Тревожно: Скок на домашното насилие, завършващо със смърт

Най-често мотивът на убийствата е ревност
21 мар 2019 20:36, Красимир Ангелов
47

Поредното убийство на жена от съпруга й, извади на преден план темата за насилието. Оказва се, че Камелия от Ботевград е 86-а жертва на домашно насилие за последните три години.

Още по темата
Според данните на МВР, трайно се очертава тенденцията за увеличаване на агресията в дома с фатален край.

Статистиката сочи, че в почти всички случаи на домашно насилие с фатален край жените са убити от свои партньори или близки роднини, а най-често мотивът е ревност.

Липсата на публични данни и анализи по темата принуждава неправителствени организации да събират информация за всеки един случай в страната.

Въпреки завишените наказания в наказателния кодекс за домашно насилие, юристи забелязват значителен отлив на потърпевшите, които търсят правата си в съда.

Според Българския фонд за жените за тази година при домашно насилие са загинали 9 души.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От хубавия живот
17
7
 
13
 
! Отговори
Forever преди 5 години
И една жена може да се посегне на мъжа,да не мислите че е много трудно,но това рядко се случва,защото жените са разумни.
16
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами жените да спрат да лъжатда се занимават с интриги и клюкида използват материално и душевно мъжете за свои целида не бъдат егоисти и материалисткии няма да има конфликтида бъдат честни и откровени с мъжететова искат мъжете
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тва къде в Турция ли ве ?
14
14
 
6
 
! Отговори
Комунист преди 5 години
Като гледам батко Дженгис от сериала Майка все по се нахъсвам да бъда като него... По добре с насилие, отколкото без... иначе е страшно... Трябва дисциплина
13
2
 
24
 
! Отговори
дедо ви преди 5 години
Беднотията и липса на утре провокира ужаси!
12
4
 
9
 
! Отговори
Хайде пак се почна преди 5 години
Само че кризисните центрове трябва да се стопанисват от държавата, а не от НПО-тата. Това, което те искат, е държавата да построи центровете, а те да ги ползват, дори да получават издръжка за това от страната. Освен това НПО-тата да получават държавни субсидии за обучения в училищата. Трети път да усвояват пари по европейски програми. Затова е този рев, освен и за ИК.
11
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Агресията е неконтролируема при комплексирани мъже, алкохолици, мъже с финансови проблеми, безотговорни към семействата и децата си.
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийствата са почити винаги в кръга познати - роднини, приятели, колеги, съпрузи и т.н. Отделно не разбирам как може да съсипеш живота на мъжа и на децата си, защото те е засърбяло и да смяташ, че другият ще се оттегли на далеч, за да страда тихомълком.
9
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото, като предприемат да се разделят се започва същинския тормоз. Родители, приятели шеф колежки колеги едва ли не извършват кой знае какво. Но никой не му е ясно, че да се стигне до там положението е станало нетърпимо! И в 90% от хората живеят за хората. Какво ще кажат хората! И това довежда до отлагане във времето. С надежда нещата да се нормализират. Но уви!
8
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата трябва да направи центрове, в които жертвите наистина да бъдат защитени след подаден сигнал.
7
9
 
7
 
! Отговори
Хайде пак се почна преди 5 години
До дежурните грантоедиВ Латинска Америка, СССР, Африка и по-голямата част от Азия има в пъти повече убийства на жени и мъже, отколкото в България.
6
6
 
8
 
! Отговори
Хайде пак се почна преди 5 години
Убийства винаги е имало и ще има и занапред. Дори в тоталитарните държави. Дори ако приемем подход за вмешателство на държавата в семейството (т.нар. Норвежки модел), пак ще има насилие, само че от страна на институциите към техните граждани. Да не говорим, че НПО-тата изкарват едва ли не, че всяко убийство на жена се дължи на домашно насилие.
5
13
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ПРЕЗИДЕНТА НАРЕДИ НА КВОТАТА СИ ОТ 4 СЪДИИ В КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ДА ГЛАСУВАТ ПРОТИВ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ В ПЪЛНО НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИОННИЯ ЗАКОН!!!4-ТЕ СЪДИИ КОИТО ПОДКРЕПИХА КОНВЕНЦИЯТА КАЗАХА, ЧЕ КОЛЕГИТЕ ИМ СА АБСОЛЮТНИ ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ПАЗЕЩИ СИ МЕСТЕНЦАТА СЛУГИ НА ВЛАСТТА!ТЪЙ, ЧЕ ГЛАВНИЯ ВИНОВНИК Е ПРЕЗИДЕНТА ДОКАЗАН ПРЕСТЪПНИК И ПРЪВ ПРИЯТЕЛ НА ВСЕКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОЗИ НА МАДУРО!
4
4
 
4
 
! Отговори
Ганя преди 5 години
Не може да бъде в страната на "белите"Европейци ;-)
3
14
 
23
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
днескашните жени дори и омъжени и с деца пак изневеряват и мърсуват,но мъжа е виновен ,който блъска ден и нощ да издържа семейството ,да им осигури нормален живот и какво получава за благодарност ,чифт рога!Преди да тръгмем да жалим жените да погледнем обективно на нещата,неможе все мъжа да е лошият!Каква е тази кампания и пропаганда срещу нормалните бели хетеро мъже по света????Какво става тука ??
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тревожно, е че България заприлича на Сомалия.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми така е, читавото население се изнесе, а контролните органи са бъкани от бръмбари и калинки.