Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!

Премиерът увери, че ще провери детайлите и ще постъпи "както винаги"
Обновена: 22 мар 2019 11:00 | 22 мар 2019 11:00, Веселина Йорданова
198
Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!
Снимка: архив, БТА

"Ако има лобизъм, ще го поправим". Това обеща премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че законови поправки улесняват висок строеж на фирма "Артекс", от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта.

"Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира", посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така. Според него обаче трябва да решим и какво искаме - високи сгради или колиби.

Още по темата
"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира още той.

"Мислеха си, че синята лампичка, за което говорих, е дясното, червената - лявото. Не, всеки да си върви по закона", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

"По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти", коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и "всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията".

"БСП в последните си дни на управление приеха закон, в който казаха, че не им се търси отговорност за нищо, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон", заяви Борисов, но подчерта, че когато провери детайлите, "както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега".

"Ние нашите последствия ще си ги понесем - дали ще е петно, дали ще е белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия", коментира той. "Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити, но партията има смисъл, само ако изпълнява това, за което е създадена", настоя премиерът.

Борисов коментира, че компромисът за Брекзит е направен, за да се даде шанс на британския парламент да вземе решение. "Защо съм песимист - 1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор", обясни той и отново напомни, че случващото се касае хиляди българи, и британци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, надявах се и май се получи.Неискаш Южеб поток, И Южен апартамент ням да искаш.Едно време казаците по трима на кон дошли и помогнали. Сега на на 4-ти март един от тях дойде и 4-*** ще си метат оставките, па шо не и самите те да се метат от който етаж са се насадили. Защо все още не е арестувана Цъпругата която ДАНСи с Царския имотник? Ходила а не дадоха дали изобщо е яла на закуската. Цецо съсипа живота на жена си, нейната майка и дъщерите си. Тъщата щяла да спре бетоновоза
169
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако навремето хората са казвали Има Дрангов , има хлеб. Днес някои казват има Бойко, има мезонет!
168
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Петко ,лю Капитанине, Петко лю , Командирине! Няма вече такива хора, които да ни поведат към правдата, без значение дали сме българи или турци! Няма ги тези хора! Нямаго го Петко Воевода! *И няма да го има вече! Няма щанс за Булгаристанларъ, гяууууурииии! Погубихте го ! Но, ние го уважаваме! Петко! Справедлив човек!
167
1
 
2
 
! Отговори
с преди 5 години
"законови поправки улесняват висок строеж на фирма "Артекс", от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта."е това ако не е дефиницията на корупция...
166
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото ,,поправи ,,шефа на ДНСК ,купил апартамент за 17 000х лв.,първа линия на морето
165
2
 
9
 
! Отговори
АНАРХИЯ преди 5 години
Всеки ден има изнасилвания и убийства на невинни жени и пенсионери,Къде е милицията?ГЕРБ трагнаха да оправят BREXIT?
164
2
 
12
 
! Отговори
Z преди 5 години
През последните 10г., откакто герб е на власт, цвъки непрекъснато се изкачваше нагоре по асансъора. въпреки, че стигна върха и надмина себе си, иска още. Но май приказката за златната рибка свърши. Време е да слезе от асансьорчето.
163
2
 
12
 
! Отговори
Х преди 5 години
Всяка втора дума на цвъки е законност и правова държава. Баси и демагога. Сделките с апартаментите са най- демонстративния пример за корупция. Направени тънко и хитро, защитени под чадъра на неговите хора от конти, монти и пр.Така здраво са оплетени мрежите на влияние, че няма разплитане.
162
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БКП на БКП око не вади! Няма Герб, няма БСП, няма ДПС - ИМА САМО БКП! Спете още, събирайте сок да цоцат!
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
американците точно такива си ги избират за послушницитъ.пи и алчни суратии много мазни да им се връзва народаот него нищо не зависикаквото му кажат това и ще снесе
160
2
 
7
 
! Отговори
Цвъки асансъора преди 5 години
Бива наглост и алчност, ама тази на цвъки, минаха всякакви граници. Борисов ако си е на мястото, би трябвало всички да ги изрита, незабавно.. Но не смее да го направи. колкото и да се оправдава с комунистите, сега са потънали в такава мръсотия, че няма очистване.
159
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 5 години
Как не ти омръзна.Да играеш на ТОТО В "ПОЛИТИКАТА" бе човек? ГЕРБ сте пътници вече!
158
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
гнусен ама много и разчита на де.бил.четата пак да си го избератда ви е честит - мазния
157
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога Борисов е бил твърд - Добрев, Горанов, Петкова, сега Цветанов - и нищо нема виновни. Виновен е народът , че си ги избира и преизбира. Ха сега пак си ги изберете и им се радвате пцувайки.
156
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
корупцията на комунистите- баща му комунист той комунистправосъдната цеца комунист кривоглавиа пък отроче на държавна сигурности има очи да говори че се бори с комуниститеами че вие трябва да сте първи в списъка бре
155
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка суджуци
154
1
 
15
 
! Отговори
баце преди 5 години
орешарски е виновен. купил е апартаментите. изливал е бетона собственоръчно и е зидал там. асансьора е окачил дори. питайте го откъде взе пари за апартаментите на цецо, цецка и веждиту. аз винету казах.
153
2
 
14
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Белег, сиреч от рана, от тежка битка? Как да героизираш едни ... а н и ***?
152
3
 
20
 
! Отговори
33 преди 5 години
А похарчените народни пари ще върнете ли ?
151
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ-емблема за корупция и грабеж в огромни размери.