Валежите спират в сряда, остава облачно

Максималните температури ще са между 12 и 17 градуса
Обновена: 26 мар 2019 18:17 | 26 мар 2019 18:17, Красимир Ангелов
1
Валежите спират в сряда, остава облачно
Снимка: БТА

Облачно, но почти без валежи ще бъде времето в сряда, сочи прогнозата на НИМХ.

През нощта облачността ще остане предимно значителна. Утре през деня над източната половина от страната и в планините ще остане предимно облачно, на места ще има слаби превалявания. Над северозападната част от страната ще има значителни разкъсвания и намаления на облачността.

През нощта вятърът временно ще отслабне. В сряда ще духа до умерен северозападен вятър, който по-късно ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса. Дневните ще се понижат още и максималните ще са между 12 и 17 градуса.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места със слаби валежи от дъжд. Преди обяд ще духа до умерен вятър от северозапад, който по-късно ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 12-13 градуса. Температурата на морската вода ще е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно, главно преди обяд, на отделни места - с превалявания от дъжд, над около 1500 метра - от сняг. След обяд облачността ще започне да се разкъсва и намалява и ще е почти без валежи. Ще духа умерен до силен северозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4 градуса, на 2000 метра - около минус 1 градуса.

В четвъртък, 28 март, от север-североизток понижението на температурите ще продължи. Ще бъде почти без валежи, с разкъсана облачност, над много райони - до слънчево. Ще е най-хладно, с преобладаващи максимални температури между 8 и 13 градуса, а минималните ще са между минус 3 и 2 градуса.

В петък, 29 март, времето ще се задържи без съществена промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари