Псалм на блока на Цветанов? Никаква енергийна защита, просто маркетинг

Спекулирало се със свещените текстове, църквата е против
Обновена: 25 мар 2019 14:03 | 25 мар 2019 08:50, Камелия Цветанова
327
Псалм на блока на Цветанов? Никаква енергийна защита, просто маркетинг
Снимка: Артекс

Маркетингов прийом, а не някаква енергийна защита е вграждането на 91-я псалм в луксозната сграда на улица "Латинка" на фирма "Артекс“, в която новодомец е шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов, смята западно и средноевропейският митрополит Антоний.

Още по темата
Покрай скандала с апартамента на Цветанов архитект Весела Мирянова, съсобственик на строителната компания "Артекс", коментира, че той е "клиент, който е оценил вложеното от младия архитект Пламен Мирянов в тази сграда - тази мощна енергийна защита на сградата, с вградения 91-ви псалм".

Митрополит Антоний обясни пред Нова телевизия, че Българската православна църква не толерира изписването на свещени текстове по фасадите на сградите.

По думите му това в никакъв случай не е свидетелство за чиста християнска вяра, а напротив – афишира се точно обратното.

"Енергийната защита е нашата молитва. Всичко останало са спекулации. Църквата не толерира този начин на спекулиране със свещените текстове", допълни митрополит Антоний.

Според него и вярващите не са достатъчно просветени, след като се хващат на маркетингови трикове.

Владиката коментира и опрощаването на дълговете на вероизповеданията.

"Българската православна църква нито е инициирала, нито е вносител на искания за  опрощаване на каквито и да е дългове. Българската православна църква няма дългове, ако има – те са незначителни", заяви митрополит Антоний.

"Гарантирането на Националната сигурност няма как да стане чрез опрощаването на дългове или чрез ограничаване на финансирането на даренията отвън", коментира още митрополит Антоний.

По думите му и в момента има закон, с който може да бъде проследена всяка една по-голяма сума, която идва като дарение от чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
34
 
! Отговори
Е ДА ГЕРБ НЕ Е ТОВА преди 5 години
което бяха, ако използваме фразата от култовия филм. ДА, СЕЛЯНИТЕ от Банкя / както каза ОН/ станаха ГРАЖДАНИ, но по душа си останаха СЕЛЯНИ.
6
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето какви ни управляват вече 10 години. Македонците гонят Груев ски и зад граница затова, че е купил служебна бронирана кола. А ни е ги избираме да ни управляват.
5
2
 
47
 
! Отговори
ГЕРБ=КРАЖБА преди 5 години
Крадци. Крадци на народни пари. ГЕРБ са крадци.
4
4
 
23
 
! Отговори
ГОШКУ преди 5 години
Скрий се бе момче. *** да четеш Истамбулската конвенция
3
1
 
32
 
! Отговори
ТОВА Е БИЗНЕСА преди 5 години
в БЪЛГАРИЯ. На ЗАПАД казват Просто бизнес, тук Просто спекулация
2
3
 
49
 
! Отговори
ПСАЛМИ, МОЛИТВИ преди 5 години
ЗАКУСКИ, ДАЛАВЕРИ. Това е БИБЛИЯТА на ГЕРБ
1
4
 
53
 
! Отговори
НИКОГА ГЕРБ НИКОГА преди 5 години
КАКВО ЧАКАТЕ ДА ВИ ЛЪЖАТ ДА КРАДАТ ТЕ А ВИЕ С МИЗЕРНИ ЗАПЛАТИ МИЗЕРНИ ПЕНСИИ ХОРАТА ГЛАДУВАТ А ТЕ СИ КУПУВАТ СУПЕР АПАРТАМЕНТИ ЦВЕТАНОВ КАКВО ЧАКАШ АПАРТАМЕНТ ГЕЙ БОЙКО ХАЙДЕ МАХАЙ ГО ИЛИ ТЕ Е СТРАХ ?? ФАНДЪКОВА ДА ВЛИЗА В СЛИВЕН НИКОГА ГЕРБ ?