Четиристранна среща в Румъния по инициатива на Борисов

България, Гърция, Сърбия и Румъния обсъждат добросъседството
Обновена: 28 мар 2019 19:10 | 28 мар 2019 19:10, Веселина Йорданова
42
Четиристранна среща в Румъния по инициатива на Борисов
Снимка: МС

Премиерите Бойко Борисов, Алексис Ципрас, Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят утре напредъка по общите проекти в региона в сферите на транспорта, инфраструктурата и енергетиката.

Борисов и ръководената от него българска делегация пристигнаха в Букурещ, където утре предстои да се проведе Четиристранната среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия.

Лидерите на четирите балкански държави се събират в този формат по инициатива на министър-председателя Борисов, като това ще бъде седмата им среща, домакинствана по ред от Румъния, съобщиха от МС.

Фокус на срещата ще бъде задълбочаването на регионалното сътрудничество и развитието на добросъседските отношения.

В рамките на утрешния ден ще се състои и съвместно заседание на правителствата на България и на Румъния. Разговорите между двете делегации включват теми от сферата на икономиката, транспорта и сигурността.

Развитието на търговско икономическото сътрудничество ще бъде акцент с оглед на нарастването на стокообмена с Румъния с близо 7% през изминалата година и на изразения от двете страни интерес за насърчаване на взаимодействието в областта на малките и средни предприятия.

Ще се разгледат възможностите за задълбочаване на връзките между румънския и българския бизнес, по-специално в сферата на иновациите и високите технологии.

Подобряването на условията за корабоплаване в общия българо-румънски участък на река Дунав, както и транспортната свързаност между двете страни ще бъде друг акцент от двустранните разговори в Букурещ. Разширяването на транспортните връзки по р. Дунав е от съществено значение за улесняването на трафика, активизирането на  контактите между бизнеса и хората от двете страни, както и на туристическия обмен.

Акцент в разговорите ще бъде и сътрудничеството в областта на превенцията, готовността и реагирането при извънредни ситуации, природни и причинени от човека бедствия и пожари. България и Румъния ще обсъдят също така енергийни теми и въпроси от европейския дневен ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
До Копие преди 5 години
А защо пропусна шефа на Висшия Касационен Съд който забрани на Антикорупционната да конфискува имущество без доказан произход?! Защо никой не говори за него? Даже под статията за неговия артекс апартамент почти няма коментарии, а той даже е КУМ на артексите. Тези дни ще и забранят на Комисията даже да вика свидетели на разпит! За какво е тази комисия тогава? Дай всички факти!Истната е че, са навързани като цвински черва всчките и докато в правосъдието не се въведе изборна длъжност, няма да има шанс за никакво правосъдие.
33
1
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До проСоТоПо скоро си простото.Тия срещи не се организират от днес за утре.Със сигурност е била планувана далеч преди Апартментгейт
32
2
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ВИНАГИ при поредния скандал свързан със Шайката му,Банкянския хитрец хваща самолета за някъде..ВИНАГИ!...Тоя Андрешко продължава да си разиграва магарето!..До кога ?..Не е за вярване до къде паднахме!..
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 25 С избори ти бандити с техните мафийки по места не могат да бъдат изгонени и те много добре знаят това,затова така наглеят и ни се подиграват!ЕДИНСТВЕНИЯТ НАЧИН Е МАСОВО ИЗЛИЗАНЕ ПО УЛИЦИТЕ И С ЕДИН ШУТ - НАВЪН!!!Няма друг начин!Няма!Ама де го тоя народ,който да направи това????Народе????Спиш,ли умираш ли,иливече си умрял окончателно!
30
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много вой се е вдигнал тук.Това е добре.Бойко е номер 1 и това дразни ***.
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените маймуни тук квицунят на уммряло от страх и злоба :)))Бойко и ГЕРБ - завинаги !
28
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов ще остане в историята ни със златни букви.Радев ще го запомнят само заради Деса Мерцедеса Парцалеса :)))))
27
2
 
