Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!

Премиерът увери, че ще провери детайлите и ще постъпи "както винаги"
Обновена: 22 мар 2019 11:00 | 22 мар 2019 11:00, Веселина Йорданова
198
Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!
Снимка: архив, БТА

"Ако има лобизъм, ще го поправим". Това обеща премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че законови поправки улесняват висок строеж на фирма "Артекс", от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта.

"Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира", посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така. Според него обаче трябва да решим и какво искаме - високи сгради или колиби.

Още по темата
"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира още той.

"Мислеха си, че синята лампичка, за което говорих, е дясното, червената - лявото. Не, всеки да си върви по закона", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

"По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти", коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и "всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията".

"БСП в последните си дни на управление приеха закон, в който казаха, че не им се търси отговорност за нищо, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон", заяви Борисов, но подчерта, че когато провери детайлите, "както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега".

"Ние нашите последствия ще си ги понесем - дали ще е петно, дали ще е белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия", коментира той. "Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити, но партията има смисъл, само ако изпълнява това, за което е създадена", настоя премиерът.

Борисов коментира, че компромисът за Брекзит е направен, за да се даде шанс на британския парламент да вземе решение. "Защо съм песимист - 1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор", обясни той и отново напомни, че случващото се касае хиляди българи, и британци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
25
 
! Отговори
! преди 5 години
Тази партия се бори с корупцията??? Ай стига Уе!!!
109
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Европейския парламент точно коя партия ще приеме Йончева, Нинова и Радев?
108
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вашия Ленин,ако беше жив,щеше да ви тегли майната!
107
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГнуснитеВремето на Костов е базата за сравнение,когато се приватизираше,и уби БГ.
106
3
 
23
 
! Отговори
Имот за Суджици преди 5 години
Бойко, не се сърди за кражбите на Цвъки. Той в този голям имот ще суши ония суджуци. Мисли за теб човека.
105
3
 
30
 
! Отговори
Разплака ме преди 5 години
Ще се разплача. Партия създадена да краде поносимо, я превърнаха в мощна фирма за имоти. Вече, дори има жилищна кооперация-ГЕРБ.
104
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С кокошарски истории избори не се печелят!
103
5
 
5
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименВиж сега, моделът на управлението на ГЕРБ стартира едни особени генетични мутации в лявата половина на мозъка и той се превърна в една голяма уста, която всеки ден пука срещу ГЕРБ. Ако Бойко, не бе задавал този модел "Аз съм *** и вие сте прости, затова се разбираме", тази генетична мутация в лявото полукълбо просто нямаше да се случи;)))
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е червените вече прилагат Визия за България!
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
летера с апартаментите е на ул.латинка . там където гръмнаха луканов през 1996 .
100
1
 
29
 
! Отговори
Гнусните преди 5 години
По алчни и гнусни хора никога не са управлявали България. Дори по времето на Живков.
99
1
 
28
 
! Отговори
Гербер-далавераджия преди 5 години
Абе Бойко, вие вече дори не се криете. Далаверка и кражбичка и хоп - имотче за 1,5 милиона.
98
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По този начин конфискуваха едно време жилищата на кулаци,народни изедници и предатели на родината! Така наричаха опозицията! Сега пишат компромати!
97
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кьорфишека на Йончева няма да мине! Храна за простия ***! Това за богатствата на буржоазията сме го учили вече по времето на диктатурата на пролетариата! Нищо повече не могат да измислят червените!
96
2
 
29
 
! Отговори
Невинните преди 5 години
Гарван гарвана око не вади! Борисов, нищо няма да направи срещу хората които го крепят. И да не приказва ,че нищо не е знаел. Това не го оправдава .Той трябва да поеме отговорността , че командата му е разпасана ако е мъжкар а не да се чеше там дето не го сърби.
95
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГЕРБераст-помиярЯвно са пуснали и герберастки *** да замазват издънките им. Червените не управляват вече три мандата а още с тях се оправдава Борисов. Баси срамът. Тоя човек е безочлив.
94
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** комунизма :D Пази боже да имаш бизнес или да си в политиката. Дори от няколкото процента честни хора в тези сфери да си щом не живееш под наем, не получаваш 120 лева заплата и не преживяваш като ядеш корени и ловуваш дребни птици вечер като по-голямата част от населението (по думи на същото това неселение) значи ти гласят бесило.
93
2
 
25
 
! Отговори
Иван преди 5 години
не видях нищо за орешарски? не е ли той виновен .....
92
1
 
16
 
! Отговори
Mi6osp преди 5 години
Засилиха се приказките, че Цветанов ще смени Борисов и Борисов изпусна информацията за апартамента.
91
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветанов си има апартаменти, а Нинова си имаше заводи като беше в СДС още. Явно на БСП заводите са по-големи и по-лесно се източват.Най-добре си е Доган. Уж не е на власт, а сараите му надминават на Цецо Физкултурника и Нинова Фурнаджийската Лопата и най-големите мечти.