Helpbook сигнали: Фалшиви документи, опасни обекти...

Потребители пак алармират за проблеми на пътя
5

Снимка: HelpBook.info

В платформата на Helpbook.info получихме обширен сигнал за търговия на документи по интернет. След бърза проверка установихме, че не представлява никаква трудност човек да намери обяви за продажба на фалшиви шофьорски книжки или дипломи за завършено образование и е видно, че „търговците“ никак не се притесняват да рекламират незаконните си услуги.

Особено обезпокоителен е фактът, че в доста от случаите подобни оферти в продължение на месеци и години стоят публикувани в интернет, без да бъдат премахвани. Наш потребител случайно попаднал на такава обява в известен сайт за продажба на стоки и услуги, но споделя, че администраторите реагирали бързо и премахнали обявата. С удивление намерил още няколко подобни чрез търсачката - някои от тях активни, други изтекли, но предоставящи всички данни на заинтересованите да се свържат с лицата зад обявите.

Преминаваме към сигнал за опасен търговски обект, който нашият потребител описва така: "На територията на квартал "Младост 1", срещу бл.50 и в непосредствена близост до детска площадка се намира сграда тип трафопост, която преди много време беше търговски обект за техника. От години обектът е изоставен и опасен, тъй като въпреки поставената решетка на главния вход, от другите му две страни са направени големи дупки в стените, което улеснява влизането в него на всякакви съмнителни лица. Пълно е със счупени бутилки, кашони и всякакви боклуци. В близост се намират освен детската площадка, а и 125-то училище както и няколко заведения и магазини. Мястото е обществено, а порутената сграда не само загрозява обстановката, но и създава предпоставки за неприятни последици за малките деца и тийнейджърите. Моля обектът да бъде отстранен или поне качествено обезопасен".

В днешния обзор отново засягаме проблемите с пътищата, автомобилите и техните собственици.
На тротоар под трасето на метрото в квартал "Дианабад" за пореден път в рамките на няколко месеца получаваме снимки за един и същ неправомерно паркиран автомобил. Авторът на сигнала описва това като "патология" и отправя апел към контролните органи да прекратят тази безочливост.

Друг наш редовен потребител сигнализира за масово нарушаване на правилата за движение на столичния булевард "Стамболийски" и според него това не е прецедент. От снимките е видно, че водачите на автомобили масово се движат по трамвайните релси, като някои от тях дори минават на червен светофар.

Завършваме днешния обзор със сигнал за поредния изоставен автомобил в зелените площи, непосредствено до централна търговска улица в столицата. Въпросното превозно средство се намира там от години, като се е превърнало в свърталище на бездомници и наркомани.

Ако и Вие видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Хахаха преди 5 години
Спокойно чеда.Другарите разпродадоха България за жълти стотинки.Вие за едни фалшиви дипломи и книжки думате.
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не би да проверяват дипломата на нинова от Крушовица.
1
2
 
6
 
! Отговори
vlady преди 5 години
За съжаление компетентната институция няма да може да разгледа сигналите преди 20 април, тъй като е в траур по повод *** на цариградския патриарх архиепископ Месроб Мутафян.