Край на издирването: Откриха четири тела на загинали в Македония

Самоличността на загиналите ще бъде установена след аутопсия
Обновена: 3 апр 2019 13:15 | 3 апр 2019 11:30, Веселина Йорданова
92
Край на издирването: Откриха четири тела на загинали в Македония
Снимка: Reuters

Открити са четири тела след катастрофата с частния самолет в Македония. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти в Министерски съвет.

Още по темата

Самоличността на загиналите българи ще се установи след аутопсия.

Македонските екипи са успели да стигнат до мястото на авиоинцидента в труднодостъпна местност.

"Потвърди се информацията, че след катастрофата няма оцелели. Телата са превозени в тяхната Съдебна медицина за аутопсия и експертиза, и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите", съобщи МВР шефът.

Младенов каза още, че има постоянна връзка и координация с македонската страна. Извършва се оглед на място и се изясняват причините за катастрофата.

"В момента, в който потърсят помощ, каквато и да е тя, ние сме в готовност да я предоставим. Към момента вътрешният министър на Северна Македония увери, че имат ресурс да се справят с първоначалните и неотложни действия", посочи той.

По думите му конкретни заключения за причините за случилото се още не могат да се направят, защото подобни разследвания са сложни и трябва да се извършат експертизи. Ще се проверява и техническото състояние на самолета.

По неофициална информация загиналите при инцидента са 49-годишният Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна. Вероятните причини са свързани с лошото време, пилотска грешка, техническа неизправност.

Припомняме, че вчера следобед самолет, регистриран в Германия, се разби час след като излетя от Охрид за София.

Пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко след това обаче решил да продължи към България. Преди да изчезне от радарите пилотът съобщил за силна турбуленция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
5
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
Четейки коментари човек си дава сметка защо живеем в две Българии. Едната на мутрите без значение партиен цвят за която България е дойна крава и от нея по всяко време можеш да сисаш без никой да ти нарушава спокойствието . Другата България е на тази , които работят честно, без значение партийна принадлежност , но които не смятат родината си за дойна крава. Тези загиналите са от първата категория. Цяла България бе разкостена за 30 години и тези с пунктовете за желязо като този добре се облажиха.
51
0
 
8
 
! Отговори
Тодор преди 5 години
до 40.Няма такъв Щраус, на червения площад кацна Матиас Руст, и самолетът не беше негов а на аероклуб от който е откраднат и не Чесна 210 а Чесна 170.***
50
2
 
9
 
! Отговори
хм... преди 5 години
"Пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко след това обаче решил да продължи към България."-Изглежда малко са му поотказали да кацне...
49
2
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
поредното гениално изобретение:-Самоличността на загиналите ще се установи НЕ по документите за самоличност,които ЗАДЪЛЖИТЕЛНО носят със себе си,а ...ЧРЕЗ АУТОПСИЯТА...?!?+!?!..Хареса ли ви?..-На мен много...
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До уточниене е ясно дали са богати гербаджии или комунисти, еднакво оядени са
47
6
 
19
 
! Отговори
уточнение преди 5 години
Благодаря на пост 52 за уточнението.В този момент ми изчезна мъката за пострадалите милионери и техните политически покровители.Съжалявам , ама повече ми е мъчно за болните българи ,които нямат пари за лекарства ,отколкото за богатите гербаджии ,които се чудят къде да се повозят с частните си самолети.
46
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но от този има и доста по-евтини, даже в пъти по-евтини
45
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв самолет струва много повече от скъпа кола. Най-евтините оферти за Чесна Р210N Скаймастър са за 150 000 евро. Хангар на месец - 1500 лв Подръжка и годишни прегледи - ок. 15 000 лв. Гориво и масло за 1час полет - мин. 300 лв.
44
4
 
15
 
! Отговори
уточнение преди 5 години
дО 49 АНОНИМЕН! Та колко струва според теб този "евтин" самолет , а герберски? Колко струва поддръжката му , обслужването ,местостоянката му? Въздушните коридори ,летищните такси, митническите такси,обучението и другите летателни разходи?Ей ,това герберастите съвсем сте се откъснали от действителността.С тези дребни за вас дневни разходи ,повечето българи живеят цял живот бе ,маскари с маскари!
43
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 49Като почнете да сравнявате България с Европа и то Германия, Англия, Франция, Италия и прибавим САЩ . НЯМА НИЩО ОБЩО С РЕАЛНОСТТА!!!Други континенти и държави няма, където ако пишеш "ЧАСТЕН САМОЛЕТ" си строг мониторинг на пари.
42
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Такъв самолет не струва повече от съкпа кола, камо ли яхта... Пишете глупости! За съжаление този вид транспорт (леките самолети) са строго регулирани в Европа и затова не са толкова разпространени, но в САЩ особено в някои щати където разстоянията са огромни това е много разпространен начин на придвижване и въобще не е скъпо. В Германия и Италия имат хиляди такива пилоти и машини без хората да са милионери
41
5
 
32
 
! Отговори
Приятел преди 5 години
Колко приятели имате ,които се возят с частни самолети?Аз нито един.Това са удоволствия за свръхбогатите и близките до властта.Не случайно лично н.в.Тиквата се ангажира да изпрати спасителни екипи в македонските чукари.За простосмъртните никой не се ангажира.Хубаво е апартаментаджиите и суджукарите да знаят ,че също са смъртни ,че ковчезите нямат джобове , а в гробищата няма асансьори.
40
4
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 5 години
Какво селфи бе лъжец, тогава нямаше смартфони.Цветанов да ви спуска по-достоверни опорки.
39
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди 1944г.В Царство България беше пройзводител на такива самолети. След тази дата от нахлуването и окупацията на СССР / казват, че били ни освободители от робство/. Не произвеждаме. Ставаме те ке зе са ри Първо качество.
38
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
направил се на гъзар смешника и си получил заслуженото
37
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 40. Сте му сложили минус. Та нима лъжели. Сигурно си много непросветен та незнае, че собственика на самолетче ЧЕСНА кацна в Москва на червения площад. И като си направи селфи го арестуваха. Без никакви доказателства за шпионаж.
36
4
 
19
 
! Отговори
Шенол преди 5 години
Сега КОНПИ ще извърши ли проверка, как Бошнаков, доскорошен директор в Агенцията по вписванията е придобил самолет. На всички трябва да ни е жал и да скърбим. Сигурно дъщерите му, щяха да са бъдещите евродепутатки, като 30 годишната *** Мейдел, без ден трудов стаж
35
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ви пишеш - . На Запад и тук изкарваш курс. На Запад теглиш кредит работиш изпращаш. Така е в Германия.Тук кредит се дава с връзка, със служебно положение, с Подкупче, с корупция когато става въпрос за самоленче от тоя клас.Това е така защото РОБИТЕ НА БОЛШИВИЗМА СА ОЩЕ ЖИВИ.
34
3
 
16
 
! Отговори
от ЦК на ГРОБ преди 5 години
Едномесечен траур - изгубихме два гласа за изборите.Освен това тоя беше силно наш човек и вписваше апартаметите ни на занижени цени.
33
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Запад и любители имат такива самолети. Без да са некакви бизнесмени. С такъв самолет 21 годишния Щраус от Бавариа 1989г. кацна на червения площад като турист. Та съветските военни го взеха за много мръсен шпионин и 8години без причина лежа в затворите им.