Край на издирването: Откриха четири тела на загинали в Македония

Самоличността на загиналите ще бъде установена след аутопсия
Обновена: 3 апр 2019 13:15 | 3 апр 2019 11:30, Веселина Йорданова
92
Край на издирването: Откриха четири тела на загинали в Македония
Снимка: Reuters

Открити са четири тела след катастрофата с частния самолет в Македония. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов пред журналисти в Министерски съвет.

Още по темата

Самоличността на загиналите българи ще се установи след аутопсия.

Македонските екипи са успели да стигнат до мястото на авиоинцидента в труднодостъпна местност.

"Потвърди се информацията, че след катастрофата няма оцелели. Телата са превозени в тяхната Съдебна медицина за аутопсия и експертиза, и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите", съобщи МВР шефът.

Младенов каза още, че има постоянна връзка и координация с македонската страна. Извършва се оглед на място и се изясняват причините за катастрофата.

"В момента, в който потърсят помощ, каквато и да е тя, ние сме в готовност да я предоставим. Към момента вътрешният министър на Северна Македония увери, че имат ресурс да се справят с първоначалните и неотложни действия", посочи той.

По думите му конкретни заключения за причините за случилото се още не могат да се направят, защото подобни разследвания са сложни и трябва да се извършат експертизи. Ще се проверява и техническото състояние на самолета.

По неофициална информация загиналите при инцидента са 49-годишният Георги Бошнаков, 47-годишната му съпруга Калина Корнажева - Бошнакова и двете им дъщери Гергана и Биляна. Вероятните причини са свързани с лошото време, пилотска грешка, техническа неизправност.

Припомняме, че вчера следобед самолет, регистриран в Германия, се разби час след като излетя от Охрид за София.

Пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко след това обаче решил да продължи към България. Преди да изчезне от радарите пилотът съобщил за силна турбуленция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Още когато се постигна споразумението за промяна на името на Македония на Република северна Македония,бях сигурен,че "всяко чудо е за три дни" и ,че никой няма да нарича държавата Република северна Македония и македонците-северно македонци.Всичко си беше прах в очите на гърците,за да ги подкрепят за НАТО и ЕС.Малко като със смяната на имената на турците,остана си само в документите им...
71
0
 
0
 
! Отговори
22000 Долара преди 5 години
Ето чесна за 22 000 долара. https://ebay/i/171873487861
70
4
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
До АнонименСлед тази дата от нахлуването и окупацията на СССР / казват, че били ни освободители от робство/.Да, точно така. И ни направиха дупки на главите, че са ни освободили. Пък то беше от една империя в друга. Аз лично ве вярвам на всички тези "страши истории" от турско време. Отоманската империя е включвала много народи. Само ние дето бяхме "освободени" от руснаците бяхме така надъхани срещы турците. Не е ли достатъчно да им кажем благодарим и да приключим с това освобождение?
69
0
 
8
 
! Отговори
ДИВАК преди 5 години
До Засрамете се - чуваш ли се какво говориш (си написала ) , кой е виновен за смъртта на бащата "пилот" и коментиращите , има вина и това е , че "семейството " се е опитало да " лети" самостоятелно и се е преземило не където е трябвало !Жалко за ДЕЦАТА , мутрата не ми е жал !
68
10
 
17
 
! Отговори
Засрамете се преди 5 години
Какви цени на това, онова, каква политика бистрите и ровичкате?Това да загине едно семейство е голяма трагедия. Без значение е кой какъв бизнес имал, как е станала катастрофата, колко струва самолета и консумативите по поддръжката му. Замълчете и се засрамете. Мир на праха на загиналите и съболезнования на близките им!
67
1
 
1
 
! Отговори
До 73 преди 5 години
Предишният коментар се отнася за 73
66
3
 
10
 
! Отговори
до 72 преди 5 години
Това което си написал са пълни глупости (нормално за роден и израстнал в БГ-то)Най-евтиния модел на Cesna , нов e 1.45 милиона долара.Няма как на старо да е 20,000 . Нито лицензите , нито гаражчето на летището са евтини .
65
4
 
9
 
! Отговори
до 63 преди 5 години
Ами той и шефът ти Цветанов е човешко същество, въпреки че не прилича особено на такова.Дай и него да го съжаляваме.
64
14
 
