МВР иска допълнителни паспортни гишета в градовете у нас

В София се разкрива нова паспортна служба с 25 гишета
29 мар 2019 07:27,
9
МВР иска допълнителни паспортни гишета в градовете у нас
Снимка: BulFoto архив

Общините да дадат помещения, в които да бъдат отворени допълнителни паспортни служби, за да няма опашки за подновяване на личните карти през тази и следващите 3 години. Такова искане е отправило МВР до кметовете.

Още по темата

В София пък ще бъде разкрита нова паспортна служба с 25 гишета до Лъвов мост, зад старата дирекция на полицията, съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов, пише "24 часа".

От 1 юни започва голямата подмяна на лични карти, паспорти и шофьорски книжки, показват разчетите на вътрешното министерство.

Между 650 000 и над 1 600 000 лични карти трябва да се подменят всяка година от този период. Над 2,2 млн. шофьорски книжки изтичат в периода 2019-2023 г. и също ще трябва да бъдат подменени, показват разчетите на МВР.

За да бъдат обслужени без големи опашки гражданите, МВР иска да назначи на временни договори допълнителни служители в паспортните служби и в поделенията на Пътна полиция в страната. Заради това се предлага и промяна в правилника за устройството на МВР, която да позволи на министъра в периода от 1 май 2019 г. до края на 2021 г. да назначава хора извън щатното разписание в районните управления, а за периода 1 юни 2019 - 31 май 2022 г. в Пътна полиция.

Точният брой на извънщатните назначения ще зависи от възможностите на бюджета, но средно на областна дирекция на МВР ще се налага намирането на средно десетина нови души, обясни Ципов.

Допълнително се предвижда паспортните служби в натоварените полицейски управления да работят на двусменен режим, тоест да са отворени по 16 часа в денонощието. Останалите ще са на удължено работно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
До бре , бре преди 5 години
Явно си от сегашната администрацията, щото ако направят промените, няма да взимаш подкупи, *** долен , и хората ще чакат по цял ден на опашки. Вие това искате некадърници такива.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
готвят се да раздават паспортчета на идващата вълна от "немци" с миграционен произход. и трета смяна ще им се наложи да въведат. горките лелки дето колят бесят зад гишето. да видим бай арапинговец знае ли номерцата от типа "шо си със шапка?"
3
2
 
3
 
! Отговори
Младен преди 5 години
Е това ако го направят с 16 часовия режим във всеки КАТ, ще призная че има администрация в БГ. да ама не, пълни безредици в МВР, работят разни пенсионери полицаи, които освен това си гледат и семейният бизнес, горкият народ, път за младите няма.
2
2
 
3
 
! Отговори
Сп???нс !? преди 5 години
МВР-то са голяма фарса, вместо да променят начина на работа, те ще назначават още.В Испания: отидох да ме освидетелства лекар за 15 минути, секретарката му ми пусна документите за подновяване и след 2 недели си получих новата книжка в пощенската кутия. Испанският КАТ си върши полицейската работа, а не са ги обърнали на секретарки, книжки и лични карти да издават.
1
4
 
9
 
! Отговори
Ивземов преди 5 години
Като не може да се краде от еврофондовете хайде пак от народа.нови паспорти,шофьорски книжки и т.н....