Работилница "Dance It" - американци обучават родни танцьори

Петима ще получат стипендия и ще могат да пътуват в САЩ
27 мар 2019 11:37, Красимир Ангелов
0

За 12-и пореден път в продължение на една седмица водещи американски специалисти ще обучават родните ни танцьори в пет различни стила под шапката на танцова работилница "Dance It". Направленията са джаз, хип-хоп, балет, съвременни техники и характерен танц.

Петима души ще получат стипендия и ще имат възможност да пътуват в САЩ и да учат в едни от най-елитните училища там.

"Тези американци са мои колеги. През 2008 година всички те дойдоха и работиха без пари, защото вярваха в идеята, че танцът е важен за човека, развитието, за емоционалното му състояние. Тогава нямаше такава програма в България. Те повярваха в идеята и дойдоха заради нея. И така досега", обясни хореографът Петър Илиев в "България сутрин".

По думите му танцовата работилница е фокусирана конкретно върху деца, които са се занимавали с танци и са решили, че това ще бъде професията им. Той посочи, че програмата е интензивна и е един вид изпит за тях.

Пред Bulgaria ON AIR Илиев обясни, че в края на седмицата на обучение участниците ще представят танцов спектакъл в Дома на културата. Събитието ще се проведе на 7 април.

"Аз лично вярвам, че когато един танцьор работи усърдно, трябва да има платформа, на която да покаже какво е научил. Това е нашата формула", обясни хореографът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари