Предложение: Плащаш 2, получаваш 3 нощувки на морето

Министерството предлага на бизнеса да направи отстъпки за българи
Обновена: 3 апр 2019 09:10 | 3 апр 2019 08:00, Елка Василева
75
Предложение: Плащаш 2, получаваш 3 нощувки на морето
Снимка: архив, Булфото

С идеята да насърчи българите да почиват повече в родните хотели, Министерство на туризма призова бизнеса да се включи в организираната от ведомството кампания „Неочаквана ваканция”.

Идеята е да бъде обявена специална промоция от хотелите и другите места за настаняване през април и май и българите да могат да отсядат в тях три нощувки, а да плащат само за две.

Целта е да се удължат активните зимен и летен сезон и да се разбие стереотипът, че уикенд пътуванията са до две нощувки, обясниха от ведомството.

В предложението могат да се включат всички желаещи морски и планински хотели. Офертите ще бъдат представени на сайт, менажиран от Министерство на туризма – www.neochakvanavakancia.bg/. Вече са получени и първите заявки за публикуване на оферти, а самата интернет страница ще бъде активна и достъпна за потребителите от 4 април, пише „Труд“. Регистрацията е безплатна за местата за настаняване. Всяко от тях ще има специален промокод. А когато туристът се обади на хотела за резервация, ще трябва да казва и този код, за да се възползват от отстъпката.

Към момента не се предвижда участващите в кампанията хотели да бъдат задължени да предоставят определен брой стаи или да гарантират места за клиентите по време на промоцията. Т.е. дали ще можете да се възползвате от ваканция с една безплатна нощувка, ще зависи от това дали в момента в хотела има свободни места.

Докато бизнесът ще подарява нощувки, Министерството на туризма като партньор в кампанията се задължава само да рекламира инициативата и да менажира общия сайт. „За туристите това е стимул да посетят по-отдалечени места, а за хотелиерите – да посрещнат повече гости не само по Черноморието и в зимните курорти, а и във вътрешността на страната”, обясниха от ведомството.

Инициативата е част от кампанията на Министерството за насърчаване на вътрешния туризъм. Ако кампанията бъде успешна, промоциите за българския пазар могат да продължат и в активния туристически сезон, разясниха от министерството.

Бизнесът е категоричен, че идеята да се стимулират пътуванията на български туристи у нас е добра. Към момента този пазар е изключително подценен у нас, докато в света е практика първо да се развиват условията за привличане на вътрешни туристи и чак след това да се полагат усилия за промотиране на далечни и други перспективни пазари. Това заяви за „Труд” председателя на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Георги Щерев. Според него представителите на бизнеса ще се включат с удоволствие в инициативата. Дори можем да разширим обхвата й и да предлагаме тези бонуси през цялата година, обясни Щерев. Според него при повече резервирани нощувки, например 7 или 10, могат да се предлагат и 2 бонус.

„При промотирането трябва да се акцентира върху българския пазар и привличането на повече гости от съседните страни и от Русия, за да се спаси бизнесът в изключително трудния сезон, който предстои. Ранните записвания бяха сигнал, че лятото ще е трудно за бранша и в този смисъл инициативата да предлагаме отстъпки за българските гости е чудесна. Но създаването на общ сайт и менажирането му са несвойствена за Министерство на туризма дейност. Ведомството трябва да се заеме със своите основни задачи – да подобри нормативната уредба, да промотира и рекламира страната ни като дестинация у нас и зад граница”, обясни Щерев.

Според експерта Румен Драганов ведомството не бива да изземва функциите на бизнеса и да предлага финансови отстъпки от името на сектора, без да предложи същото и от своя страна. Държавата може да предложи специални данъчни условия за тази кампания или намаления и в своята туристическа собственост – плажове и атракции, обясни той.

Задължително е да има реципрочност при действията на бизнеса и държавата, заяви и изпълнителният директор на Националния борд по туризъм Поли Карастоянова. Идеята е добра, но преди да я дискутираме, искаме да се запознаем в детайли с нея и ще инициираме среща с Министерство на туризма, обясни Карастоянова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
9
 
! Отговори
Успех, циркаджии! преди 5 години
С тази "гениална" идея ще привлекат стадо чалгари, който ще идват с домашната ракия, касетката с домати у Голфу и ще ос*рат и без това гнусните "хотели" по гнусното Черноморие. Дано да им се получи. Успех, смешници!Ние нормалните хора отдавна сме ви сложили в спама :)
65
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 5 години
Пари трябва да ми дават да отида на Черно море. Напълно съм сериозен. Това не бих си го причинил безплатно. Жалки смешници!Пожелавам им много английски пияници, немски бабушкери и руски комбайнери. Българин с пари и мозък не би отишъл на Кафяво море да се "къпе" във фекалии и да яде ***, докато му надуват главата с чалга. Трагедия сте!
64
1
 
