В HelpBook: Рушащ се подлез, мръсен асансьор и паркиране в тревата

Новите сигнали в платформата на Investor Media Group
2 апр 2019 15:52,
9
В HelpBook: Рушащ се подлез, мръсен асансьор и паркиране в тревата
Снимка: Helpbook.info

За падащи отломки от фасадна плоча на един от изходите на подлеза на метро станция "СУ Климент Охридски" ни сигнализира наш потребител в платформата на Helpbook.info. Дали заради силния вятър в последните дни, ерозирала фасада или немарливо поставени плочи предната стена на един от подлезите се руши и представлява реална опасност за преминаващите.

“В посока Княжеска градина, от челната страна на фасадата на тавана на изхода, от подлеза виси полусчупена дебела фасадна плоча, която има опасност да падне върху някой от стотиците преминаващи от там хора.” Нужно е поне да се сложат обезопасителни ленти до като от район „Средец“ издадат предписание към отговорните органи, посочва сигнализиращият.

Проблемите с прилежащите съоръжения към подземния транспорт не спират до тук. На всички метростанции на метрото в София, с изключение на западния радиус на първата линия, са въведени в експлоатация асансьори, които осигуряват достъп до пероните на трудно подвижни хора и майки с колички.

Кой обаче се грижи за чистотата на съоръженията? Получихме сигнал от възмутен потребител относно лошата хигиена на асансьора в подлеза на бул. „България“ и ул. „Тодор Каблешков“, в посока "Бъкстон", който не е почистван с месеци и е в отчайващо състояние.

Получихме множество сигнали за масово паркиране в тревните площи. Освен мръсотията, която се разнася из кварталите, заради автомобилите поголовно изчезват зелените части в кварталите.

"От няколко месеца в ЗОНА Б-5-3 в зелената площ между улиците "Партений Нишавски", ул."Средна гора" и ул."Странджа"  ежедневно паркират коли, като броят им непрекъснато се увеличава. Районът е с платено почасово паркиране в зелена зона, непосредствено има и няколко платени паркинга. Безплатно паркиране в района няма, но паркиращите в зелените площи не заплащат нищо. В дъждовни дни всичко става в кал, която се разнася от паркиращите там автомобили. След като калта по платното изсъхне пък се разнасят облаци прах във въздуха. Освен всичко това се унищожава и малкото зеленина в района, като на нейно място остава само кал, прах и боклуци. Моля да бъдат предприети необходимите действия за предотвратяване на паркирането в тези зелени площи", пише недоволен гражданин.

Със същия проблем редовно се сблъскват и жителите на кв. „Овча Купел“. Наш потребител ни изпрати снимки на паркиран от няколко дни автомобил директно на поляната, успоредна на тротоара.

За огромна дупка ни информираха от столичния квартал „Сухата река“. Повече от пет години дупката се разширява като никой не е взел мерки до този момент: „Всеки ден и се наместват нахвърляните плочки вътре, но това е унижение към редовно плащащите данъци граждани.“

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това е тя, столицата ни. Един вмирисан граед, с лош въздух, задръстени булеварди, ромски гета и крадливи общинари.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо хората трябва да следят и да докладват?Общините плащат на стотици та дори хиляди клaти и, които по цял ден нищо не вършат, а на края на месеца отмъкват 2000 лв пара на данъкоплатеца. Осигуровките , крие им ги плащаме!
5
1
 
2
 
! Отговори
vlady преди 5 години
За съжаление до 20-ти април няма кой да разгледа сигналите поради траура по повод *** на Цариградския патриарх архиепископ Месроб Мутафян. След 20-ти април с тях ще се заемат компетентните служители протопрезвитер Кусан Хадавян и архимандрит Исахак Похосян.
4
1
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 5 години
"Безплатно паркиране в района няма," - а защо няма?! Точно, защото няма, хората са принудени да паркират където им падне! Тази община и този главен архитект не разбраха, че трябва да строят паркинги - подземни, многоетажни и обикновени. А не само да глобяват и да чертаят сини и зелени зони!
3
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко места за паркиране има в края на тази улица Странджа, за която пише тук? 10, 20 или 30? А колко апартамента има в този район с разрешение на общината - 1000, 2000 или 3000? В нормалните държави, отдавна тези зелени площи, в които сега се паркира, да са направени на нормални паркоместа - асфалтирани и очертани и затова там не паркират по зелените площи.
2
2
 
6
 
! Отговори
Мечка преди 5 години
как кой е виновен то се знае ББ. За всичко тойе виновен.
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Koi e vinven