ОЛАФ проверява как са купени 290 джипа. Поръчката за над 20 млн.

Високопроходимите автомобили са доставени през 2018-а
Обновена: 24 мар 2019 23:15 | 24 мар 2019 17:04, Веселина Йорданова
69
ОЛАФ проверява как са купени 290 джипа. Поръчката за над 20 млн.
Снимка: архив, БулФото

От края на миналата година ОЛАФ проверява обществена поръчка за купуването на 290 високопроходими автомобила, финализирана през 2017 г. по време на служебното правителство.

Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов на извънреден брифинг в МВР, предаде "24 часа".

Още по темата
Поръчката е за повече от 20 млн. лв., като джиповете са доставени през миналата година и са разпределени по полицейските управления.

“Информацията е поднесена манипулативно и категорично не отговаря на истината. Въпросната процедура е започнала преди назначаването на служебното правителство и е завършена далеч след неговия край - в мандата на настоящото”, заявиха от прессекретариата на президента.

Брифингът на Ципов бе, за да успокои хората от Малко Търново, Любимец и Елхово, че близо до техните населени места няма да се строят бежански центрове.

По силата на споразумение от 23 март 2017 г., сключено от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов, на територията на МВР трябва да се изградят кризисни центрове край Любимец, Елхово и Малко Търново, в които ще се снема самоличност на евентуалните мигранти за документи.

Те няма да престояват повече от 72 часа.

Освен това Ципов обърна внимание, че тези центрове са от затворен тип и настанените в тях няма да могат да ги напускат. Той призова БСП да спре да всява страх у хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новините от 09.03.2017г.:"МВР ще закупи 290 чисто нови джипа за затягане на охраната по границата срещу миграционния натиск, който се очаква да се активизира отново със затоплянето на времето. За целта е обявена обществена поръчка на стойност над 34 млн. лв. с ДДС, като парите са от договорените от експремиера Бойко Борисов общо 160 млн. евро от ЕК."
11
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само че ако имаше нещо нередно в сделката Ципов щеше да надува гайдата вече 2 години. Момчето са го натоварили със задачата да пуска димки, за да скрие резила на тиквената банда.
10
6
 
11
 
! Отговори
Еврозов преди 5 години
ЕС е източник на корупция. Фондовете се разграбват за лична употреба. ЕС е *** и трябва да се разруши в този и вид.
9
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най корумпираното правителство в цяла Европа, какво има да се коментира. По свобода на медиите сме зад половината Африка друго какво трябва да знаем?
8
3
 
22
 
! Отговори
Бивш граничар преди 5 години
До АнонименИма там едни конвенции,дето забраняват минирането!Естествено,за Турция не важат,ама за нас.....Забрави за мините-душата ще ни изкарат,ако сложим!Обаче има друг вариант-биологична(еко) защита на границата!Две здрави огради,а между тях-подивели,гладни прасета!Който иска-да минава!Впрочем,в Странджа имат голям опит в развъждането на такава порода!Ще имат и репелентен(отблъскващ) ефект,предвид религията на нарушителите!
7
4
 
10
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
точно тогавашните джипки бяха тукашни и затова ги проверяват, а сегашните защото са западни и всичко е ок
6
7
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
служебното правителство е 3 месеца а след това са 2 години не се опитваите дапрехвърлите горещия кестен на президента елементарно е и не хваща декиш
5
2
 
17
 
! Отговори
Факт преди 5 години
За границата са нужни джипове/пикапи от рода на тия,с които САЩ снабдиха "умерените" главорези в Сирия-Тойота от старите модели,със стойки за картечници и прожектори!Да не се бъркат със новия модел,който пък предоставиха на ИД!
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ципов,миниране на границите с Турция и Гърция и няма да има нужда от никакви центрове още по-малко да се снема самоличност на евентуалните мигранти за документи.Никаква регистрация,никакви документи-обратно от където са нахлули.
3
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като им дашат безконтролно мангизи защо да не купчт лукс.
2
4
 
34
 
! Отговори
Бивш граничар преди 5 години
По-добре да проверят КОЙ реши да се купят скъпи и капризни машини,вместо евтини, надеждни и доказани!За тия пари щяха да вземат двойна бройка или друго оборудване!На границата от лукс няма нужда,а от проходимост и здравина!
1
12
 
16
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Боко иска руска Лада,за проверка на граничната ограда.С бронировка Лада "Нива",на цар Тиква, най ще му отива !!