Съветът за стратегическо развитие няма да стане партия!

Живко Георгиев: България има бъдеще, но то трябва да е ново
1 апр 2019 22:41, Екип на Bulgaria On Air
9

Съвет за стратегическо развитие на България, с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти, ще трябва да разработи алтернативи на институционалния блокаж, на икономическия и идеен застой, в който се намира страната. Съставът на съвета ще бъде обявен с указ в идните дни.

Един такъв независим орган, който ще има задача да гради концепции за развитието на България, би трябвало да включва хора с доказани качества, с ясна визитка, с утвърден авторитет и готови да работят напълно безкористно.

"Това са свободни хора, различни хора, всеки има своя добра професионална реализация. Не сме се събрали за власт, за слава", разясни социологът Живко Георгиев, който е и член на Съвета. Той допълни пред Bulgaria ON AIR, че затова те не получават и заплата.

На въпрос дали е възможно Съветът да се превърне в партия, той категорично отрече, тъй като идеята не е да се подражава на масовия модел на политическо поведение.

"Когато държавата се превърне в основен донор за благосъстояние на определени групировки за сметка на други, определено се нарушава конкуренцията, която е нормалната идея за една позитивна, конкурентоспособна икономика. Вече започна да страда икономиката, правораздаването, демокрацията и най-вече онези българи на прехода, които се прогонват от България", посочи Георгиев в студиото на "Денят ON AIR.

Социологът заяви, че в техния Съвет са хора, които са убедени, че така повече не може и България има бъдеще, но трябва да е ново бъдеще. По думите му всичко трябва да започне от идеи с ясна представа за приоритетите.

Според него е имало потенциал за гражданско общество, но то не се е случило. Затова те са се обединили с идеята да търсят варианти. Той е на мнение, че може и да не успеят, но поне трябва да има сериозно ангажирани хора. А политиците се интересуват само от предстоящи избори, клиентела и т.н.

"Идеята е да подпомогнем на процеса за разработване на общонационална позитивна теория за българския народ с помощта на всички хора, които искат да помогнат", обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
Смях... преди 5 години
Абсурдно е "независими", червени , дърти социолози и професори да се надяват, че ще градят бъдещето на България. По избора на състава на този съвет можем да съдим и за "големия" капацитет на президента и за жалост на неговите съветници. Щеше да е смешно ако не беше жалко...
8
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
...Съвет за стратегическо развитие на България, с участието на интелектуалци и висококвалифицирани специалисти...Хахахахахаха, по - скоро с участието на изкуфяли ***, путинисти и сталинисти! Самия интервюиран прилича на Брежнев :))))))))))))))))))))))))))))))))
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Егати .... е тоя.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къв е тоя съвет. Събрани само дърти комунистически динозаври.Не ни занимавайте с глупости.
5
5
 
3
 
! Отговори
11 преди 5 години
Че България в настоящия си формат няма бъдеще е неоспорим факт. Не знам кои са останалите членове на този съвет, но от Живко Георгиев имам непосредствени впечатления и те са, че е почтен човек и интелектуалец - две крайно дефицитни качества днес. Дано пък нещо да излезе от тази идея.
4
8
 
10
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Поредното силно и ясно доказателство, че от Зеленият чорап нищо читаво не може да излезе ,а и това е явен опит да се реставрира Държавна сигурност в идеен вариант ! Стига с тези ченгеджийски трикове бе , другари !!!
3
8
 
10
 
! Отговори
решетников преди 5 години
Боже, опази. Точно тези ли невзрачници ще дават алтернативи? Най-много да ни върнат в ерата на комунизЪма.
2
5
 
10
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Ама нали ги видяхме кои са членовете. Събрани от кол и въже. Половината тотално неизвестни, другите - мухлясали соц. идеолози като този *** на снимката.И като за капак онова недоразумение Иво Христов им е председател.
1
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че партия няма да стане,е ясно!Но защо всеки се изтъпанчва и обявява че с него и аверите му започва нова ера,пък било то съвет,движение или бяло течение!Сигурното е ,че това е поредното доказателство за приказката -Ако искате нещо да се провали,направете Комисия,в случая Съвет...На бас,че никой няма да си спомни след година тази кабинетна идея!