Военновъздушното училище ще бори глада за кадри в авиацията

Въздухоплаването е недофинансирано от много години
3 апр 2019 12:40,
29

До 6 май трябва да бъде възстановено Военновъздушното училище в Долна Митрополия. Това обяви вчера премиерът Бойко Борисов, който бе на посещение в авиационния факултет на Националния военен университет. По думите му броят на военните училища намалява, а тази година ще се дадат милиарди за военновъздушните сили.
Още по темата

"Имаме стремежа да подобряваме и развиваме българската авиация. Военноморското училище, което има своята самостоятелност, върви добре. То е добрият пример. И ние искаме да възстановим Военновъздушното училище - тази марка се знае не само в България, но и в света. Разчитаме май месец да има решение на НС, с което да се открие Висшето военновъздушно училище", коментира ген. Константин Попов, който е председател на Комисията по отбрана и депутат от ГЕРБ.

Пред Bulgaria ON AIR той подчерта, че гражданската ни авиация има страхотен глад от авиационни специалисти.

"Авиацията е недофинансирана от много години, това е системен проблем. Не можем да го решим с магическа пръчка, но в момента има положителна тенденция. Такъв ръст на пари не помним отдавна. Много е важно да инвестираме в образование, подготовка и годност на летателните апарати", каза още ген. Попов.

От думите му стана ясно още, че първоначално ще ни обучават американските военновъздушни сили. След това обучението на български пилоти ще се провежда от наши инструктори.

"Бъдещето на НАТО изглежда сигурно, защото когато имаш проблеми, ти търсиш съюзници. В момента светът все повече е ангажиран с превъоръжаване", завърши председателят на Комисията по отбрана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
вие го убихте това учебно заведение, дадохте бсницата на други. Набутахте ги в кюшето, разни самозванци пичнаха сертификати да издават. Даскалите избягаха от Долна Митрополия. Базата е морално остаряла. Едни 10 години е разликата с Морско във Варна и мениджмънта който разви там Боян Медниксров през тези години...
1
4
 
4
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
България, няма- да- получи, горйва,..- А, ако- иска, и- децка- градина,...Да- отвори, до- авйо, учкома ......