ОЛАФ проверява как са купени 290 джипа. Поръчката за над 20 млн.

Високопроходимите автомобили са доставени през 2018-а
Обновена: 24 мар 2019 23:15 | 24 мар 2019 17:04, Веселина Йорданова
69
ОЛАФ проверява как са купени 290 джипа. Поръчката за над 20 млн.
Снимка: архив, БулФото

От края на миналата година ОЛАФ проверява обществена поръчка за купуването на 290 високопроходими автомобила, финализирана през 2017 г. по време на служебното правителство.

Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов на извънреден брифинг в МВР, предаде "24 часа".

Още по темата
Поръчката е за повече от 20 млн. лв., като джиповете са доставени през миналата година и са разпределени по полицейските управления.

“Информацията е поднесена манипулативно и категорично не отговаря на истината. Въпросната процедура е започнала преди назначаването на служебното правителство и е завършена далеч след неговия край - в мандата на настоящото”, заявиха от прессекретариата на президента.

Брифингът на Ципов бе, за да успокои хората от Малко Търново, Любимец и Елхово, че близо до техните населени места няма да се строят бежански центрове.

По силата на споразумение от 23 март 2017 г., сключено от служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов, на територията на МВР трябва да се изградят кризисни центрове край Любимец, Елхово и Малко Търново, в които ще се снема самоличност на евентуалните мигранти за документи.

Те няма да престояват повече от 72 часа.

Освен това Ципов обърна внимание, че тези центрове са от затворен тип и настанените в тях няма да могат да ги напускат. Той призова БСП да спре да всява страх у хората.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
2
 
! Отговори
Крум преди 5 години
До Анонимен Цената на един автомобил по тази ОП не е 117000 лв, както някои пишат тук и там, а 44000 лева и то с цялото допълнително оборудване, което прави един автомобил полицейски. Очевидно някой (може би нарочно) смесва прогнозната цена на поръчката с тази, по която всъщност е сключен договора за доставка. Информацията е публична, има я на сайта на МВР. Ако се интересувате от истината, разбира се.
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Gele Всъщност цената с ДДС за един автомобил е 44000 лв. Включва самия а-л и всичкото допълнително оборудване, поискано от възложителя: тетра радиотерминал, таблет, мобилен принтер, система за автоматична идентификация на рег. номера на автомобилите, записващо устройство, антени, сигнални осв. тела, защита (решетки) за всички осветителни тела, сирена,високоговорител,микрофон, прожектори,допълнителни сигнални светлини,конуси,полицейска лента,устройство за принудително спиране на а-ли и др.
50
0
 
1
 
! Отговори
Крум преди 5 години
До Joko Всъщност цената с ДДС за един автомобил е 44000 лв. Включва самия а-л и всичкото допълнително оборудване, поискано от възложителя: тетра радиотерминал, таблет, мобилен принтер, система за автоматична идентификация на рег. номера на автомобилите, записващо устройство, антени, сигнални осв. тела, защита (решетки) за всички осветителни тела, сирена,високоговорител,микрофон, прожектори,допълнителни сигнални светлини,конуси,полицейска лента,устройство за принудително спиране на а-ли и др.
49
1
 
3
 
! Отговори
срамота преди 5 години
Тази крадлива мишка Ципов , не си ли е купил апартамент от евтините?Май се опитва да отклони вниманието от Цвък ,Цеца ,Вежди и Ваня?А тези центрове защо не ги направи в Банкя или на ул.Латинка?Хем ще им е лесно на властимащите да наглеждат бежанците.Аман от кухи герберасти като Ципов ,Харизанов,Биков и останалите от Шайката.
48
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Редакцията, хайде малко по-сериозно, а? Може ли?Служебното правителство нито е започвало сделката, нито я е приключвало, а още по-малко е раздавало коли! Сигурно, много лесно ще откриете инфорлация за тези неща, а и снимки, ако ви се работи, де! Иначе - ЕЖК рече...
47
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 5 години
др.ципчов,нали любимия ти,раздаваше ключовете за тях,какво служебно правителство те гони сега.
46
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обществените поръчки са идеални за крадене на пари.
45
2
 
