Нови обвинения в Созопол покрай кмета Рейзи

Главната счетоводителка застава на съдебната скамейка
1 апр 2019 21:30,
9
Нови обвинения в Созопол покрай кмета Рейзи
Снимка: БулФото
Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на главния счетоводител на община Созопол - Златка Мусева, съобщава bTV. 
 
Тя е обвинена в длъжностно присвояване в особено големи размери, извършено заедно с кмета на общината - Панайот Рейзи, който вече е с повдигнато обвинение.
 
Според прокуратурата в периода 29 август 2014 година до 27 март 2017 година Рейзи, заедно с Мусева и още едно лице - Венцислав П, са присвоили 2 млн. лева, собственост на община Созопол.
 
Схемата включва дейности, свързани със строително-монтажни работи, но заплащането за тях винаги стигало до сметката на  физическо лице, което няма нищо общо с фирмата изпълнител.
 
Банковите преводи са 72, като основанията за тях варират от ремонт на детски градини до авариен ремонт на улици и подпорни стени  за ликвидиране на последици от стихийни бедствия. 
 
На Златка Мусева и Венцислав П. е наложена мярка за неотклонение "подписка", а ако бъдат признати за виновни ги очакват  от 10 до 20 години затвор. 
 
В началото на март Софийската градска прокуратура повдигна същото обвинение и на кмета на Созопол - Панайот Рейзи. Той също  получи мярка за неотклонение "подписка". Той може да влезе в затвора за между 10 и 20 г., част или цялото му имущество да бъде конфискувано и да бъде лишен от правото да заема изборна длъжност.
 
Панайот Рейзи е част от местна власт в Созопол в последните 20 години, а от 2007г. е кмет. На последните избори е част от  листата на ГЕРБ.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябваше да започнете с последното изречение, да си спестим времето.
5
1
 
19
 
! Отговори
Питанка преди 5 години
Този крадлив кмет още ли е на служба? Струва ми се, че не е отстранен от поста си.
4
14
 
4
 
! Отговори
Верноподданик преди 5 години
Не клеветете и не обвинявайте хора които не познавате.
3
1
 
16
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
слагам 100 евро че никой от тези няма да влезе в пандела
2
1
 
23
 
! Отговори
Няма кадри преди 5 години
няма кадри и да разследват..Крадец до крадеца, и оня от КОНПИ шефа и той е в играта. Да не говорим за редовите полицаи.. всеки взема и си мисли, че е нормално. Това според мен се е превърнало във норма.
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където бръкнеш все крадец ще излезе. Сасипаха държавата и няма да се оправим още много дълго време.Хората на Марс ще отидат а ние не можем да си опазим малката държава ит крадци.За 2 млн лева само 10г ли дават? Ще то почти на далавера и като ги пуснат за държание след 2-3г гледай какво става.