Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!

Премиерът увери, че ще провери детайлите и ще постъпи "както винаги"
Обновена: 22 мар 2019 11:00 | 22 мар 2019 11:00, Веселина Йорданова
198
Борисов твърд: Дали ще е петно или белег, ако има лобизъм, ще го поправим!
Снимка: архив, БТА

"Ако има лобизъм, ще го поправим". Това обеща премиерът Бойко Борисов от Брюксел по повод информацията, че законови поправки улесняват висок строеж на фирма "Артекс", от която апартаменти са закупили хора от ГЕРБ във властта.

"Ще се ангажирам същата тази парламентарна група да вкара контразакон, който да го отрегулира", посочи Борисов, но каза, че не вярва това да е така. Според него обаче трябва да решим и какво искаме - високи сгради или колиби.

Още по темата
"Ако има нарушения, надали има някой по-нетърпим от мен. Ние ще се поправим", коментира още той.

"Мислеха си, че синята лампичка, за което говорих, е дясното, червената - лявото. Не, всеки да си върви по закона", каза премиерът пред журналисти в Брюксел.

"По телефона всичките ми обясняват, че 100% всичко им е законно, включително, че законът, когато е приеман, не важи за бъдеще време, били са минали тези проекти", коментира Борисов, но посочи, че е възложил да се провери и "всеки, който си е привишил правата, ще си понесе последствията".

"БСП в последните си дни на управление приеха закон, в който казаха, че не им се търси отговорност за нищо, всичките им корупционни сделки да отпаднат със закон", заяви Борисов, но подчерта, че когато провери детайлите, "както винаги сме постъпвали, ще постъпим и сега".

"Ние нашите последствия ще си ги понесем - дали ще е петно, дали ще е белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията на комунистите вече столетия", коментира той. "Естествено е ударите върху ГЕРБ да са страховити, но партията има смисъл, само ако изпълнява това, за което е създадена", настоя премиерът.

Борисов коментира, че компромисът за Брекзит е направен, за да се даде шанс на британския парламент да вземе решение. "Защо съм песимист - 1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор", обясни той и отново напомни, че случващото се касае хиляди българи, и британци у нас.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това, ако е вярно ми прилича на рекет и изнудване.
9
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цветан Цветанов е знаел за сериозен казус свързан с Артекс Инженеринг и е инициирал проверка срещу тях. Четири дни по-късно той се сдобива с луксозен апартамент в сградата Летера на ул. "Латинка" 8. който преди това е на собствениците на Артекс Пламен Мирянов и Весела Мирянова. Така проверяващият и проверяваните експресно си прехвърлят едни имоти, а преписката, проверката и резултатите от нея потъват неизвестно къде.
8
0
 
30
 
! Отговори
ха-ха преди 5 години
Ако направите така че за обикновените хора да бъдат по 600 евро квадрата, ще се има успех всичко друго е подкуп с цел облага, деклариране на по-ниска суми за по малък данък и такси и т.н все наказуеми по закон неща.Доматите с колците не ги ядем сега да ни се правите на ни лук яли, ни лук мирисали.
7
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другаря говори за Брекзит, боже опази.
6
0
 
36
 
! Отговори
да бе преди 5 години
Упс, я вижте какво излиза:Само 4 дни преди да купи апартамента си в сградата с буквите на улица "Латинка", Цветан Цветанов е инициирал проверка срещу строителната фирма. Като председател на комисията по вътрешен ред и сигурност в парламента, той е изпратил до столичния кмет Йорданка Фандъкова писмо, с което иска тя да извърши проверка на "Артекс" . Само 4 дни по-късно той сключва сделката със строителната фирма за 315 кв. м. апартамент и частен ВИП асансьор до него.
5
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка!!! Другарю Борисов, ОСТАВКА!
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки във власта е Шестоапартаментников Борисофф ,не се прави на Дора Габе от Пазарджик .
3
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заключвай наред тиквенико , в Красно село конституционни съдии имат подарък апартаменти от Артекс проверявай конфискувай ако не докажат всеки един лев мишко *** ти си главния виновник защото караш ти влака,не се прави на ощипан.
2
1
 
47
 
! Отговори
Как??? преди 5 години
Колко депутата имаш в затвора за 10 години във властта???
1
1
 
47
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Ще го замажете бих казал, реално Цветанов и Цачева са за затвора.