3
 
! Отговори
Виж сега преди 5 години
Бойко, Бойко, окрадохте ни.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** човек. За съжаление.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя не го свърта на едно място.Пука му за държавата и народа.Важно е да се снима с тоя и оня и да го дават по телевизора.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато държат общините ГЕРБ няма да си ходят . "Бизнеса " също е с тях +работниците (ако не гласуваш за батко оставаш без надник или направо на улицата),дъжавните служители , доктори ,учители , полицаи ,престъпници всички с тях.Не се пуща кокала така лесно. Общински избори имали трябва да ги изгоните ,след това е лесно .Нахални самозабравили се ,само мразещи се комунисти -ГЕРБ !
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изтровиха ни с тез ремонти и строежи , дишаме прах и цимент
22
3
 
13
 
! Отговори
Копие преди 5 години
ДЪРЖАВА ЛИ Е ТОВА, В КОЕТО: МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ Е БИЛ ЧЛЕН НА МАФИОТСКА СТРУКТУРА; НЕГОВИЯТ ЗАМЕСТНИК ПО ПАРТИЯ (ОПГ) Е ЗАВЪРШИЛ ПОМОЩНО УЧИЛИЩЕ И Е МОШЕНИК ОТ НАЙ-ВИСОКА КЛАСА; ШЕФЪТ НА ИНСТИТУЦИЯТА, КОЯТО РАЗСЛЕДВА КОРУПЦИЯТА Е КОРУМПИРАН В НАЙ-ВИСША СТЕПЕН; ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР Е ПОДЧИНЕН НА МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ; 40% ОТ ЕВРОФОНДОВЕТЕ СЕ ПРИСВОЯВАТ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ; 90% ОТ СРЕДСТВАТА ЗА МАСОВО ОСВЕДОМЯВАНЕ СА ЗАКУПЕНИ ОТ ОЛИГАРХИЯТА; 65% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЖИВЕЕ ПОД ЖИЗНЕНИЯ МИНИМУМ; ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ПРИ КОЕТО ПАЦИЕНТЪТ Е СТОКА; ОБРАЗОВАНИЕ, ПРИ КОЕТО УНИВЕРСИТЕТИТЕ СА ТЪРГОВСКИ ДРУЖЕСТВА; НАЙ-В
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ония офис със снимките в който постоянно го снимат нали знаете защо е ? Един ден бати ви Бойко е решил да обикаля и разказва(срещу заплащане ,разбира се ) с кой лидер , актъор или папа/рави/ имам се е срещнал и как без думи са го тупали и са му се радвали.Не знае езици , не знае нищо за икономика , камо ли за борбата с престъпността (защото той самият се издигна чрез нея ) .Петър Стоянов го направи главен секретар по молба на С... И.К и В /..И/...С . После СЛЕД ПРОВАЛА НДСВ (в който беше в листите им )му направиха партия ГЕРБ
20
3
 
19
 
! Отговори
между народник преди 5 години
Първо си оправи корупцията,а после добросъседството.Както знаем,немците правят завод за коли в Сърбия,нищо ,че не е член на ЕС,а не у нас.Питам и отговор не чакам,защото се знае.
19
2
 
18
 
! Отговори
1 преди 5 години
др борисов,Лаура се извинява,че не може да дойде на срещата,но тя ще дойде в София,и първо ще срещне асансьорчика с новите маратонки,а след това ще се срещне с теб.
18
3
 
20
 
! Отговори
О С Т А В К А !!! преди 5 години
Лидерите на балканските държави да видят на какъв хал е държавата на Борисов и после да се водят по акъла му.
17
2
 
11
 
! Отговори
Кьовеши преди 5 години
По-добре да попита за мене,а после да прескочи до Унгария ида се помоли на Орбан да го приюти като македонският му колега.
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Там имат правосъдие!
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Суджук как вървят апартаментите в Румъния , колко апартамента ще си купиш