Престъпленията от деца с ръст - наркотици, кражби...

МВР: Родителите са безотговорни какво правят след училище
Обновена: 29 мар 2019 15:32 | 29 мар 2019 15:30, Веселина Йорданова
9
Престъпленията от деца с ръст - наркотици, кражби...
Снимка: flickr

Има увеличение на престъпленията, извършени от малолетни и непълнолетни. Наблюденията са от годишния отчет-анализ на ГД "Национална полиция".

Зам.-министър Стефан Балабанов обясни, че престъпленията от деца са най-вече свързани с наркотици, нарушения на обществения ред, кражби, посегателства срещу личността и грабежи.

Той отбеляза още, че голяма част от родителите "абсолютно безотговорно се отнасят към това какво правят децата след училище". По думите му децата са подложени на медийна агресия и достъп до всякакви сайтове, което също довеждало до увеличаване на противообществените прояви.

За миналата година са регистрирани над 390 по линия на зоополицията. В сравнение с 2017 г. има увеличение с над 120 престъпления, като са разкрити около 20%. Обществото вече реагира и има отношение към престъпленията срещу животни, заяви гл. комисар Христо Терзийски, цитиран от БТА.

Сериозен е проблемът с наркотиците. На ниво полиция е отчетен ръст на регистрираните престъпления с около 15-20%, като най-големият ръст е при марихуаната. Терзийски коментира, че полицаите в страната посочват наркотиците като първостепенна заплаха за обществото, а не кражбите и нападенията на възрастни хора.

По темата с домашното насилие гл. комисар Терзийски каза, че ръст на такива сигнали няма. Зам.-министър Балабанов коментира, че адекватната защита на жертвите на домашно насилие може да се осъществи само тогава, когато цялото общество, съседите съобщават за него на съответните институции.

Основно проблемът на полицията е нуждата от кадри. Главният секретар на МВР Ивайло Иванов отбеляза, че текучеството е голямо. Недокомплектът на цялото министерство е около 10-15%, съобщи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не се обади когато карат децата да кандидатстват и да учат в други райони.Когато децата имат за съученици из целия град, какво очаквате?КОЙ БОЛЕН МОЗЪК КЛАСИРА ДЕЦАТА ДО 16 ГОДИНИ ИЗ ЦЯЛА СОФИЯ.ВАНЯ КАСТРЕВА -ГЕРБЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА -ГЕРБМинистъра-ГЕРБЗащо и родителите да са длъжни да познават родители в други квартали?
8
0
 
4
 
! Отговори
От колонията преди 5 години
"Той отбеляза още, че голяма част от родителите "абсолютно безотговорно се отнасят към това какво правят децата след училище"Глупости. Норвегия е купила цялата администрация вкл. МВР да не се правят никакви реформи в полза на децата в образованието и в подкрепа на хората. Продадоха всичките си задължения на няколко НПО.5000 човека вече са в групата НЕ НА СТРАТЕГИЯТА ЗА ДЕТЕТОhttps://facebook/groups/344827183050805Държавата ПРОДАДЕ гражданите си.
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са безотговорни, а принудени да бачкат по 10-12 часа на ден, на по две места за изкарат на едни безхаберници-милионери заплатите/вноските за апартаменти.
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално е, НЕбългарите се увеличават
5
3
 
8
 
! Отговори
:-) преди 5 години
На някои хора много им се иска да наложат по-малката сестра на Истанбулската конвенция, а именно Националната стратегия за детето. Затова зачестиха новините за престъпления от деца.
4
0
 
6
 
! Отговори
Родителите преди 5 години
са на позиция, като в нози виц за една мутра дето казал - Откак купих на мойта жена мобифон кога и звънна все си е в къщи.
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с тази безнаказаност ще е така! отваряйте ТВУ _тата и постройте затвори за малолетни, *** няма да са по улиците, а дали ще станат хора там , не ме интересува.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
240 учители има,които им дават пример всеки ден.Не е учудваща новина!
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално. От планов социализъм към див капитализъм.Няма страшно след 20-ина години България ще изчезне като държава и ще има територия част от глобалното село.И работодателите няма да се оплакват, защото ще могат да експлоотират прииждащата маса.