Тревожно: Скок на домашното насилие, завършващо със смърт

Най-често мотивът на убийствата е ревност
21 мар 2019 20:36, Красимир Ангелов
47

Поредното убийство на жена от съпруга й, извади на преден план темата за насилието. Оказва се, че Камелия от Ботевград е 86-а жертва на домашно насилие за последните три години.

Още по темата
Според данните на МВР, трайно се очертава тенденцията за увеличаване на агресията в дома с фатален край.

Статистиката сочи, че в почти всички случаи на домашно насилие с фатален край жените са убити от свои партньори или близки роднини, а най-често мотивът е ревност.

Липсата на публични данни и анализи по темата принуждава неправителствени организации да събират информация за всеки един случай в страната.

Въпреки завишените наказания в наказателния кодекс за домашно насилие, юристи забелязват значителен отлив на потърпевшите, които търсят правата си в съда.

Според Българския фонд за жените за тази година при домашно насилие са загинали 9 души.

Още вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
0
 
! Отговори
щирлиц преди 5 години
по никакъв начин не оправдавам убийството на жена,мъж или дете.но от тези 86 жетрви колко от тях реално са имали любовници и са изневерявали на съпрузите си?предполагам поне над 50%. и да конкретизираме тези 50%-не е било нужно да я убива а да и иска равод-така е е но неверницата не е ли трябвало тя да иска развод да придобие бащината си фамилия след него и тогава ако иска и със 100 мъже да пПеспи.ИМА И СВЕСТНИ МЪЖЕ ПОПАДНА ЛИ НА КОФТИ ЖЕНИ!
37
2
 
0
 
! Отговори
v преди 5 години
До До 42Убиват се мъже срещу мъже, схвана ли разликата сега? А ако видиш регистъра за населението по света ще видиш, че мъжете са с 70 млн повече- заради убийства на женски ембриони.
36
3
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 5 години
Войните се водят за ресурси и територии! Колите се движат с бензин, батериите ползват литий, в микрочиповете има злато. Всичко това не пада от небето като дъжд. Но не това е темата на разговор. Убийствата на мъже са в пъти повече от убийствата на жени, така че НПО активистите спрете с пропагандата си! Няма "война" между половете, нито "геноцид" над жените, както се опитвате да внушите.
35
4
 
1
 
! Отговори
v преди 5 години
До До 36ВОЙНИТЕ СИ ГИ ПРАВИТЕ ВИЕ ПО МЕЖДУ СИ, ЖЕНИТЕ НЕ СА ВИ ВИНОВНИ ЧЕ СЕ ИЗБИВАТЕ МЪЖЕ СРЕЩУ МЪЖЕ. И ВТОРО ЖЕНИТЕ СЪЩО УМИРАТ ЖЕРТВАЙК СЕ ЗА ДРУГИТЕ, А ДА ЧЕТАТ МОЛИТВИ ЗА ТЯХ ПО НЕ ЕДИН ДЕН ВИЖДАЛ ЛИ СИ? аЗ САМО ВЕДНЪЖ НА ЕДНО МЯСТО И ТОЛКОВА. А НА МЪЖЕТЕ ВОЙНИ ПО НЯКОЛКО ПЪТИ В ГОДИНАТА.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нали сте наясно, какво е отношението на мъж който обича и уважава жена си и мъж, който не може да я изтърпи.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започне ли да ти крещи да вдига ръка към теб да ти е винаги в контра, нищо да не му харесва в теб и каквото направиш е очевидно. Просто пълен игнор от към чувства и действия към него до пълно отчуждаване. Това е омраза. Мъж който мрази буквално жена си не я търпи!
32
2
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Ако имаше война срещу жените, нямаше убийците мъже да са убили В ПЪТИ повече мъже, отколкото жени. Плюс това при войните жертвите са стотици хиляди и милиони души, а не 30-на годишно. Смени си опорните точки!
31
3
 
