Цветя, торта... Тържество в Плевен за рождения ден на столетница

Баба Дилка редовно чете вестници и гледа новините
4 апр 2019 18:20,
5
Цветя, торта... Тържество в Плевен за рождения ден на столетница
Снимка: Общински съвет Плевен

С букет и торта председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев днес поздрави за 100-годишния й юбилей плевенчанката Дилка Патова. Празникът уважи и кметът Георг Спартански. На тържеството тя получи в дар от Общинския съвет парична сума, съобщиха от общината.

Баба Дилка е родена на 4 април 1919 г. и навръх рождения си ден посрещнала много гости.

Тя е от плевенското село Староселци, останала без баща 10-годишна. Заедно с майка си се грижили за четири братя и сестри. На 17 години записала Занаятчийско училище в Плевен, което завършила успешно.

От 1944 г. до 1950 г. работила като детска учителка, а след това - като шивачка и бригадирка в предприятие "Колективен труд".

Казвала, че е избрала да остане сама след голямата си любов, но през целия си живот се радвала на любов и уважение от голямата си фамилия и от десетките си приятели. Днес столетницата e горда със своите седем племенника и единайсет правнука в семейството. Казвала, че домът й винаги е отворен за приятели и никога не оставал без гости.

Вековният й юбилей се превърна в събитие за целия квартал. Организацията за тържеството вървяла седмици наред, а съседите й разлепили покани по входовете на жилищните блокове наоколо. Заедно с рожденицата днес е била и сестра й Велика, която е на 96 години.

На изпроводяк рожденичката пожела на всички гости да са здрави и да доживеят до нейната възраст.

Столетницата заръчала на местните управници да се грижат за Плевен и заяви, че въпреки възрастта си не спира да се интересува какво се случва в града, четяла редовно вестници и гледала новините по телевизията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво ни интересува нас нормалните хора, някаква си бабка?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поздравления! Много добре изглежда! Дано и близките и да имат разума и!
2
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Генетика + разумен живот.За съжаление бъдещето на дълголетието се определя от парите. Сега човек лесно може да надхвърли 150 години. Но малко хора имат достъп до модерни тренировъчни съоражения - пътеки за бягане във вода и т.н. Богатите сега си прочистват артериите от налепи редовно, дебелото черво за ракови налепи, консумират чиста храна, вземат витамини и добажки, и имат достъп до органи за трансплантация.
1
0
 
18
 
! Отговори
честито преди 5 години
и от нас!да е жива и здрава-вдъхновяващ пример са такива хора със силен български дух.