BG длъжникът - образован мъж на 30 г. и на трудов договор

Борчлиите обаче са все по-малко, хората се информират
Обновена: 4 апр 2019 09:35 | 4 апр 2019 09:02, Камелия Цветанова
66
BG длъжникът - образован мъж на 30 г. и на трудов договор
Снимка: Dnes.bg

Българите, които най-честно взимат кредити са мъже на около 30 години, със средно или висше образование на трудов договор от по-голям град. Това сочат данните на Асоциацията на колекторските агенции в България за задълженията на домакинствата и бизнеса през 2018 г.

Още по темата
Данните показват, че българинът не е толкова задлъжнял, уточни Лилия Димитрова от Асоциацията пред bTV.

"Наблюдават се две тенденции – хората са по-спокойни за бъдещото от една страна и от друга страна са по-информирани. Вземат се по-добри решения на база на финансовото състояние към настоящия момент", посочи тя.

Според Лилия Димитрова последните години има една устойчива тенденция – младите хора около 30-годишна възраст задлъжняват най- често.

"Това е възраст, на която хората са на добро ниво от развитието си, получават добро заплащане, имат повече необходимости и взимат по-импулсивни решения", обясни Димитрова.

Според данните на Асоциацията на колекторските агенции при задълженията през 2018 г. банковите продукти имат най-сериозен ръст.

"Банките започнаха да търсят услугите на колекторските фирми на много по-ранен етап, около 30, 60, или 90 дни от просрочието", уточни Лилия Димитрова.

Друго основно перо са телекомуникациите и небанковите продукти – това за микрокредитиращи компании, или фирмите за бързи кредити.

През 2018 г. се увеличават застраховките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Хипитата в УУДСТОК са си живели наистина яко и стойностно !!! Да се насладиш на всеки миг от живота , който ти е даден точно за това"Много е лесно, като 5 поколе ия преди теб са си пролива потт и кръвта, да се правиш на духв о извисено леле в страна в която няма глад, има евтини наркотици и все се намира някой да те приюти, а живота ти приключва на 27.от свръхдоза. Евала и кеф!
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото преди сто гони не сте били зависими от чурбаджийтъ или времето ;)
44
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 41Абе не *** нещо, ама не може да си плужека на мама и тати. Ние сме 4 деца. Цял живот ли ще им видим на връта? Не сме слаби, не сме болни и можем да се издържаме.
43
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"имат повече необходимости и взимат по-импулсивни решения", обясни Димитрова."Какви повече необходимости имат бре! Кола и къща му трябват на всеки! 10 години си тънал в мизерия у общаци и апартаментите с по 3ма души в стая.Писнали ти от 8 години, *** ся.едв ти дават кредит!
42
0
 
6
 
! Отговори
бай Стамат преди 5 години
лошото е, че тези мъже на около 30, които вземат кредити и опъват каиша стават все по малко. от там по-малко вноски в социалните фондове, от там няма пари за пенсии и здравеопазване. от година, на година ще става все по-лошо с тази обърната наобратно демографска пирамида. *** в България не допуснаха израстването на свободна и независима средна класа. в България виреят или гешефтари, които са свързани с властта или маса работещи бедняци.
41
3
 
18
 
! Отговори
и най-вече преди 5 години
това са хора, които се хващат на медийната пропаганда идваща от империята на злото, че всеки трябва да се отдели от родителите си и да си вземе кредит, и да работи 40 години за пенсия и 40 години за банката. Не, мерси.Все пак сърцето ми е за един живот. Няма да го натоварвам с излишни ядове.
40
10
 
6
 
! Отговори
ПрограмистЪт преди 5 години
Скоро си взех заем от 30хил. за половината от колата.Срокът беше за 5 години ,но вероятно ще го изплатя за 2.
39
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой ден видя програма или конвенция за подкрепа и защита на мъжете, то може би ще вземем да се отлепим от дъното. Защото някои хора погрешно смятат мъжа за силния пол, а жената за слабия.
38
2
 
7
 
! Отговори
др. Хаус преди 5 години
Няма смисъл да живееш за да бачкаш като роб,и не знаеш що е почивка и свобода. МНого по-добре е да се махнеш навреме от света!
37
5
 
28
 
! Отговори
Лисан преди 5 години
А защо жената на 30 е без кредити? Да няма някакви допълнителни доходи, които пък се явяват разходи за мъжа на 30?
36
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 33аз изплащам ипотека с вноска 500лв и лихва 200т.е 100лв по малко от теб...и през цялото време секирата ти виси над главицата, дали няма да ти я отсекат на другия месец - изпадав в зависимост от работата, от размера на заплатата, която днес е една, ама "утре" не се знае!
35
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Рашкокредитите в българие НЕ вървят и няма да вървят!ще живее той за да плаща "кредити", ..цял живот "на кредит"! никой НЕ се родил ... за да "иплаща цял живот раждането си!
34
0
 
15
 
! Отговори
от този по долу преди 5 години
ей не се научиха да не трият целите коментари... разбъркват номерациите.... ама жълт вестник толкуз!
33
2
 
11
 
! Отговори
do 32 преди 5 години
Приемаме че за софия си намерил боксониера за 300лв на месец и спестяваш по 500лв за апартамент, общ разход 800аз изплащам ипотека с вноска 500лв и лихва 200т.е 100лв по малко от теб.разликата е в удобство и идеята кой какво търси - ти можеш да смениш квартала а аз не, утре на теб ако ти трябват пари може да не спестиш за месеца, а аз съм длъжен и тн. Но пък утре като искам нова пералня не се чудя какво ще я правя при смяна на квартира.Всеки сам да си преценява за себе си.
32
4
 
28
 
! Отговори
Рашко преди 5 години
До Анонимен 33Грешиши приятелю, практиката показва, че когато човек извади парите за образованието от джоба си се отнася много по-отговорно към образователния процес. Особено ако е наясно с връзката между доборо обрзование и възможностите за реализация в живота. Обратното е това, което става у нас - държавата дотира университетите с милиони, за да могат едни полуграмотни същества да щракат с пръсти пет години в студентски град и да се наливат с ракия, за могат после да цоцат и социални!
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До MISTER CRO 26Кредит за образование,--това е най-голямото престъпление, най-голямото извращение, което някой може да измисли: плащаш за да получиш правото да работиш, за да може да изплатиш получаването на правото да работиш!по-голяма перверзия в т.н. кредитиране, едва ли може да се измисли!държава, която допусне гражданите и да плащат, за да са грамотни, по-добре да бъде затрита!
30
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 29Кредита все някога свършва , наема не свършва--точно обратното - кредита никога не свърша, но наема в един момент приключва и със спестените пари от кредита - си взимаш ново жилище !сметката показва, че за 10 години събираш парите, особено ако са двама души, живеещи под наем в боксониера, събират марите даже за по-малко от 10 години.
29
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кредит трябва д.у,*** Кредита все някога свършва , наема не свършва
28
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-добре не теглете кредити.За няколко дни закъснение за плащане на дребни суми 30-40 лева и звънят колектори. Да си седят с колекторите те да им дават пари.Хиени гадни.
27
2
 
28
 
! Отговори
Цонко преди 5 години
BG спестовникът - необразован мъж на средна възраст, задължително с роднини обвързани с ДС, ГЕРБ, БСП или ДПС!