2
 
! Отговори
Nightborn преди 5 години
Е, няма пък да я приемем! Не искаме истанбулски джендъризъм и толкова. Пък вие си квичете колкото си искате !
30
7
 
3
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Решението - Истанбулската Конвенция и приемането на джендер идеологията за Третия пол!
29
4
 
8
 
! Отговори
v преди 5 години
До ПатриотА КАТО ЖЕНАТА СЕ ТРЕПЕ И РАЖДА И РАБОТИ И КОГАТО В ПЪТИ ПО - ЧЕСТО И ИЗНЕВЕРЯВАТ И НАКРАЯ ИСКАТ ДА ИМ СЕ ПРОЩАВА, А ОБЩЕСТВОТО ИМ ВИКА ПЛЕЙБОИ? И КОГАТО ЗА НАГРАДА Я БИЯТ ИЛИ УБИВАТ ЗА ЩЯЛО И НЕЩЯЛО ТОГАВА ТОВА НЕ ГО ЛИ НАРИЧАМЕ ВОЙНА ПРОТИВ БЕЛИТЕ ЖЕНИ? ЗНАЧИ КАТО МЪЛЧИ И ТЪРПИ Е ОК, А АКО НЕ ТЯ БИЛА ЛОШАТА,ЧЕ СЕ ОБАЖДАЛА? НЯМА ЛОГИКА ИМА ПЪЛНА ШИЗОФРЕНИЯ, А ЗА РАВЕНСТВО СЪВСЕМ ПЪК ЗАБРАВИ , ЧЕ ИМА.
28
3
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
племе атеисти.. потомство бесове.
27
10
 
1
 
! Отговори
Гунчо преди 5 години
По добре да стана г*ей от колкото да пусна в къщата си някоя еманципатка...май така стана работата...
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Усетиш ли, че си потиснат с него/нея. Като е с теб ти е тъпо, нервно всичко ти е нищо. Дори няма какво да си кажете не че няма, но не намираш смисъл в това. Защото ти е безразлично. Това да си във връзка токсична с някой, заради хората е най-големия емоционален товар.
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 29То си личи много бързо нужно е просто да си поговориш малко с конкретният човек.Ама такива си ги харесват-бесни селяни с тежък характер намусени гледащи лошо,бойни.Истински мъже.После като ядат дървото ревът.Га ядоха луканка не риваха..
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 27 За съжаление на никой не му пише на челото дали е психически лабилен или е ОК.Дано всеки има късмет,но ако се подлъже човек не трябва да търпи и чака. лошото идва бързо и не пита.
23
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Повечето от престъпленията са извършени от психически нестабилни хора с много комплекси.Никой не им е виновен на жертвите че се омъжват за хора с психични отклонения ,всеки ден крясъци,скандали взаимни обвинения и накрая ножа,пистолета или брадвата в главата.Тва са диви безумни хора неспособни на нормални отношения.Какво значи тва "Откачих и я убих щото правила секс с друг" А той?Половината печки-духалки по магистралите му знаят с подробности кво има в гащите.Светец?По-добре без такива хора.
22
11
 
4
 
! Отговори
фен преди 5 години
Днешната Българка иска мъжа и да печата банкноти,и освен осигурен живот да се снима на Малдивите и да кара нова кола. И какво прави мъжа дето няма...??
21
4
 
3
 
! Отговори
д преди 5 години
Гледайте "Денят на бащата" сериен филм на БНТ
20
6
 
8
 
! Отговори
... преди 5 години
Живота е забързан, времето лети. Понякога жената си намира изход, нова връзка, може да бяга от нещо. И така всеки търси щастие, но нещата не стават лесно, а започват криене, лъжи, бягане, страх, стрес... Да а на егоиста не му говори, само той е прецакан, той дава парата, комплекси и т.н И в следствие...най-лошото. А има и мирен начин всеки да си гледа живота.
19
17
 
6
 
! Отговори
аман вече преди 5 години
Най лошото животно е жената,това нещо вечно реве че няма и че трябват много пари за да има семейство.....и какво да направи мъжа??