Турция се е месила във вътрешните ни работи, спор няма!

Георги Димов посочи, че преди 2 г. е имало подобен случай
Обновена: 1 апр 2019 09:50 | 1 апр 2019 09:05,
80
Турция се е месила във вътрешните ни работи, спор няма!
Снимка: bTV

Турция със сигурност се е намесила във въртешните ни работи, спор по този въпрос не може да има. Това смята бившия ни консул в Одрин Георги Димов. Той коментира думите на турския външен министър Мевлют Чавушоглу, който обяви пред симпатизанти, че Турция се е намесила при промените на българския Закон за вероизповеданията.

Димов посочи, че преди 2 години имаше същата намеса и ние не взехме мерки.

"Тогава един министър на труда и социалната сигурност – Мехмет Мюезиноглу, който призова на изборите у нас да се гласува за определена политическа сила", посочи Димов пред bTV.

Още по темата

На въпрос дали България е предприела всички възможни стъпки, за да получи извинение от Турция, той отговори, че това се е случило частично.

Ако управляващата партия в Турция загуби Анкара и Истанбул, това със сигурност е знаково, отбеляза Димов по повод местните избори в страната.

"Специално за Истанбул турският президент Реджеп Тайип Ердоган има силни сантименти, тъй като в продължение на 5 г. беше кмет на града", допълни той.

По думите на Димов с тези избори приключва един цикъл от преминаването на Турция от парламентарна към президентска република.

"В хода на кампанията самият Ердоган каза, че е възможно, ако негови опонети спечелят изборите, срещу тях да бъдат повдигнати най-различни обвинения и да се приложи тактиката, която се прилага в Югоизточен Анадол в кюрдските райони, където се премахват законно избрани кметове и на тяхно място се назначават настойници", каза бившият ни консул в Одрин.

"За кандидата на опозицията в Анкара– Мансур Яваш, извадиха старо дело срещу него отпреди 15 години и прокуратурата се задейства", обясни той.

Във връзка с намерението на Ердоган да превърне "Света София" в джамия бившият ни консул се съмнява, че това ще стане.

"Там нещата са по-сложни и вече няма да я има тази предизборна обстановка. По-важното е, че със "Света София" и с тези изказвания Турция с гигантски крачки бяга от съвременната Република Турция на Ататюрк", обобщи Димов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
ми така е преди 5 години
До Анонимен 57Не е луд който яде баницата,а който я дава!Ние просто нямаме политици!
66
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ПОДНАСЯШЕ ШЕРБЕТ НА ЕРДОГАН МИНАЛАТА ГОДИНА В ЕВКСИНОГРАД?
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откриха топлата вода..продажници са нашите крадливи политици
64
1
 
0
 
! Отговори
М, да ... преди 5 години
Какво толкова е станало? БГ мин. на външ. работи и бг посланика в Турция не са си на мястото, явно! пп иначе и ВМРО имаше амбиции към макетата и вършееше там!
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изкупиха почти цялата българска земя , купуват фабрики, болници,хотели ,домове в цяла България - вие народе,слепи ли сте ? а нашите еничари олисани в трупане на милиарди ,скоро и летището ще им продадът .
62
1
 
9
 
! Отговори
Работата стана ясна! преди 5 години
Бийко затова толкова настоява Турция да се извини, за да оневини себе си! Стана ясно, че всичко е истина, че под натиска на Турция, ГЕРБ решиха да опростяват дългове на мюфтийствата, и след като номера им не мина започнаха да се оправдават като ученички. Бойко отдавна е кукла на конци, която се управлява от Ердоган. Затова Цветанов още ***, че Ердоган може да пусне мигрантите!? Че той утре може да си пусне армията, пак ли ще се гъзят гербаджиите?
61
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПВъпросът е :КОЙ позволява такава намеса ???Васалните родни служби, които слугуват на Русия.Сега нали государя Путин е приятел с Ердоганата.
60
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 62Какъв е Местан? Оня, който пи турско кафе с бойкотиращитеПърва на кафе излезе мая Манолова.А Местан е оня, който се мляскаше със Сатанишев насред центъра на София.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да триете. Не се вземай на сериозно, ***.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой свали правителството на Орешарски? Местан? Какъв е Местан? Оня, който пи турско кафе с бойкотиращите. Явно се е месила, ако сглобим пъзела.
57
2
 
6
 
! Отговори
ТУРЦИЯ СЕ МЕСИ преди 5 години
това е основната МИСЪЛ на ДИПЛОМАТА. Да се знае и помни кога ТУРЦИЯ се присмя на Великия държавник от село Банкя. После взеха да разводняват по медиите, че видите ли те така си правили и с гърците. ДА, АМА НЕ. В ГЪРЦИЯ я има общо 10 джамии, я няма. И НИКОГА няма да чуете МААНЕТА да гърмят от джамиите, пък камо ли в центъра на цтолицата
56
1
 
3
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
А я питам : С кой се прегръщаше Тайпи Ердоган !!!???
55
1
 
6
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Въпросът е :КОЙ позволява такава намеса ???
54
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еми кажете турците с кои български политици са комуникирали да прокарат този ззакон и тях да осъдят като предатели,турците какво са виновни те са се пробвали и са успели ама нащте щом са такива гъотферени кой е виновен,и спрете да искате турците да се извинят търсете предателите между вас...
53
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55Този Су'то е някакъв сополив хлапак предполагам. Ако е по-голям от 8 години и мисли по този начин, спешно трябва да потърси помощ от професионални психолози!
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма съмнение, че са се намесили комшиите. Въпросът обаче е друг: Кой е реализирал намесата, кой е вкарал в законопроекта исканото от Турция, кой го е гласувал. И, още по-важното - СРЕЩУ КАКВО?! В този смисъл протестът на ВМРО пред турското посолство е смешен и циничен. Жалка работа, продажници!
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОВА С ЯЗОВОРИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИСКА НАКАЗАТЕЛНА ОТГГОВОРНОСТ.УДАВИХТЕ ЖИВОТНИ ,ХОРА,СЪБОРИХТЕ КЪЩИ,НАВОДНИХТЕ ЗЕМЕДЕЛСКИ КУЛТУРИ,МРЪСНИ КОМУНИСТИ!!!!!
50
1
 
2
 
! Отговори
учуден, та оккокорен преди 5 години
До Су 34Сега като ти пуснем всички язовири по поречието на Марица, Арда и Тунджа тъкмо са се напълнили с вода ще видиш кой е по-независим и дали грешиш или не!Ти на колко години си?
49
1
 
2
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Васил Левски (Я.стреб М.анафлията)В крайна смета нищо не зависи от тази независима страна, нали така?! Или греша?!-----------Сега като ти пуснем всички язовири по поречието на Марица, Арда и Тунджа тъкмо са се напълнили с вода ще видиш кой е по-независим и дали грешиш или не!
48
1
 
3
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
До Васил Левски ( Я.стреб М.анафлията)Не знам дали можете да посрещате по няколко десетки хиляди бежанци на ден ...-----------Можем, особено ако са като онези дето на 1.10 2016 г. щяхте да ни ги пускате.Или онези, дето по море щяха да идват от ваша територия.Или дето великата турска армия имала, разбираш ли, оранжев код за тревога и да сме внимавали, ама после 5 месеца не успаха да вземат един скапан кюрдски град в Сирия?