Седмицата започва със слънце, от вторник – дъжд и захлаждане

Утре температурите ще са между 20 и 25 градуса
24 мар 2019 15:15, Красимир Ангелов
0
Седмицата започва със слънце, от вторник – дъжд и захлаждане
Снимка: БТА

С топло време и слънце ще започне новата работна седмица, сочи прогнозата за времето на НИМХ.

През нощта ще е ясно и почти тихо. Преобладаващите минимални температури ще са между 0 и 5 градуса. В понеделник ще е предимно слънчево, със слаб вятър от запад-югозапад. Температурите още ще се повишат и максималните ще са между 20 и 25 градуса, по Черноморието ще са по-ниски - 12-17 градуса.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и утре вече ще е по-ниско от средното за март.

Над Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще се усилва и вечерта, главно по Северното Черноморие, ще достигне 3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Температурите още ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 12 градуса, на 2000 метра - около 5 градуса.

Във вторник от запад облачността бързо ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до умерен и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и през следващите дни.

В сряда ще остане предимно облачно, на места - със слаби превалявания. В Източна България вятърът ще се ориентира от север-североизток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари