Плаж, море, да, ама не! Браншът очаква труден летен сезон

Има спад в ранните записвания на туристи от Германия, Русия, Англия
Обновена: 24 мар 2019 17:01 | 24 мар 2019 16:45, Екип на Investor.bg
112
Плаж, море, да, ама не! Браншът очаква труден летен сезон
Мираж ли ще бъдат пълните плажове? Снимка: архив, БулФото

Туристическият бранш потвърди очакванията си за труден летен сезон. Хотелиери и представители на бранша по южното Черноморие отчитат спад в ранните записвания на туристи от Германия, Русия и Англия. По-малкият брой резервации от бранша обясняват с успокояването на обстановката в Турция, Мароко и Египет.

"Това, което забелязваме, е, че германците и руснаците имат спад и то не от тази година, а от миналата", каза Николай Янков, директор на хотелски комплекс, цитиран от Нова телевизия.

Според Министерството на туризма причина за спада на резервациите е и фалитът на авиокампании.

"Към момента следствие на фалита на "Ер Германия" наблюдаваме лек спад и от пазар Германия, но се надявам, че съответно записванията в последния момент ще бъдат добри и това ще доведе до по-ниски спадове", каза министърът на туризма Николина Ангелкова.

Хотелиерите обясняват, че търсят нови пазари, за да компенсират отлива. Категорични са, обаче, че цените няма да се променят.

За да задържат нивата на посещаемост, от бранша ще опитат да подобрят качеството на обслужването. И тук обаче удрят на камък заради липсата на квалифицирани кадри. "Собствениците са виновни за кризата с екипа си, тъй като  държаха хората на ниски заплати години наред и просто те избягаха от страната", обясни Борис Минчев, управител на хотел.

Затова и това лято ще им се наложи да внасят кадри, най-вече от Украйна и Молдова. Настояват обаче за облекчения - административни и финансови, при наемането на работници за повече от три месеца.

За това, че има спад на ранните записвания на туристите от Русия в рамките на 10-15%, потвърди и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Продължението четете на Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опа
42
3
 
53
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Какво може да се очаква от бивши мутри, кредитни милионери и слугите на един или друг властимащ ? Успешен бизес ? Бизнес умения ? Отношение към персонал и клиенти ? Хахахаха . Можете да чувате само мрънкането и оплакванията на тези некадърници . Каквито и силови методи да прилагат към персонала си и конкурентите .... колкото и пари да наливат в бизнеса си .... каквито и протекции да имат от държавата .... неудачниците ще фалират и изчезнат . Гаранция .
41
2
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявм се да има такъв колапс в този бизнес, че да се закрие на 90%...Кво е това бе! Имам 3ма дядовци умрели в последните войни, борили се, убивали, мръзнели с месеци в окопите, за да можем ние, да имаме плаж, а сега не можем да си позволим да отидем на него, но дори и да можем, ЕДНИ ДЕБЕЛИ МУТРИ ГО ***!
40
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До LoykoСтоп, тука ... Това не е цялата страна, а смо единот отраслите. В нормалните държави Гояма драма, голямо нещо. Сигурно ти си най-големия у кръчмата ...
39
4
 
43
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Господа...чували ли сте за вътрешно потребление.Ами това почти липсва в България.Неможе да чакаме само 3 месеца летен туризъм и два месеца зимен.Къде са българите през останалите месеци.Сиромашия....В нормалните държави разчитат на себе си...вътрешен пазар..потребление...хотели...мотели..ресторанти .При нас пустош през зимата по морето...А трябва ...От това се вижда колко сме бедни..няма живот..това е..
38
5
 
46
 
! Отговори
Цветан Цветанов преди 5 години
Купувам апартамент в София,цената е без значение!
37
3
 
32
 
! Отговори
морски преди 5 години
Ще(ли) да вземат спешни мерки в краткосрочен план.Вие луди ли сте, бе ?!
36
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" авиокампании"???
35
4
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руснака с пари харесва Испания,Гърция,Ревиера,Италия...Посрещайте румънци...а и там е под въпрос..
34
4
 
27
 
! Отговори
Селчо преди 5 години
Бат Бойко каза всичко е супер,яжте и пийте нема се плашите!Апартаменти се строят има за всички!
33
3
 
49
 
! Отговори
Iozeff преди 5 години
Лоша инфраструктура,лошо обслужване,мръсотия,чалга и скъпотия!Аз си харесвам Гърция!
32
2
 
31
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 5 години
Идват местни избори !!Борбата за кокала, ще е страшна ! Ще видим стар(ия) или нов кмет.То е ясно, че от година на година става по-лошо,но да не стане мнооого лошо ?!
31
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами бутайте кочините които построихте и се махайте от там.То е малка нашата плажна ивица какво искатеда поеме, а и сами си работете.
30
2
 
76
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Те си мислят че губят туристите заради Турция и други или фалита на авиокомпанията ,но причината е заради лошите условия, няма качествени услуги ,лоша храна ,липсва паркове и разходки и много други.По българското черноморие ВЕЧЕ НЯМА ПРИРОДА .
29
2
 
66
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
много е тъжно, когато видиш че Алековият герой е по-жив от всякога.Всички бизнесмени се надпреварват да се хвалят с почивките си по "райски" кътчета, и как са обиколили Европата, но като се върнат -все едно не са излизали от панелката.НИЩО не са научили.
28
8
 
14
 
! Отговори
ПЕТЪР КУРДОВ преди 5 години
Бил съм в Мароко..Имат два или три обекта, дори не са курорти в смисъла на думата курорт, а са си жилищни градове.Много е мръсно и мизерно..Местните са варвари и дивваци, с черен и мазен тен .МАРОКО НЕ СТАВА ЗА ЛЯТНО МОРЕ . Там е океан, и е студена температирата му .В Египет и Тунис е друго .
27
3
 
50
 
! Отговори
user преди 5 години
ние море нямаме, а развъдник на болести
26
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че то ресторантиьорите на юг от Бургас са върха на наглостта, еьна две години да отрезнеят и да сменят манталитета ганьовски.за хотелите не знам но и там е май нещо подобно.
25
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миналото лято един Англичанин почна да ме разпитва за Слънчев Бряг щото щял да ходи на почивка, но аз там не съм стъпвал и нямам намерение да ходя да почивам в жилищен комплекс на плажа и за това му казах, че не знам нищо. Върна се доста разочарова и каза, че повече в България няма да стъпи. Освен лошото обслужване и отношение каза, че е било пълно с малки циггането които дишали нещо от пликчета и постоянно просели от масите, отврат.
24
10
 
44
 
! Отговори
Турист преди 5 години
Живот и здраве и тази година планирам да почивам една седмица в Анталия/Белек.В чужбина получавам качествено обслужване,вкусна храна,алкохол и чисто море.Ако знаете руски или английски език имате голям шанс да забиете всяка вечер по една красива украинка!