6
 
! Отговори
az преди 5 години
За *** дето сте летели самолет последно от моделите АН, ТУ и тн, по време на някоя соц командировка от предприятието или ТКЗС-то в което сте бачкали:4 местен самолет, в зависимост от модела и годината има по 10-20 хил доларес (не рубли, защото не вървят много). поддръжката е колкото на кола, можете да си го съхранявате в някое хангарче на летище тип земеделско, за няколко стотин лв на месец. Така че едно такова самолетче може да ви излезе по евтино от последния модел колица. дерзайте...
63
4
 
15
 
! Отговори
до 70 преди 5 години
имам някаква бегла представа за цената на един самолет за поддръжката на един самолет за цената на наема на летището на един самолет (понеже самолета не можеш да си го държиш на улицата пред блока)И затова ми е ясно че бизнесмена не си е купил самолет с честен труд и природни дарби .
62
3
 
10
 
! Отговори
до 67 преди 5 години
а ти от кои си ? От тея къде знаят на колко колко да бутнат под масата за да им върви бизнеса и да се возят джипа с потъмнени стъкла през които останалия свят не съществува ли ?За тоя "бизмесмен" знаеш ли колко роми , колко метал са крали или ровили в *** за да си купи частния си самолет ?
61
1
 
17
 
! Отговори
Генчо преди 5 години
Причината е пределно ясна - недооценяване на метеорологичните условия и слаба подготовка за полети при такова време, над такъв планински терен, където има често изключително нестабилни въздушни течения наречени ротори и гребеновидни вълни. Този тип горноплощници са изключително нестабилни по време на силен вятър. Човека просто е трябвало да се върне. Жалко за погубения млад живот и загубата на 4-*** българи! Мир на прахът им!
60
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 65А ти си един провален ***, непостигнал нищо в мизерния си живот.така че плюенето и завистта ти са разбираеми.
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пилотът е поискал да кацне в Скопие заради лоши метеорологични условия. Малко след това обаче решил да продължи към България.-----------Прекратете с този нашенски цинизъм!Това е ужасна трагедия!!! (((-Съболезнования!!!!!!А, можеше да се приземи в Скопие, да изчака.....псБързайте бавно, не пришпорвайте събитията!
58
2
 
15
 
! Отговори
до 63, 64 преди 5 години
В предишни статии пишеше че е държавен служител , некъв шеф за ИТ внедрявания в някаква агенция . В последните пише - "Георги Бошнаков има бизнес в областта на рециклирането, скрапа и вторичните суровини. Негови фирми стопанисват и няколко сметища в страната."Което ще рече че е абсолютна мафия - събирането на *** , сметищата и тнт. заедно с "Вълка" , "Прасето".От тея кде се возят в тъмни джипове и на левите завоии застават на средата на светофара, заобикаляйки всички в лявата лента.
57
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До До 62Браво за коментара.България има нужда от повече хора като теб!
56
11
 
23
 
! Отговори
До 62 преди 5 години
Първо не е държавен служител, а собственик на частна фирма. Второ - какъвто и да е, той е човешко същество и който желае смъртта му на общо основание (защото е богат, мошеник и прочее, какъвто не е потвърдено да е), не е достоен да се нарича човек, а е по-скоро низша и нещастна форма на съществуване. Да мразиш някой, само защото нямаш, каквото той има, е израз на еснафщина, мерзост, скудоумие. Жал ми е, че мнозинството коментиращи очевидно са такива.
55
6
 
12
 
! Отговори
до 60 преди 5 години
двете деца НЕ заслужават съдбата си !НО баща им не е просто "човек имащ средства" . Тоива е държавен служител които за да има частен самолет значи е корумпиран до мозъка на костите си.Събирал е подкупи при сключване на договорите за внедряването на ИТ . И това е долно !
54
6
 
11
 
! Отговори
Я па я..! преди 5 години
До Анонимен 60 Завистниците и злобарите мразят богатите , но гласуват за богатите от БСП. Кво да праиш ? Мъка социалистическа.
53
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чета коментарите и ми се реве, че живея сред такива полу-човеци.Според повечето коментари хората едва ли не заслужават съдбата си, само защото имат средства, а коментиращите, поради една или друга причина, са бедни....Жалка работа, жалки хора. Завистта и злобата ви са по-силни от всичко и затова никога няма да бъдете щастливи.