БСП ще пита какво са си говорили Захариева и Чавушоглу

Социалист: Притеснително е, ако сме се поддали на натиск от Турция
28 мар 2019 22:25, Екип на Bulgaria On Air
18

БСП свиква извънредна пресконференция на партията заради думите на Чавушоглу, че Анкара се е намесила в поправките на Закона за вероизповеданията в България.

Министерството на външните работи в България отхвърли твърденията на турския дипломат и подчерта, че поправките са гаранция за равнопоставеност на всички регистрирани деноминации у нас.

Още по темата
Според народния представител от БСП Петър Витанов изказванията на турския външен министър са непремерени и не способстват за подобряване на двустранните ни отношения.

От друга страна в думите му имало някаква достоверност, смята социалистът.

"БСП няма за цел да яха такъв тип политически скандали. Много е притеснително, ако наистина сме се поддали на натиск от нашата съседка, защото това говори за неспособността на Външното министерство и правителството да провеждат самостоятелна политика", коментира Петър Витанов в студиото на "Денят ON AIR".

Народният представител от БСП допълни също, че ще изискат повече информация за проведените разговори между Захариева и Чавушоглу.

Депутатът коментира и отсъствието на БСП от парламента.

"Ние имаме чуваемост. Даваме си сметка, че губим сериозна трибуна. Но нашето излизане даде възможност да се види реалната ситуация в българския парламент, хората, които всъщност взимат решенията и скритите коалиции", подчерта Витанов пред Bulgaria ON AIR.

Според него правителството не е способно да реши проблемите на България. По думите му то е замесено с корупционни скандали и е вредно за българското общество. Той е на мнение, че червените ще спечелят евровота.

"Нямам съмнение, че БСП ще спечели евроизборите и в момента, в който ги спечели, ще имаме пълно основание да считаме, че се е променила подкрепата и ГЕРБ не разполага с необходимата подкрепа от българското общество, за да управлява легитимно", заяви Витанов.

Депутатът отговори и на въпроса доколко е морално обвиняем като Елена Йончева да води листата на червените за евровота.

"КТБ беше ограбена под широко затворените очи на банковия надзор и БНБ и не ви ли се струва крайно несъстоятелно, че за всичко това е виновна Елена Йончева? Ние сме дълбоко убедени, че делото срещу нея е политическо мотивирано", категоричен бе социалистът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
1
 
! Отговори
somebody преди 5 години
Ако критериите заради ,които бе привикан турския посланик във външно министерство се приложат към московските политици и техните говорители за техните изказвания и оценки спрямо България, то руския посланик в София не трябва да излиза от външно.
13
4
 
6
 
! Отговори
Питаме. преди 5 години
Комунистите са любознателни.Те за всичко питат.Така е,простият човек пита,нали трябва да научи нещо.
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В "Скандално.нет" пише,че са приели искането на Анкара и поради тяхна намеса са променили закона за мюфтийството.На друго място четох,че се канят да сменят Ердоган на 1 Април.
11
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази семпла женица я дължим на недоразумението Плевнелиев. Тоя я взе най-напред в МРРБ , понеже с мъжът и бил правил бизнес.От там я превърнаха в специалист по всичко. Като външен министър е пълна карикатура. Пълна липса на собствено мнение.Със сигурност турците са я изкомандвали, но да не мислите, че ще признае?
10
9
 
8
 
! Отговори
Упс! преди 5 години
Тия да се върнат в парламента и Захариева ще им отговори. Ама явно червените са си освободили петъците, да имат време запетъчната си молитва.
9
4
 
1
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Я, под този вол са писали 11 телета!
8
9
 
9
 
! Отговори
Да, преди 5 години
няма по-нагло нещо от цоциалист-***. Те се раждат увредени, според кутев. Кражби, измами, доноси, лъжи, алчност, злоба, убийства без съд и присъда - за тях са повод за гордост и издигане по кариерната стълбица. Примери: Нинова, Йончева, Р.Овч., Паргов, Зарков, Ананиева, Премянов, Гоце.....Бенчо, Минчо, Гергов, Арабаджиев, Банев....
7
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ugovariali si minder rahat moabet na kaive i sherbet
6
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ще пита какво са си говорили Захариева и ЧавушоглуЗа мен е много по-интересно какво са си говорили Нинова и нейния началник Решетников.
5
15
 
13
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Тези, които се целуват с турците, да питат другите, които хипотетично клякат на турците, е някак лицемерно. Но пък... БСП, какво друго, освен лицемерие от тях. Тази сочна, мазна целувка на Цариградско.
4
19
 
14
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
3
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още на 18-ти януари при визитата на турския вътрешен министър гербавите са клекнали.
2
15
 
16
 
! Отговори
Нахални преди 5 години
От БСП вместо все да питат, да започнат да ходят на работа в народното събрание ...
1
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Брей тия пак ще печелят изборите, и пак ГЕРБ отива в историята и така 10 години. Зациклили са яко