Любител пилот: Малките самолети са много зависими от времето

Човек не трябва да се надценява, подчерта той
4 апр 2019 15:10, Анисия Иванова
5

Любителят пилот Мирослав Хинков не смята, че самолетите са станали по-опасни след зачестилите катастрофи, особено тази, при която четирима българи загинаха в Северна Македония. Той е категоричен, че за да може човек да лети спокойно, той трябва да спази всички процедури и да бъде изключително добре обучен.
Още по темата

Хинков, който лети вече повече от 10 години, също така допълни в "България сутрин", че най-безопасно се лети, когато човек не се чувства толкова сигурен във възможностите си и има респект към машината.

"Всичко при летенето е въпрос на обучение и следване на процедури. Пилотът трябва да провери всичко по изправността на самолета. След това идват метеорологичните условия. Малките самолети са изключително зависими от тях. Трябва да направи и логистика с международните летища. Изпадал съм и в сериозни ситуации. Преди години за малко да изгубя контрола над самолета. Когато започне обледеняване или турбуленция, човек трябва да е подготвен за да може да ги избегне. Самолетите не са станали по-малко безопасни или по-опасни. Най-безопасно е, когато не се чувстваш толкова сигурен в себе си. Трябва да имаш респект към самолета", каза Хинков пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е, че получаваме по 12 статии на ден за малките самолети, тъй като всеки втори ги кара и ни е много важно да сме в крак.
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Птиците са измислили летенето много преди човека. Човекът лети само от 100 години. Постепенно еволюцията ще отсее нелетящите хора.
3
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Парашути, нещо?
2
2
 
3
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Ооо, то не е само в цените на Боинг проблема! И, те падат, като круши, нищо че са скъпи!
1
2
 
0
 
! Отговори
Палмето преди 5 години
Какво да се прави друго когато Боинг продават на безумни цени.