Протест с блокада на пътя: "Странджа и Сакар без ислямисти и терористи"

Няколко десетки души спряха движението към Малко Търново
Обновена: 23 мар 2019 10:25 | 23 мар 2019 10:22, Елка Василева
116
Протест с блокада на пътя: "Странджа и Сакар без ислямисти и терористи"
Снимка: БНР

Няколко десетки души от района на Малко Търново, Болярово и Ямбол блокираха тази сутрин за около половин час движението по пътя за Малко Търново. Причината за протеста им е намерението за настаняване на мигранти в района.

Демонстрантите носеха плакати с надписи: „Никакви бежанци в България“ и „Странджа и Сакар без ислямисти и терористи“.

Организатори на недоволството са членове на политическата партия „Възраждане“, предаде БНР.

Още по темата

Хората обясниха, че са възмутени от това, че няма подробна информация относно обявената обществена поръчка от страна на Министерството на вътрешните работи.

Вчера заместник-министърът Красимир Ципов обясни, че няма да се строи нов бежански лагер, а обществената поръчка е за подготовка за площадки за временни кризисни центрове от затворен тип. Те ще се ползват само при съществено увеличение на миграционния натиск по границата ни с Турция.

Терените се намират в Елхово, Малко Търново и Любимец. Средствата са по европейски фонд "Убежище, миграция и интеграция" - част от отпуснатите от Европейската комисия 160 милиона евро на страната ни.

Според протестиращите обаче това не е вярна информация. Те посочиха, че средствата, които се предвиждат за настаняването на бежанците, трябва да бъдат пренасочени към по-важни сектори в страната.

Към 9 часа днес движението по пътя за Малко Търново вече бе нормално.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
6
 
! Отговори
20 “протестиращи” преди 5 години
Протестиращите са повече от журналистите, които отразяват събитието
51
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
българанаските аборигени бегат през девет планини в десета вместо да лустрират за винаги БКП и потомството им по стълбовете ама да пустэ, да не се заселват други хора. ми имат по 10 деца хората разселват се. сирия, ливан, рданий без нефт пак има просперитет. работят търгуват, това че в западна европа лежат на готово е заради домакините им. и на мен да ми дават пари нищо да не правя и аз ше задявам по цял ден девойки. а повечето от нас с години не стъпвали в църква, лъжем, крадем инак сме големи християни. държавата е в колапс. меринжеите дори се преселват.
50
3
 
27
 
! Отговори
мак преди 5 години
Европа иска да се отърве от тях и да ги натресе на България, която охотно изпълнява прищевките й. По-добре е да се плати глоба - ще я платим еднократно, а когато тия веднъж стъпят тук, няма да си тръгнат, бройката ще се увеличава, ще прииждат нови, ще имат нужда от нови центрове и така до безкрай. А европейските пари за тях няма да се дават вечно, и тогава?
49
3
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До привет от ГерманияИстината е ,че тези бежанци дори да ги вържат в България , няма да останат в България , а ще хванат пътя за западна Европа ! Дори не отиват в съседната на тях------------И слава Богу, но проблемът е че ние докато са тук трябва да ги храним. Трябва вие в Германия да ги храните!
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ами как цецка и цецко ще си купят имоти на далаверакато слугуват на американците и брюкселвсичката тая работа е заради воините на американците в ирак либия и сирияда си ги вземат при тяха те даже и мексиканци не искат дето са единоверцицелта е скапване на европатагербавите са за белене начело с банкянския папуас
47
7
 
11
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Хора АЗ СЕ ВЪРНАХ в България, с полета от Сидней през Лондон и кацнах в София моя роден град. Като излязох от летището вместо разклона за булевард Брюксел хванах отклонение към няква роомска махала зад летището и точно в този момент будилника извъня и се събудих. Било е само кошмар, ох слава Богу. Гледам през прозореца пъстроцветни папагали, а на 2 км е НордХед където 2 пъти в годината гледам китовете как скачат, и рифа в който се гмуркам, Операта на 3км, зимам 6 цифри на година. Успокоих се
46
6
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
искахте България на 3 морета, ми че тя одавна стана на 3 ОКЕАНА и 5 континента. Защото истинските българи живеем извън БГ. Защото за да разбереш надписа срещу Операта в Сидней, човек заслужава това за което мечтае, значи вече си минал друго ниво, имал си смелоста да имаш мечта и да я осъществиш. Затова е тоя надпис. Щом си дошъл тук значи си се изправил към мечтата. Нещо което хората в БГ никога няма да разберът смисъла на този надпис. Не говоря за Австралия, а като цяло
45
5
 
3
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До ТурчинаИнтересно изказване от човек, който също се прицелил в нея от години........................И аз точно на това се чудя , диаманти ли растат по дърветата ,че всички които имат акъл в главата си са се прицелили в западна Европа ! Аз съм тук , една сйрия турци араби ,руснаци ,китайци ,виетнамци , афганистанци ,пакистанци , абе кво да ти кажа всички тук идват !
44
8
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 52Родината ми е България, но и да бях турчин, нямаше да отида в Турция, защото ненавиждам и мразя най-жестокия диктатор - Путиk Нефелний Нискостеблений - Джуджак I. А той е пръв приятел с по-малкия си брат диктатор Ердоган и се целуват уста в уста като Леонид Брежнев и Ерих Хонекер :)))
43
0
 
2
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
До АнонименНещо не ти харесват тези, коментари ли? Ако не ти харесват имай капацитет да опонираш, а не да се оплакваш на ***, защото мирише на политическа поръчка подобно оплакване и на репресия. А последното се наказва и то лично. Либералченце, като тебе тярбв ад асе научи, че светът не се върти около теб, но виж, ятаганът се върти около празната ти главичка!
42
7
 
4
 
! Отговори
Ердоган преди 5 години
Да живее турскобългарската дружба!
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Гoшуоди си в родна толерантна турция, там ще ти е по-добре.
40
7
 
22
 
! Отговори
varg преди 5 години
герб води България към трайна ислямизация,а вие българи спите.
39
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
някои ще оползотвори еврофондовете не пискаите а мислете по изборите
38
3
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До СТРАНДЖАТАСтранджа, какво ще кажеш по въпроса за Странджа - Сакар :)
37
8
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
"Бугарино (идва от Вулгари, от там вулгарно) е известен със своята гостоприемност и толерантност" - хахахахаха, по-фалшиво поверие никога не е имало за булгаропитека, дето жена му като изневери и я убива. А ксенофобията и шовинизма му са безпрецедентни не само в Европа, но и в света.
36
2
 
6
 
! Отговори
ист преди 5 години
Странжанци не искат мигранти.Странжанци искат да се върнат ци...пардон ромите.Свикнали са да ги бият и да им вземат кокошките.
35
2
 
6
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Истината е ,че тези бежанци дори да ги вържат в България , няма да останат в България , а ще хванат пътя за западна Европа ! Дори не отиват в съседната на тях Русия ! Диаманти ли растат по дърветата в тази западна Европа ,че всички са се прицелили в нея ?!...................Интересно изказване от човек, който също се прицелил в нея от години.
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е оти сте 15 човека?????Така е ,е за тва Бац и сие си управляват държавата като частна собственост.
33
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето, че се оказа истина и излезе наяве, а отричаха.... Тотално унищожават страната ни и всички знаем кои го правят и допускат.