Родители от Лом на бунт заради лош ремонт за милиони

Детска градина "Снежанка" се руши след реновация
26 мар 2019 09:25,
12

Пост за некачествен ремонт във Facebook на млада майка от Лом предизвика спешна проверка на местната власт. Ремонтът е за над половин милион лева и се прави в детската градина, която посещава детето ѝ.
Още по темата

Снимките предизвикаха възмущение и остри коментари срещу местната власт, а ден по-късно публикацията беше изтрита от мрежата.

Екип на Bulgaria ON AIR все пак реши да провери на място. По думите на майката, са вложени 900 хил. лева за ремонта. На снимките се вижда ясно некачествено изпълнената работа.

Детска градина "Снежанка" бива затворена за ремонт още през лятото на 2018 г. Оттогава родителите водят децата си в детско заведение в другия край на града.

Детето на Бойка от Лом също е посещавало детската градина. Тя каза, че се е натъквала на дефекти в ремонта много отдавна.

"Съвсем скоро след като оградата беше измазана се оказа поизжулена отвън. Доста по-рано трябваше да се пренесем в детската градина. Все още обаче сме принудени да посещаваме алтернативната такава", сподели тя.

Постът на възмутената майка обаче от миналата седмица вдигна на крак местната власт.

Общината в Лом е дала срок на фирмата изпълнител да отстрани всички констатирани нередности до 31 март.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм от малък град и тука бабичките избират един кмет дето харчи пари само за кебапчета и заря, от години няма една асвалтирана улица или някакъв друг ремонт. Жалка работа.
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се оплакваме, иначе няма да стане. Тука е пълно с мошеници и мърлячи, които искат да вземат едни бързи пари.
8
0
 
4
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Да позная ли от първия път, към коя партия гравитира фирмата, извършила ремонта, и дали си е дала комисионните нагоре, преди да започне ремонта? От къде мислие, че са парите за апартаментите им? Цецка Цачева признава, че няма търговски дружества, как е спечелила от една заплата толкова пари? Би трябвало да е получавала тая даплата 40-50 години поне. На където се обърнеш не смърди, а направо вони на гербавщина...
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
едно време се купуваше боя и към всяка детска си имаше един общ работник на заплата който боядисваше и държеше всичко в изправност, сега само обществени поръчки... и всички са за крадене на големи суми.
6
0
 
7
 
! Отговори
... преди 5 години
Аз съм *** инженер, но тия проблеми и дефекти в ремонта си ги е имало и преди тази майка да се разприказва! Но тоя проект е бил приет от некой хора в тая община и тия същите хора ми се чини, че не са ги приели тия ДЕФЕКТИ И НЕ РЕМОНТИРАНИ НЕЩА ей така на добра воля! Та драги ми смехурковци що не почнете от общината да ровите да видите колко гуйна ше излязат от там! Но аз съм само един *** инженер вие сте икономистите полицаите и разследващите, та не знам до колко ми е правилен съвета!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки усвоява, не само Герб. Кой няма да се облажи от падащи от някъде пари. Всичко е завишено умишлено. Крадат на макс.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-важното е, че ГЕРБ усвоиха парите.
3
0
 
13
 
! Отговори
ГЕРБЕРУНГЕЛ преди 5 години
Ами то това е идеята на ремонта - да се разруши по бързо сградата - После правим ремонт на ремонта !!Ние не искаме качествени ремонти - защото после ще трябва да чакаме 10 г за следващ ремонт !!
2
11
 
5
 
! Отговори
жълто.бг преди 5 години
Ремонтът за милиони се оказа , че е струвал малко над половин милион, 900 хиляди или някъде там!? Но нали трябва да се 'обработва' читателя, да не е да си изпие кафето на спокойствие.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
град Лом + кмет Пенка Пенкова (ГЕРБ) = некачествен ремонт.