До 30 г. затвор за смърт на пътя предлагат от НФСБ

Депутати внесоха поправки за по-строги санкции при тежки ПТП-та
19
До 30 г. затвор за смърт на пътя предлагат от НФСБ
Снимка: архив, Булфото

По-строги наказания за тежки нарушения и смърт на пътя предлагат от НФСБ. Валери Симеонов и депутати от партията внесоха в Народното събрание законопроект за промени в Наказателния кодекс.

Санкциите са за случаите, когато деянието е извършено в пияно състояние или след употреба на наркотични вещества и техни аналози. Освен това, когато е настъпила телесна повреда или смърт на повече от едно лице.

По-сериозни наказания искат вносителите, когато водачът е избягал от местопроизшествието или е управлявал, без да има необходимата правоспособност, както и при смърт на пешеходна пътека.

В тези случаи наказанието лишаване от свобода да бъде завишено - като вместо досегашните от 3 до 15 години, се предвидят от 5 до 20 години, а в особено тежки случаи - вместо от 5 до 20 години, да стане от 10 до 30 години.

От партията дават пример с един от многото случаи на отнет живот на млад човек от Царево. Евелин Дуков е бил блъснат и убит на пешеходна пътека в Приморско от пиян шофьор.

"Случаят на Евелин е показателен, тъй като водачът, който отне живота му в пияно състояние и избяга от мястото на произшествието няма да бъде адекватно наказан и е спорно дали ще получи ефективна присъда", заявяват от партията на Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
4
 
! Отговори
Факт преди 5 години
А защо нищо не се прави да няма ПТП-та, а все се залага на огромни наказания след като е станало ПТП? Товз е напълно погрешен подход, който само храни жаждата за отмъщение на близките на пострадали от катастрофи и на практика води до повече нови катастрофи с най-тежки последици.
15
2
 
3
 
! Отговори
Адвокат преди 5 години
До 10Ееееие нали ние хляб ядем.Даже и смекчаващи вината обстоятелства трябва да има.Като шариш едни 100 хилки може и условна.Щом ги нямаш леж 30г да ти дойде акъла
14
1
 
2
 
! Отговори
Така де преди 5 години
А за да няма шест-пет, най- добре е от 28 до 30 години.
13
0
 
6
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До НаблюдателБраво бе.Значи единия се напил и напушил и съвсем умишлено излиза на пътя знаейки в какво състояние е а друг стриктен и отговорен който по някакво стечение на обстоятелствата причинява смърт за теб са равни
12
1
 
5
 
! Отговори
честно преди 5 години
Ако се въведе подобен закон, НЯМА да е за всички. Преди години за един познат на вуйчо ми, се говореше,че е шофирал пиян, в колата била жена му,колата се блъска и тя загива на място, той без наранявания. Тя умира, а той на свобода. И ден НЕ е лежал в затвора,не съм чул да са го съдили. Целият квартал в родния ми град го знаеше ,, като онзи дето уби жена си и се отърва". После се ожени повторно. Дали е било случайност, дали е искал да се отърве от нея, само Господ знае.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ромите, не могат плащат по веригата, затова не ги ловят
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кога ще има 30 години или доживот за ромите убиващи и изнасилмащи старци за жълти стотинки?
9
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Пълни глупости !!!някой топли ли го това че ако не си пил и убиеш някой на пътя наказанието трябва да е по леко и защо ?Ще ви мине ли тъгата ако човека не е употребил алкохол или наркотици? По Малко ли ще скърбите от този факт !!!Не оправдавам пияните а закона трябва да е равен за всички !!!!
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ДО ,престъплението изисква точна цифра.Такъв закон приемете!
7
2
 
16
 
! Отговори
IPRIT преди 5 години
Това са празни ПРЕДИЗБОРНИ приказки.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страх ги е да ходят пеша вече? Сигурно щом издават такъв закон ги е страх за техния живот?
5
1
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Правен принцип е да се дава условна присъда за първо деяние.
4
0
 
6
 
! Отговори
Масковски преди 5 години
Чудо невиждано ще бъде туй. Да вкарат път в затвора.
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долниии Педерасии и мършии.... Сега се сетихтеее и пак нищо няма да направите. Колко, колко, колко хора умряха по пътищата на България. Всеки ден в тази малка държава, където тези смъртоносни препятствия е по-голяма вероятността да се избегнат, се случва точно обратното. Ограбихте държавата. Тази държава не става за живееене. Всичко е наопаки. Единственото нещо, което правите е да крадете от народа, а народа само яде и се налива, и всичко знае, за всичко. В България не се живее нормално. ФАКТ.
2
0
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Алоу,патреотете,вий не можахте да прокарате тежки присъди за убийците на беззащитни баби и дядовци по селата,сега какво се пънете!?
1
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие Максим Стависки не успяхте да вкарате в затвора, сега се пънете... Никой не вярва, вече народа съзря истината - колкото по-сгроги мерки и наказания - толкова по-висока корупция - дали ще платиш на ушев, дали на съдията, дали на прокурора - пак ще си на свобода.