9
 
! Отговори
А защо преди 5 години
Защо казаха, че се строят близо 30 хотела по черноморието, като няма туристи или мутробизнесмените перът пари?
63
0
 
8
 
! Отговори
boby преди 5 години
Да бе, ще дойдем, всички българи ще дойдем. Ама ако ни дадете по 150 лв. на ден, за да идем на нашето море, иначе ще ходим и ще даваме по толкова на гръцкото, правете си сметката за какво иде реч...
62
0
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Нема оферта дето да ме накара да дам и стинка на некой Ветко, Миленчо и тем подобен калмук!
61
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никаква идея нямам, как това с безплатната нощувка ще ме стимулира да седя ден повече в мизерия и да търпя отношение, което е меко казано подигравателно. Няма безплатен обяд, за да ти предоставят още една нощувка ще трябва да спестят от нещо, което ще направи престоя още по-мизерен.
60
0
 
8
 
! Отговори
haha преди 5 години
а кога в това министерствп ще започнат да мислят за реалните проблеми на туристическия бизнес/индустрия. Туризма има инфраструктура и се гради под надзора на държавата, която го регулира, а това което имаме у нас е хаос и безхаберия. Има много начини да се стимулира бизнеса, но там само проценти са им в главата, къде колко нощувки са направени, вместо устойчиво и качествено развитие.
59
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми харесва. Предпочитам схемата плащаш за панелка, получаваш тризонет с барбекю на покрива.
58
0
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
За да хванеш промоцията в четвъртък и петък си в болнични, дето ти ги плаща работодателя :)
57
1
 
23
 
! Отговори
Две за три преди 5 години
И... спиш в мръсни чаршафи, плащаш чадър и плаж.. и.... няма смисъл да ходиш !
56
2
 
23
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
Не мерси.Ще почивам в Гърция.Мутрите по морето да си ядат бетона.
55
2
 
27
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Хехе и пари да ми давате на фекаломорието не стъпвам отдавна...мутрафоните да си харчат парите със здраве...
54
1
 
11
 
! Отговори
... преди 5 години
Ха интересно махнаха ми коментара!? А аз просто давах съвети, безплатни при това как нещата тука да се подобрят и най-накрая да имаме туризъм и бг туристи по българското черноморие! Странна работа!
53
0
 
23
 
! Отговори
Каракочев преди 5 години
Ко стаа бе, Ангелкова. Нямаше ли да има пак 10% ръст това лято?
52
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който се е отказал от родното море, няма как дапго върнат с подобни 'въдички', но винаги има хора , които ги влече келепира и е гордост да изкярят нещо.
51
3
 
38
 
! Отговори
Горд българин преди 5 години
От 17 години спрях да ходя на Бетономорието и такива оферти няма да ме върнат. Предпочитам Испания или Италия, но може и в Гърция, Турция и т.н., но при всички случаи някъде извън България. Нека мутрите да фалират, а докато не се събори поне половината бетон по Бетономорието, нормален човек няма какво да прави там, а и не е само бетона - мръсотия, отношение, скъпотия, ....
50
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези не разбраха ли, че ние ходим на почивка! Почивката значи спокойствие. И без това квартирата, в която ходехме години наред в Черноморец беше сравнително евтина. Освен това беше чисто и спокойно. Но вече плажът, на който отгледахме големия син, го няма и е заменен с блато, оградено от бетон. Заради бетона ли да отидем?
49
0
 
32
 
! Отговори
sofeto преди 5 години
Благодаря, НЕ!
48
4
 
26
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Демократите в България успяха за 10-20 години да пратят България от 25-та страна в света по икономическо развитие, на 125-то място, а сега се опитват да спасят мутренските си хотели с измислени отстъпки. Даже само една нощувка да плащам вместо седем нощувки, пак няма да отида на Мутроморието.
47
0
 
22
 
! Отговори
Един Българин 2 преди 5 години
..... Освен това 90 процента от предлагащите такива "оферти" места се държат от здрави мутри и хора , яко обвързани с всички власти и управляващи ... И после ходи се "оплаквай" или ходи ги "съди" ... Всичко ще е все едно преливане от ... пусто в празно ... !!!!! Затова , с жената и децата , си знаем едно готино семейство с къща за гости в Равда и си ходим всяка година там ! ... Изобщо и не обръщам внимание на такива "оферти" .......... !!!!!