Протест с блокада на пътя: "Странджа и Сакар без ислямисти и терористи"

Няколко десетки души спряха движението към Малко Търново
Обновена: 23 мар 2019 10:25 | 23 мар 2019 10:22, Елка Василева
116
Протест с блокада на пътя: "Странджа и Сакар без ислямисти и терористи"
Снимка: БНР

Няколко десетки души от района на Малко Търново, Болярово и Ямбол блокираха тази сутрин за около половин час движението по пътя за Малко Търново. Причината за протеста им е намерението за настаняване на мигранти в района.

Демонстрантите носеха плакати с надписи: „Никакви бежанци в България“ и „Странджа и Сакар без ислямисти и терористи“.

Организатори на недоволството са членове на политическата партия „Възраждане“, предаде БНР.

Още по темата

Хората обясниха, че са възмутени от това, че няма подробна информация относно обявената обществена поръчка от страна на Министерството на вътрешните работи.

Вчера заместник-министърът Красимир Ципов обясни, че няма да се строи нов бежански лагер, а обществената поръчка е за подготовка за площадки за временни кризисни центрове от затворен тип. Те ще се ползват само при съществено увеличение на миграционния натиск по границата ни с Турция.

Терените се намират в Елхово, Малко Търново и Любимец. Средствата са по европейски фонд "Убежище, миграция и интеграция" - част от отпуснатите от Европейската комисия 160 милиона евро на страната ни.

Според протестиращите обаче това не е вярна информация. Те посочиха, че средствата, които се предвиждат за настаняването на бежанците, трябва да бъдат пренасочени към по-важни сектори в страната.

Към 9 часа днес движението по пътя за Малко Търново вече бе нормално.
 


116
Още от Общество
Хем няма шивачи, хем се пести: Киното и театърът с костюми втора употреба
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
Чужденец преди 3 седмици
До Анонимен 71
Човек работи за себе си. Робът - за господаря си. А мижитурката хленчиш и искаш някой да и подава..
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ВЪЗРАЖДАНЕ СА ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ!!!!
ЕС ГИ ИМАТ В ГРАФАТА ТЕРОРИСТИ ПОДЧИНЕНИ НА ПУТИН!!!!
75
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А какво й пречи на овцата Анка да публикува снимки на здрави агнета от други ферми?
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Никакви "бежанци" повече в България.И старите бежански центрове кога ще бъдат затворени и преремонтирани в домове за възрасти хора българи -самотни които цял живот са работили за страната си.Войната в Сирия приключи и всички които я използваха/независимо от къде са/ за да се намърдат в България да бъдат върнати там.Да възстановяват Сирия.Никакво българско гражданство.Не желаем тук нито араби,нито африканци-всеки у дома си.
73
2
 
0
 
! Отговори
Една българка преди 3 седмици
До Анонимен 71

Достойните хора намират начин да бъдат не зависими лентяи като теб само бръкнат и са по Българи от вас измислени патриоти
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цитат: "Те овцете наистина си бяха болни." И кое извънземно ти прошушна тази "истина"! Не умират овце, а напротив: раждат. Раждат здрави агънца. Ана постоянно публикува снимки и лайфчета от фермата си във фейсбук. Вижда се колко са "болни". Главата ти е болна!
71
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ти ако си истински българин нямаше да си в чужбина да работиш за чужденци!
70
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те овцете наистина си бяха болни.
69
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Страшно грешно и опасно е до единствената ни граница с мюсюлманска държава да разполагаме бежански центрове за мюсюлмани... добре е управниците ни да си припомнят историята на Сърбия и да преосмислят това глупаво решение.
68
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Германците искат да ни натресат ислямисти! Меркел ги покани, тя да си ги държи и да ги обгрижва! Народе, събуждай се, ЕС пак ни е приготвил капан, не стига, че ни изсмукаха работната сила, не стига, че ни унищожиха производство и ни заляха с Лидл и Кауфланд пето качество храни, ами сега ще ни набутат с ислямисти! На немците въобще не им пука за България, те си гледат само техния интерес. Западняците съсипват България! Време е да излезем от ЕС и съюз с Русия иначе си отиваме!
67
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да ги нарравят в Банкя, там ще им е по комфортно.
66
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тази "новина" сега ще активира азиатските русо роби бълващи кафява руска пропаганда.Точно както двайсете мутри от гнусната партийка на уродливата мутра Копейкин"
65
0
 
31
 
! Отговори
Тато преди 3 седмици
Само прочетете как е озаглавена евро-програмата "Убежище, миграция и интеграция" и после да ни говорят, че то било само, ако има натиск , нали така временно да постоят...па, ако може и да поостанат завинаги....
64
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Започнаха първо с уж болните животни! Видя се накрая че е лъжа, но избиха хиляди! Сега с мигранти! Искат да изтрият тази нация и малко по малко го правят! Само че в България фанатизма към партиите е толкова силен че има хора които въпреки че вече официално са в третия свят по всички статистики, продължават с нокти и зъби да си защитават палачите! Ако някой се вдигне да протестира бива оплют от слепците! Типично по български! Робското мислене да не обидим господаря! Нещастници
63
3
 
20
 
! Отговори
RA преди 3 седмици
До Къде са тези бежанци
Вървете до Турция и там може да ги видите...стоят и чакат...и когато дойде мига и са готови с постройките ...
62
25
 
4
 
! Отговори
Къде са тези бежанци преди 3 седмици
Покажете ни тези бежанци, да ги видим- приказки и протести много - бежанци в България никакви !
61
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тия с розовите очила които повярвахте че сте европейци, много скоро ще разберете плановете на европейските ви "братя" ще ви пратят половината Афганистан, и тогава ще си дадете сметка защо ви приеха в този съюз!! За да им бъдете сметището! Бази без пари, мигранти, лидъли с храни пето качество, и гета! Евтина работна ръка и тотален сугинаж! Ако България сега имаше възможността да печели с нещо, Брюксел ще е този който ще го блокира! Искат да сте бедни! Такива ви искат! За тях сте никой!
60
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Жената с бялото яке, в дясно от плаката е Ана от Болярово, същата на която искаха да избият овцете, че уж били болни от ***, а не само, че не мрат, а и раждат :-( Тя устоя, но сега не става ли ясно и на най-празните глави, защо искаха да унищожат поминъка? На първо място за да изгонят хората и да населят района с бежанци, че от тях се смучат субсидии, а със субсидиите се купуват апартаменти.
59
25
 
5
 
! Отговори
Слаба ракия преди 3 седмици
Кой им е написал плакатчетата на тези клети хорица, готови за пари да носят каквото им дадат ....... много слабо мероприятие .......
58
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
това е бялото население на странджа и сакар, без разните там ушеви дето уж ни пазят от нещо а освен да рекетират туристи и да вкарват нелегална *** друго не правят.