
Войните се водят за ресурси и територии! Колите се движат с бензин, батериите ползват литий, в микрочиповете има злато. Всичко това не пада от небето като дъжд. Но не това е темата на разговор. Убийствата на мъже са в пъти повече от убийствата на жени, така че НПО активистите спрете с пропагандата си! Няма "война" между половете, нито "геноцид" над жените, както се опитвате да внушите.
42
2
 
1
 
! Отговори
v преди 1 месец
До До 36
ВОЙНИТЕ СИ ГИ ПРАВИТЕ ВИЕ ПО МЕЖДУ СИ, ЖЕНИТЕ НЕ СА ВИ ВИНОВНИ ЧЕ СЕ ИЗБИВАТЕ МЪЖЕ СРЕЩУ МЪЖЕ. И ВТОРО ЖЕНИТЕ СЪЩО УМИРАТ ЖЕРТВАЙК СЕ ЗА ДРУГИТЕ, А ДА ЧЕТАТ МОЛИТВИ ЗА ТЯХ ПО НЕ ЕДИН ДЕН ВИЖДАЛ ЛИ СИ? аЗ САМО ВЕДНЪЖ НА ЕДНО МЯСТО И ТОЛКОВА. А НА МЪЖЕТЕ ВОЙНИ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ В ГОДИНАТА.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали сте наясно, какво е отношението на мъж който обича и уважава жена си и мъж, който не може да я изтърпи.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Започне ли да ти крещи да вдига ръка към теб да ти е винаги в контра, нищо да не му харесва в теб и каквото направиш е очевидно. Просто пълен игнор от към чувства и действия към него до пълно отчуждаване. Това е омраза. Мъж който мрази буквално жена си не я търпи!
39
0
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 1 месец
Ако имаше война срещу жените, нямаше убийците мъже да са убили В ПЪТИ повече мъже, отколкото жени. Плюс това при войните жертвите са стотици хиляди и милиони души, а не 30-на годишно. Смени си опорните точки!
38
1
 
2
 
! Отговори
Nightborn преди 1 месец
Е, няма пък да я приемем! Не искаме истанбулски джендъризъм и толкова. Пък вие си квичете колкото си искате !
37
5
 
3
 
! Отговори
Додо преди 1 месец
Решението - Истанбулската Конвенция и приемането на джендер идеологията за Третия пол!
36
2
 
8
 
! Отговори
v преди 1 месец
До Патриот
А КАТО ЖЕНАТА СЕ ТРЕПЕ И РАЖДА И РАБОТИ И КОГАТО В ПЪТИ ПО - ЧЕСТО И ИЗНЕВЕРЯВАТ И НАКРАЯ ИСКАТ ДА ИМ СЕ ПРОЩАВА, А ОБЩЕСТВОТО ИМ ВИКА ПЛЕЙБОИ? И КОГАТО ЗА НАГРАДА Я БИЯТ ИЛИ УБИВАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО ТОГАВА ТОВА НЕ ГО ЛИ НАРИЧАМЕ ВОЙНА ПРОТИВ БЕЛИТЕ ЖЕНИ? ЗНАЧИ КАТО МЪЛЧИ И ТЪРПИ Е ОК, А АКО НЕ ТЯ БИЛА ЛОШАТА,ЧЕ СЕ ОБАЖДАЛА? НЯМА ЛОГИКА ИМА ПЪЛНА ШИЗОФРЕНИЯ, А ЗА РАВЕНСТВО СЪВСЕМ ПЪК ЗАБРАВИ , ЧЕ ИМА.
35
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
племе атеисти.. потомство бесове.
34
8
 
1
 
! Отговори
Гунчо преди 1 месец
По добре да стана г*ей от колкото да пусна в къщата си някоя еманципатка...май така стана работата...
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 32

Ако искаш семейство няма да е така. Има всякакви моменти - на радост, на кавги, на непоносимост, но всичко се преодолява от човеци. Ако искаш нещо друго - резултата го пишат по вестниците.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Усетиш ли, че си потиснат с него/нея. Като е с теб ти е тъпо, нервно всичко ти е нищо. Дори няма какво да си кажете не че няма, но не намираш смисъл в това. Защото ти е безразлично. Това да си във връзка токсична с някой, заради хората е най-големия емоционален товар.
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 29

Всеки път при някакъв случай питам "къде е бляла когато се е омъжвала". Явно проблемът не е само в психически лабилния, агресивен, примитивен мъж, а и в "половинката" му.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 29
То си личи много бързо нужно е просто да си поговориш малко с конкретният човек.Ама такива си ги харесват-бесни селяни с тежък характер намусени гледащи лошо,бойни.Истински мъже.После като ядат дървото ревът.Га ядоха луканка не риваха..
29
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 27

За съжаление на никой не му пише на челото дали е психически лабилен или е ОК.
Дано всеки има късмет,но ако се подлъже човек не трябва да търпи и чака. лошото идва бързо и не пита.
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жените също нямат самочувствие. За този в Ботевград четох, че лежал в ТВУ и бил известен с агресията си. Е как може нормална жена да се хване с такъв, че и две деца да му напраска! Жени, спрете да изглупявате така.
27
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повечето от престъпленията са извършени от психически нестабилни хора с много комплекси.Никой не им е виновен на жертвите че се омъжват за хора с психични отклонения ,всеки ден крясъци,скандали взаимни обвинения и накрая ножа,пистолета или брадвата в главата.Тва са диви безумни хора неспособни на нормални отношения.Какво значи тва "Откачих и я убих щото правила секс с друг" А той?Половината печки-духалки по магистралите му знаят с подробности кво има в гащите.Светец?По-добре без такива хора.
26
9
 
4
 
! Отговори
фен преди 1 месец
Днешната Българка иска мъжа и да печата банкноти,и освен осигурен живот да се снима на Малдивите и да кара нова кола. И какво прави мъжа дето няма...??