Солени глоби очакват джигитите, особено в населените места

Високата скорост е най-честата причина за тежки катастрофи
1 апр 2019 17:45,
23
Солени глоби очакват джигитите, особено в населените места
Снимка: bulFoto

Катаджиите от днес са на пътя и ще следят шофьорите дали спазват ограниченията в скоростта.

Инсп. Илия Геогиев от "Пътна полиция" предупреди, че най-тежки са наказанията за превишена скорост в населено място. При скорост от 100 км/ч наложената глоба е в размер от 700 лв. и се отнема свидетелство за управление на МПС за срок от 3 месеца.

Глобите варират в зависимост от нарушението, но най-тежките наказания ще бъдат за водачите на обществен превоз и превозвачите на опасни товари, каза Георгиев, цитиран от "Фокус".

Превишената скорост е една от основните причини за настъпване на транспортни проишестивя. Това е и причината усилията на служителите да са насочени изцяло за установяване на такъв род нарушения.

Статистиките за последните години доказват, че подобни операции дисциплинират водачите към намаляване на скоростта на движение.

"Подобряваме безопасността на движението по пътищата, като провеждаме подобен тип операции и се стараем да информираме хората, че всъщност колкото по-съобразена е скоростта, толкова повече време за реакция си осигуряват и вероятността да предотвратят евентуално ПТП е много по-голяма", допълни инсп. Илия Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: глобаПътна полицияПТП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
17
 
! Отговори
некой преди 5 години
Скоростта им била виновна! А дупките, калпавите ремонти, грешното планиране на пътищата от разни гербави калинки? Висока скорост по добре направен път не е проблем (за справка - Европа). А тук - дори "магистралите Му" - ги 'декласират' до 90 км - защото са опасно направени (но платени тройно!).
21
5
 
18
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Мисля вече да бутам колата - само така ще е сигурно че няма да ме рекетират мишоците дето крият радара в храстите.
20
0
 
18
 
! Отговори
СПРЕТЕ преди 5 години
да използвате думата "джигити". Оливате се и демонстрирате ниска култура и слаб речник.
19
3
 
13
 
! Отговори
ГП преди 5 години
Ми да застанат в София на бул. "Александър Малинов". *** като се пуска от околовръстното със 100 км/ч кара с толкова до Макдоналдс. Ама трябва и един инкасо автомобил да имат от Кат, че ако се плаща кеш няма да им стигне мястото в патрулката...
18
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво, един ден в годината милицията възнамерява да свърши нещо.
17
0
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Един собственик на Порше Каен, шофирано от баца му в населено място го боли фара за глобата от 700 лева. Собственика на Пежо 206 не го боли нищо и шофира с до 10 км над ограничението
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Втори опит за първоаприлска. Нито една държавна инстутуция, няма да направи нищо в посока въвеждане на някакъв ред или справедливост. Виж ако има нещо келепир, за дрържавния чиновник, някоя далаверка, тънка измама, това е съвсем друга работа.
15
3
 
12
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
решението на проблема е отново чрез изостанали методитези полицаи могат да седят в един офис и да гледат едни камери и да изпращат едни глобички много по ефективно но някой не иска да инсталира камери второ при повторно нарушение със превишена скорост водачът трябва да се осъжда на половин -1-2-3-4-5 год затвор а употребилия алкохол на още повечезащо това не може да стане ?
14
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българинът обича беззаконие,безконтролност и мрази да чака.Все бърза за някъде,вечно изнервен и агресивен на пътя.Затова в западна Европа му е некомфортно
13
0
 
13
 
! Отговори
Т преди 5 години
Стига сте употребявали тоя просташки жаргон (джигити)Майката и разкатахте на тази Държава. Упростачихте хората и и ако има все още нормален човек по тая земя и то и ще избяга. *** и прости хора могат да използват такъв език, не разбирате ли как какво тласкате хората. Май наистина са били нужни лагери да трепет крадците и такава *** които у потопява език, култура и ценности.
12
13
 
19
 
! Отговори
ааа преди 5 години
Трябват хубави пътища и нормални ограничения.Не може на всяко разклонче да има 60км/ч ограничение, не е серозно това.На околовръстното на София от какъв зор е 80км/ч ограничението!?Няма сфетофари, има 3-4 ленти, поне 100км/ч може да се сложи.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници"Това е перфектното определение!Блестящ синтез!
10
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази седемдесет хилядна банда рушветчийстващи копанари и потомствени корумпирани трудоустроени непрокопсаници, ежеминутно напомня за себе си. Да не би човек да си помисли че не работят.
9
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 7 А не мислите ли, че акъла трябва да е в главите на каращите, а не да разчитат друг да им го налива там?Който е с куха тиква и да му наливаш файда няма. После катаджията му крив. Айде бе! Верно?
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо забранете автомобилите. Ще е най-лесно за вас.
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление нашите милиционери не познават думата превенция, както е по белите държави.Обикновено разполагат камерите на участъци с рязко намаление на скоростта от 80 на 30 за 50 метра или се крият по храстите.Ако вместо това реално бяха по пътищата и в опасните участъци инцидентите щяха да са много по-малко.
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На целия път от Русе до Бяла(60 км) са въвели ограничение от 50км/час. Искам да знам, кой от въвелите ограниченията шофира с 50 км/ч извън града, на трилентов скоро ремонтиран път? Рекетьори!!!
5
4
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 5 години
Всеки ден в България се извършват над 100 милиона нарушения за превишена скорост. КАТ глобява за около хиляда от тях и в това е проблема. Колкото и солени да са глобите, ако те не се прилагат при всяко нарушение, нарушенията ще продължават. При това колкото по-солени са глобите, толкова по-рядко КАТ ги прилага, т.е. работата на КАТ все повече клони към нула.
4
2
 
9
 
! Отговори
Anonimen преди 5 години
Dargava bes ikonomika i proizvotstvo raz4ita da pla6ta pensiite na horata ot danazi i mafiotska vlast...
3
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавата власт приема постоянно нови и нови санкции, рестрикции и ограничения. Смазва се всеки, държавата изземва всички функции и регулира вече и личните отношения. Десетилетия ще са необходими за да се изчисти България от гербавата ч.у.м.а!