25
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Уважаеми коменттори, цената за бройка е направо безумно висока. Очевидно не сте наясно в какво се състои далаверата. Гришета се съгласи да плати за Чорбата дължимите към НАП 6 млн. лв. и в компенсация на това "достави" китайските джипове на цена, която покива този разход + съответният рушвет за "Папата".
44
0
 
28
 
! Отговори
Gele преди 5 години
цената от 70 000лв на джип при това Great Wall ми се струва доста завишена. Дори и да включва по-разширена гаранция и обслужване за 5 години е почти двойна на цената на джипа.
43
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората му казват, че неискат да се допускат мигранти на тяхна БГ територия, а тоя им обяснява как нямало да ги пуска да излизат навън. То и на **ото може да му кажеш фекалии но това не го променя по никакъв начин. Просто не ги пускаите в БГ и не приеманите връщане от ЕС. Какво се обяснявате, ако не разбирате значи сте ***.
42
1
 
11
 
! Отговори
Пипи преди 5 години
Този Ципров за какъв минава? Изказа му много ми прилича н този на Десито. *** до безкрайност. Накара ме да си спомня казаното ат Айнщайн - две са безкрайностите: вселената и простотията, като за второто не е сигуран.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
така е другари свиквайте. туршаляците т.нар. османлии едно време и те така са преселвали. колко иранци, кюрди и сякакви други са ни приселвали ум да ви зайде. в днешно време като колония на ЕСССР те по същия начин, българите у западна европа да сменят подложки на старците, тука по техните земи сирийци. инак жипките нали ги обсъдихме. за никв *** не стаат. сега че възстановим едни 20 милиона а виновните у нас ше бъдат преместени на топло постче.
40
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ОЛАФ ще разследва ЦецУ за укриване на данъци в особено големи размери?!КОГА бе??Ами Боко за откраднатите 4 милиарда евро??А???
39
0
 
22
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
Всеки посегнал към властта трябва да разбере, приеме и изпълнява някои морални норми!Там във властта си като на кръста на църковната камбанария-всички те гледат...Не можеш да пишеш закони които да не спазваш! Не може да изискваш от другите да са добри данакъплатци а ти да минаваш "тънкана"....Не може понеже си на власт и си силен да посягаш на другия! Спестените пари -не парадирай с тях след време когато си в запаса е имаш нещо за черни дни.. Там във властта има сладост и горчило...
38
4
 
22
 
! Отговори
До 37 преди 5 години
Попитай Винету, неграмотнико.
37
7
 
36
 
! Отговори
Крадци преди 5 години
Мизерници крадливи, всеки нормален човек би се срамувал след такава герберастка имотна далавера, ама за българските герберастки тикви, срам и морал не съществува.
36
1
 
36
 
! Отговори
бай х преди 5 години
ОЛАФ проверява мвр-то да не се правят на улави
35
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нали войната в Сирия свърши ? Да си възстановят там сега държавата от разрушенията.АМА ИЗЛЕЖДА ЧАКАМЕ ДА ИДВАТ РАЗБИТИТЕ ТЕРОРИСТИ ОТ ИДИЛ, а не бягащи от войната цивилни хора.
34
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте как ви отклоняват вниманието върху джиповете, а не върху опасноста от идващата нова вълна бежанци. И коментиращите се хванаха на въдицата и започнаха да се джавкат, забрявяйки по-големия проблем. Само 1-2 по-долу реагират адекватно.
33
6
 
35
 
! Отговори
Стар Бургазлия преди 5 години
За мене проблемът с джиповете е по-маловажен, отколкото проблемът с НАШЕСТВЕНИЦИТЕ. Ако наистина се задава нова вълна, започвам истински да съжалявам за старите времена, когато давах наряд и след две предупреждения за стрелба...бях готов да си изпълня КЛЕТВАТА ! А сега джендърите готови ли са да защитят България или ще се извиняват с измислените "Европейски ценности" ? Може ли една колониална администрация да защити народа си, без да и пука от Брюксел и Вашингтон ?